Categorii
Religie

Călătorie printre gânduri

      

1 - 1.jpg

      Doamne, ne plecăm genunchii sufletului şi ai trupului nostru si Îti mulţumim pentru anul care a trecut şi pentru toate cele dăruite nouă până în clipa de faţă. Iţi mulţumim pentru lumina şi pentru toată dragostea Ta, Îţi mulţumim pentru bucuria de a trăi, Îţi mulţumim pentru sănătate,Îţi mulţumim pentru ceea ce ne-ai învrednicit să vedem şi să cunoaştem , Îţi multumim pentru tot ajutorul pe care l-am primit de la Tine până acum. Îţi mulţumim pentru ceea ce ne-ai învrednicit să realizăm bun, frumos şi util, prin eforturile şi priceperea noastră, pentru semenii noştri şi pentru noi. Îţi multumim pentru că existăm, pentru împlinirile noastre spirituale, pentru sporirea noastră spirituală şi pentru realizările materiale. Te rugăm, Doamne, să ne dai răbdare, înţelepciune, dragoste desăvârşită, nădejde nezdruncinată şi toate virtuţile care ne trebuie ca să ne mântuim. Binecuvântează, Doamne , viața noastră și ne izbăvește în Anul cel Nou care vine și în toți anii vieții noastre de necazuri, de primejdii, de oameni răi, de patimi şi păcate, dăruindu-ne tuturor zile bune și îndelungate, cu bună sporire și folos , cu fericire și liniște .

    Ajută-ne să fim mai buni şi să devenim utili unii altora, să facem binele şi să avem parte de bine. Sporeşte puterea adevărului, întăreşte dreptatea, înmulțeşte cinstea, trezeşte în noi bunul-simţ, ruşinea, mila, respectul şi toate simţurile umane cele adormite. Opreşte-ne din toate căile ce nu duc la Tine. Ajută-ne, Doamne , să facem din anul pe care-l avem în faţă un an al împlinirilor, al păcii, al muncii şi al roadelor, al bucuriei, al cinstei şi corectitudinii, al respectului si al tuturor realizărilor bune, frumoase şi utile, pentru credinţa noastră, pentru neamul nostru şi pentru noi înşine.
Adu-Ţi aminte, Doamne şi de cei adormiţi din neamurile noastre, de părinţii noştri, de toţi fraţii şi surorile care au plecat dintre noi şi pomeneşte-i întru împărăţia Ta.
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii !

 

    ”Caută-l pe Dumnezeu în sentimentele tale! El ți le pune în suflet. Iubirea o pune pentru a-ți arăta iubirea Lui. Sentimentele negative ți le pune pentru a-ți da o lecție. Caută-l pe Dumnezeu în cartea pe care o ai în mână, în florile pe care ți le oferă cel drag, în hrana pe care El îți oferă șansa să o câștigi astăzi! „Dumnezeu este intervalul dintre două bătăi ale inimii” (Emil Cioran)

    „Dumnezeu este intervalul dintre două bătăi ale inimii”, spunea Emil Cioran. Dumnezeu ne-a pus în inimă iubirea. Prin acest sentiment îi înțelegem pe ceilalți. Nimic nu se compară cu emoția de a ști că ai făcut o faptă bună, din tine a ieșit astăzi un lucru frumos, pe placul lui Dumnezeu. Este ca și cum ai vedea surâsul lui de încurajare și imboldul de a continua să mergi pe drumul pe care ești acum. Orice zâmbet, orice interacțiune plăcută, orice vis împlinit, orice viață trăită frumos reprezintă confirmarea șanselor pe care Ți le oferă mărinimos, din prea-multa Sa bunătate și iubire de oameni. Acordă-ți timp să-i faci pe plac lui Dumnezeu, ascultă-i pe ceilalți și fii om cu cei ce te respectă, ascultându-te la rândul lor. Caută apropierea oamenilor și dăruiește-le clipe frumoase. Fii cald și primește-l în suflet pe cel în care simți iubirea. Treci pe lângă cel indiferent fără să permiți nepăsării lui să te atingă! Caută-l pe Dumnezeu în cei ce te iubesc, nu lăsa focul acestei iubiri să se stingă din cauza lipsei de interes”.           Mihaela Mușetescu

   ”Lângă cel mai înalt pisc al fericirii se află cea mai adâncă prăpastie a durerii” (Octavian Paler)

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s