Categorii
Aeternum

O IMENSĂ DURERE

+teo a

 

O veste cutremurătoare a îndoliat municipiul Onești chiar în momentele așteptate cu cea mai mare smerenie și pioșenie de către orice creștin ortodox – a Învierii Domnului. TEO   GĂBUREANU, ELEV ÎN VÂRSTĂ DE 13 ANI, S-A STINS DIN VIAȚĂ  LĂSÂND ÎN URMA SA CEA MAI GREA DURERE, O IMENSĂ DURERE!

”.. Doamne, tare aș vrea să pot să înțeleg de ce smulgi de la pieptul unei mame puiul în Sfânta Noapte de Înviere?.. Aș vrea să înțeleg care e motivul pentru care se întâmplă toate astea…și cum poate să înțeleagă o mamă că Dumnezeu a avut nevoie de puiul ei chiar în Noaptea de Înviere? Cum poate un părinte să accepte că puiul a plecat înainte de vreme?… Cea mai cumplită trăire de pe acest pământ e să-ți smulgă moartea puiul din brațe și să nu poți face nimic decât să speri că DINCOLO e o lume mai bună, mai blândă, mai sfântă… Nu există cuvinte care să poată să aline sfâșietoarea durere…și te întrebi doar atât: de ce?…Ne uităm la cer și așteptăm un răspuns…atât…un biet răspuns…într-o lume din care a mai dispărut în Noaptea Învierii un pui de om nevinovat… Doamne, mă cutremur..”, scria cu adâncă tristețe la câteva ore de la întâmplarea acestei tragedii profesoara  Nicoleta Vasiloiu (de la Liceul Tehnologic Onești). De la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” prof. Luminița Elena Răileanu Milea a  notat :”Un îngeraș s- a alăturat Domnului in zile sfinte. Condoleanțe familiei, Dumnezeu să-i întărească, durere mai mare nu cred că există pe pământ!”

Câtă tristețe, câte gânduri sfâșietoare de durere! De la întrebarea ”ce s-a întâmplat cu acest suflet bland??”, la  cuvinte ce cu greu pot exprima întreaga tragedie: ”Copil frumos , ai plecat prea repede dintre noi și ai lăsat in urma doar durere nemărginită”… ”Dumnezeu să îl aibă în pază și să-i aline sufletul lui cald și curat !” … ”Suflet curat drum lin spre cele vesnice…”

Sunt fără de putere cuvintele și toate întrebările: ” Aş vrea să plâng….. Dar nu pot să cred… Aş vrea să vorbesc…… Dar nu pot să cred …”; ”De ce Doamne, de ce?” ; ”Durere imensă!  Nici un părinte nu ar trebui să încerce!” ; ”E prea mare durerea, să mai poți spune ceva!”

La slujba religioasă săvârșită de către un sobor impresionant de preoți în seara de luni 29 aprilie la Capela Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Onești părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu a adresat cuvinte de  încurajare familiei îndoliate, ce trece prin această grea durere!  Clopotele  vechii biserici a Oneștiului au bătut din ce în ce mai încet, în dangătul lor vestind  trecerea la viața veșnică  a lui TEO  GĂBUREANU. În timp ce sute de oneșteni au adus candele, flori, jerbe și coroane, un lucru rămâne  cutremurător : cu câtă tristețe și-au luat  colegii săi rămas bun de la TEO! Slujba de înmormântare a acestui suflet cald și curat va avea loc  marți 30 aprilie, la ora 13 la Biserica ”Sfântul Nicolae” din municipiu.  AMPRENTA DE ONEȘTI

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s