Categorii
Aeternum Evenimente Uncategorized

Un moment greu – despărțirea de dr. Mihaela Seceleanu

 

dec sec a

 

”Ce suntem noi, Doamne? Umbră și durere?” se întreba  un preot în fața a sute de oneșteni și a oamenilor veniți din multe zări trotușene, care  au participat la slujba de înmormântare a unei personalități medicale  din municipiul Onești – Mihaela Seceleanu, medic de familie la cabinetul din str.  Victor Babeș. Miercuri 20 februarie, de la primele ore matinale curtea Bisericii Ortodoxe ”Sfântul Nicolae” din Onești a fost  cuprinsă de  cei care au cunoscut-o,  de  oamenii care au vrut  să fie prezenți la această tristă despărțire. Prin  zeci de coroane și jerbe de flori oneștenii și-au arătat recunoștința față de cea care, cu durerile și suferințele sale, a adus  alinare și mângâiere celor bolnavi  și a luptat pentru a le reda  încrederea în viață și sănătatea. În mulțimea tristă și îndurerată s-au auzit cuvintele :”în starea  de suferință cauzată de boala sa, ea a găsit puterea să zâmbească oamenilor știind că  puternici sunt cei  care merg înainte,  ce reușesc  să ascundă cele mai cumplite dureri în spatele unor zâmbete!  Prin toată viața sa ea a arătat ce înseamnă să fii medic, să fii om și să fii creștin și va rămâne în amintirea tuturor cu vorba sa  cea bună!”

S-a menționat faptul că dr. Mihaela  Seceleanu (născută în Orăștie – jud. Hunedoara și care  a avut un mare devotament  pentru aceste meleaguri trotușene), prin trecerea sa la viața veșnică, s-a alăturat ”în lumea umbrelor” altor mari medici ai Spitalului Municipal Onești: dr. Martin Benedict, a marelui chirurg Damian, dr. Stoica. Un pios omagiu, prin cuvinte dureroase, ce au exprimat tristețea acestui moment a fost adus și de cadrele medicale, care  cu nețărmurită durere au arătat că dr. Mihaela Seceleanu ”a plecat la cele veșnice mult prea devreme”, înainte de a împlini 64 ani!

”A fost și rămâne în urbea noastră un suflet mare și generos, care s-a deschis, mângâind durerea împărtășită de oameni! Un suflet rar întâlnit, un om  adevărat între oameni! Cerul se deschide și primește azi  acest suflet sincer, ce zâmbea de fiecare dată, având puterea de a-și ascunde durerea! Copiii săi, Andreea și Andrei – Mihai  <<au primit inima de mamă>> și îmi amintesc cum spunea în Țara Sfântă – cu prilejul organizării unui pelerinaj – <<am de-a stânga și de-a dreapta mea două flori!>> Sfântul Apostol Iacov  menționa : <<arată faptele din credința ta pentru  a vedea credința din fapte!>> O vom purta  în rugăciunea noastră pe  dr. Mihaela Seceleanu, o vom păstra în sufletele  noastre și nu o vom uita! Nu pot  fi date uitării asemenea modele!”, a rostit  preotul Ioan Berdan, Iconom Stavrofor, paroh al Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Onești,  ce a adresat și un ultim mesaj către cea care a părăsit această lume, dr. Mihaela Seceleanu :”Să vă împărtășiți din bucuria împlinirii copiilor!”, Andreea și Andrei – Mihai  îmbrățișând  cariera de doctor!

În timp ce privirile a sute de oneșteni s-au întristat și mai tare,    clopotele au bătut cu putere iar glasurile  preoților  prezenți la această slujbă de înmormântare s-au unit pentru veșnica pomenire  a  răposatei Mihaela Seceleanu. În semn de omagiu pentru această personalitate, sub privirile cernite de durere ale oneștenilor,  convoiul funerar a trecut  de-a lungul bulevardului Oituz.       Amprenta de Onești

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s