Categorii
Politica Uncategorized

Bugetul de venituri și cheltuieli al Oneștiului a fost votat de toți consilierii locali ai municipiului

1 cl a.jpg

de

Ion Moraru

Dacă în alți ani Proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Onești stârnea numeroase discuții și controverse, fiind nevoie de pauze cu consultări și negocieri între reprezentanții Consiliului Local, la ședința care a avut loc zilele trecute nu s-a mai întâmplat așa ceva!

Adoptarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru acest an a avut loc în doar … 20 de minute, timp în care au fost menționate două amendamente (din partea consilierilor locali ai PSRO și a PNL), care au fost însușite de către primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc. Reabilitarea străzii Industriilor (din cartierul TCR) și a terenurilor de sport din municipiu au fost solicitările prin amendamentul susținut de consilierii locali ai PSRO (prin consilierul Alexandru Cristea).

Liberalii au solicitat printr-un amendament alocarea unor sume de bani pentru relocarea oborului săptămânal (care va fi deschis în zona CET II , în apropierea drumului județean Onești – Gura Văii) și pentru refacerea infrastructurii de pe străzile Tălpău și Cauciucului. Nicolae Gnatiuc a apreciat a fi ”cele mai bune amendamente, pe care le însușesc cu completările montarea de aparate de taxare pentru parcarea autoturismelor (acestea fiind deja cumpărate) și amplasarea de totemuri rotunde – noi locuri de afișaj”.

Este de menționat faptul că pentru refacerea infrastructurii de pe strada Tălpău primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc a subliniat că ”aceasta nu are canalizare și se află în atenția RAJA executarea aici a lucrărilor de canalizare”.

La dezbaterea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Onești pentru anul 2019, a bugetului multianual, a bugetului la activitățile autofinanțate, a listelor de investiții pentru acest an și a listelor de investiții multianuale a luat cuvântul și Mihaela Bădic Geaboc, consilier local al ALDE, ea menționând faptul că ”trebuie să realizăm proiectele pe care nu le-am propus deoarece o parte din investiții le purtănm după noi de 2 – 3 ani!” Proiectul a fost votat de către toți consilierii locali ai Oneștiului.

fel 2.jpg

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s