Categorii
Diverse

O călătorie în Emiratele Arabe Unite

abu d a.jpg

Salut! Să pornim într-o excursie spre Emiratele Arabe Unite, mai precis  în Abu Dhabi,  cu o călătorie  de o zi în Dubai! Pentru a merge  într-o călătorie în Dubai nu este o problemă în Emirate, puteți să o rezervați cu ușurință prin internet sau la recepția hotelului. Călătoria de la Dubai către Abu Dhabi durează aproximativ o oră și 30 de minute, deci nu este așa de rău. Abu Dhabi este capitala și cel de-al doilea cel mai populat oraș după Dubai, în Emiratele Arabe Unite.  Emiratele din Abu Dhabi acoperă aproximativ 87% din Emiratele Arabe Unite (cel mai  întins), dar cea mai mare parte a terenului este acoperită de deșertul de nisip. Nu este doar cel mai mare emirat, ci și cel mai bogat din toate cele șapte  Emirate, deoarece deține majoritatea rezervelor de petrol din Emiratele Arabe Unite. Predicțiile sunt că vor putea să producă petrol pentru următorii 80-100 de ani, astfel încât să nu se limiteze la resurse (cum este Dubaiul)

Emiratele din Abu Dhabi  au  linia de coastă de 700 de kilometri și  cuprind 200 de insule. Cele mai vizitate sunt insulele Saadiyat, Yas și Sir Bani Yas. Insula principală / de origine pe care a fost construită orașul Abu Dhabi este acum atât de plină  încât acesta  se extinde pe insulele vecine, care se pot conecta ușor cu insula principală. Insula Yas este renumită în special pentru cursa de Formula 1. A fost de necrezut că atunci când au anunțat in 2007 că in următorii doi ani vor avea loc întreceri la  Formula 1, insula Yas era in esență un teren cu deșert gol. Acolo puteți găsi acum și ”lumea Ferrari”, unde este, de exemplu, cel mai rapid roller coaster din lume, care atinge o viteza maxima uimitoare de 240 km / oră!

Aproape tot ceea ce puteți găsi în Emiratele din Abu Dhabi nu este mai vechi de 10-15 ani. Acest lucru este pentru mulți  destul de surprinzător, dar imbunătățirea minunată continuă. Multe insule obișnuite au deșert și au devenit orașe progresiste.

Următoarea insulă populară este insula Saadiyat. Insula trece printr-o transformare remarcabilă într-un centru de agrement de clasă mondială, rezidențială, de afaceri și culturală. Guvernul încearcă să adauge o mică influență culturală asupra acelei dezvoltări. Majoritatea proiectelor, cum ar fi Muzeul Național Zayed sau Guggenheim Abu Dhabi, sunt încă în proces de a căpăta o altă față, dar acum puteți vizita Luvru Abu Dhabi. Chiar dacă nu am avut ocazia să merg la un tur al interiorului, am putut vedea cel puțin în jur, este spectaculos. Este primul Louvre construit în afara Franței și doar pentru că a purtat acest nume au plătit mai mult de 400 de milioane de euro, iar întreaga clădire a costat mai mult de un  miliard de euro.

Sheikh Zayed Grand Mosque, vizitarea acestei moschei absolut uimitoare a fost pe lista cu obiective  ce trebuie văzute.  Este una dintre cele mai mari moschei din lume și pentru a intra aici vizitatorii trebuie să poarte haine tradiționale, fiind o foarte mare strictețe. Femeile trebuie să acopere brațele, picioarele și capul, la intrare se oferă, în câteva dimensiuni, pânze albe  pentru aceasta. Nu vă așteptați la o istorie îndelungată în spatele moscheii, ea a fost construită abia în 2007! Construirea și finalizarea acesteia  a durat 12 ani, costul acestei clădiri fiind de aproximativ 545 milioane de dolari. Așa cum am menționat deja, nimic din Emiratele Arabe Unite nu are mai mult de 15 ani.

La această moschee  este liber să intri. Spre deosebire de multe atracții turistice,  am fost cu adevărat surprinși de acest fapt. Moscheea  deține  trei înregistrări Guinness World Records,  pentru cel mai mare covor lucrat  manual, cel mai mare candelabru, ea fiind  considerată și cea mai mare construcție de acest gen din lume.   Amprenta de Onești

Să adăugăm și câteva  proverbe și zicători din Emiratele Arabe Unite (ele fiind culese de Ioan P. Alexa, ”un fir de praf în Oceanul Vieții”, bibliotecar 44 ani și 5 luni în jud. Bistrița Năsăud)

–    Scrie lucrurile rele care ți s-au intâmplat in nisip, dar scrie lucrurile bune care ți s-au intamplat in marmură.

–    Nici o mulțime nu a așteptat la porțile răbdării.

–     Trăiți ca și cum ați fi frați și faceți afaceri ca și cum ați fi străini.

–   Rana care sângerează in interior este cea mai periculoasă.

–    Faptul că iți dorești ceva nu te transformă din om sărac in om bogat.

–   Cine are sănătate are și speranță și cine are speranță  are tot.

–    Mintea este pentru a vedea, inima este pentru a auzi.

–     Toate greutățile vietii au rezolvare, exceptând moartea.

–      Evită compania omului mincinos și, dacă nu te poți feri de el, cel puțin nu-l crede.

–      Fii generos cu o persoană generoasă și o vei câștiga! Dacă ești  generos cu o persoană răutăcioasă,  se va răzvrăti impotriva ta!

–    Cel mai bun răspuns ți-l dă acel om care nu este nervos.

–    Fă bine celor din jur și le vei inrobi inimile.

–     Cunoasterea este o comoară, iar practica este cheia către ea.

–      Dacă ai mult dăruiește-ți averea, dacă ai puțin dăruiește-ți inima.

–     Dacă eu sunt prinț și tu ești prinț, cine va conduce măgarii?

–      Nu tăia copacul care iți oferă  umbra.

–       Fii competitiv, nu fi invidios.

–       Prudența este un bun profesor.

–       Daca te oprești ori de câte ori un câine latră, drumul tău nu se va termina niciodată!

–      O datorie mică te transformă intr-un datornic, una mare, intr-un dușman..

 

Publicitate

Un răspuns la “O călătorie în Emiratele Arabe Unite”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s