Categorii
Sport

Profesorul și antrenorul Mircea Agapi a fost numit președinte interimar al Federației Române de Badminton

badmin a

Lumina Sărbătorilor Pascale aduce în suflet multă bucurie,  blândețe, înțelegere . Dacă unii se bucură că au în viață frumoase visuri știind că pentru împlinirea lor ”fiecare luptă începe cu un pas”, alții, prin efortul a zeci de ani trăiesc  satisfacția faptului că ”în drumul irepetabil” al timpului au reușit să urce, prin perseverență, optimism, încredere și inițiativă spre vârful în care fericirea este unică! O astfel de satisfacție trăiește profesorul și antrenorul oneștean  Mircea Agapi, care de la mijlocul lunii aprilie a fost numit președinte interimar al Federației Române de Badminton. O instituție la a cărei înființare – din anul  1990 – a contribuit și profesorul Mircea Agapi, alături de reprezentanți ai acestui sport din Timișoara, Târgu Mureș și Onești! Numirea  ca președinte  interimar al Federației Române de Badminton a profesorului Mircea Agapi vine după îndeplinirea de-a lungul anilor a mai multor funcții (vicepreședinte al Federației Române de Badminton timp de două decenii, președinte al Colegiului Central al Antrenorilor vreme de 10 ani  și antrenor coordonator, pe durata a 20 de ani, al loturilor naționale de juniori).

Antrenor emerit din  anul 2000 viața  profesorului Mircea Agapi este legată de acest fascinant sport, fapt ce i-a adus în timp numeroase bucurii dar  și responsabilități.  Dacă  primele meciuri ale acestui sport nobil au avut loc la noi în țară în 1974 (după cum menționează site-ul Federației Române de Badminton), în anul 1978 profesorul oneștean Mircea Agapi și-a început  activitatea sportivă de performanță în municipiul de pe Trotuș popularizând foarte mult badmintonul. Începutul activității sale a fost la Casa Pionierilor Onești pentru ca în scurt timp  peste 250 de copii care au îndrăgit acest sport să fie prezenți pe terenul de sport al actualei școli gimnaziale ”Emil Racoviță” . Într-o mărturisire pentru ziarul ”Onești Expres” din anul 2012 prof. Mircea Agapi declara:” Eram trei echipe de badminton (din Timișoara, Târgu Mureș și Onești), care am participat in frumosul oraș de pe malurile Mureșului la primul concurs. Din atâta pasiune pentru a putea face badminton, la primele competiții antrenorul unei echipe asigura cazarea și așa l-am cunoscut pe prof. Demeter Zoltan, care mi-a dat «microbul» și dragostea pentru acest sport. Apoi am organizat la Onești «Cupa Trotuș» la badminton, care până la inființarea Federației Române de Badminton, in anul 1990, s-a desfășurat in 19 ediții. Organizarea, in martie 1990 a primului concurs oficial național de badminton, la categoria juniori, a oferit prilejul inființării, la 29 ianuarie a Federației Române de Badminton”.

Dacă în anul 1992 România a avut prima participare a unui  jucător de badminton la Jocurile Olimpice, de acest fapt ”este vinovat” profesorul și antrenorul oneștean Mircea Agapi, elevul său Florin Balaban fiind cel care a reprezentat România la Olimpiada de la Barcelona. De asemenea, este de evidențiat faptul că în anii 2008  (la Slănic Moldova) și 2012 (la Onești), profesorul și antrenorul Mircea Agapi a fost cel care a organizat în țara noastră Balcaniada de Badminton.  Dragostea sa pentru acest sport a fost răsplătită de vicepreședintele Federației Mondiale de Badminton, italianul Alberto Miglietta  cu Premiul “Servicii Meritorii pentru sprijinul sau de-a lungul timpului ca promotor de badminton in România si ca antrenor de badminton” (distincție ce s-a acordat pentru prima oară unui profesor antrenor din România). Este de remarcat faptul că la Balcaniada de badminton U- 19, găzduită de Sala Polivalentă ”Nadia Comăneci” din Onești  (în foto), cu participarea  tinerilor jucători  din Serbia, Grecia, Bulgaria, Turcia și România,  în  echipa țării noastre au evoluat sportivii  oneșteni Alexandru Blăniță, Mihai Bogdan Dăscălescu, Claudia Tănase, Tania Rusu și Andrei Tănasă (ce au fost pregătiți de profesorul antrenor Mircea Agapi, la acest eveniment el fiind sărbătorit pentru 35 de ani dedicați badmintonului).

Acum, în prag de Florar îi urăm mult succes profesorului Mircea Agapi în funcția de președinte  interimar al Federației Române de Badminton, al cărei birou federal a lansat dorința participării României la Campionatul European U- 17 precum și la alte întreceri internaționale.      Amprenta de Onești

 

 

Publicitate

Un răspuns la “Profesorul și antrenorul Mircea Agapi a fost numit președinte interimar al Federației Române de Badminton”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s