Categorii
Sport

Competiție națională de backgammon la Complexul Parc Pini din Moinești

moin 2.jpg

”Zarurile vor fi aruncate”  în zilele de  10 – 12 mai în idilicul oraș Moinești, unde va avea loc competiția ”Moinești Backgammon Open”! Aceasta  este printre primele întreceri  de backgammon în ”orașul petroliștilor”, pe unde și-au purtat pașii  marele  muzician George Enescu (în drumul spre Tescani), pictorul Ștefan Luchian (supranumit ”poetul plastic al florilor”, care a pictat toată strălucirea  peisajelor din Hangani și Poduri) dar și Tristan Tzara (cofondatorul mișcării culturale  dadaiste). Competiția  este organizată de Asociația de Backgammon ”Star” din Onești (prin temerarii jucători Mihai Cătălin Arminia și Florin Alexandru Boboc, ce au dat un impuls  prosper dezvoltării  acestui sport nu numai pe valea Trotușului ci și în țară, ei implicându-se mult și în organizarea în luna ianuarie a unei puternice întreceri la Onești). Și dacă Moineștiul are farmecul său  cu ”animația” Străzii Mari frumos încadrate de un peisaj arhitectonic modern, acest concurs național de backgammon este găzduit de  Complexul  Parc Pini, ce este  locul ideal pentru  a găsi o atmosferă romantică, unde  se pot bucura deopotrivă  familiile dar și iubitorii  turismului.  Cu frumusețea  maiestuioasă a copacilor și căsuțelor ce dau un farmec aparte, cu aleile  și peisajele  deosebit de încântătoare, Complexul turistic Parc Pini se bucură acum și de  prezența jucătorilor de backgammon, gata a se întâlni aici într-o competiție acerbă.

Ea are loc la un răstimp de  doar câteva săptămâni de la desfășurarea, la Budva (în Republica Muntenegru)  a Campionatului Mondial de Backgammon pe echipe, la care a participat – după o întrerupere de câțiva ani- și Naționala României. Este de notat faptul că la  ”Moinești Backgammon Open”  vor fi prezenți Dorel Leon și Eugen Lazăr (care au făcut parte împreună cu  oneșteanul Mihai Cătălin Arminia din lotul de nouă jucători ai României de la  recent – încheiatul  campionat mondial). Dorel Leon și Eugen Lazăr au fost cei care au cucerit primul loc  în finala  cu Gagua  / Pankvelasvili  la Dublă consultare, în  ”4th Merit Open Montenegro GP & WBGF 2019 World Team Championship” !Acolo, la Budva – după cum e notat  pe o pagină de socializare-  ”a fost o poveste frumoasă, cu oameni minunați… cu o echipă națională frumoasă ce a făcut o figură foarte faină, cu oameni adevărați care au depus eforturi foarte mari  să ajungă aici, cu lacrimi, cu dăruire, cu multe emoții! Iar  <<cireașa de pe tort>> a fost << dublul de aur>> Leon / Lazăr… încă o premieră pentru România, cu multe, multe meciuri!”

Deschiderea competiției de la Moinești  are loc vineri 10 mai, la ora 14.00 (cu înscrieri pentru toate categoriile de participare). La ora 16 are loc tragerea la sorți  și startul concursului Dubla consultare iar de la ora 17.45 se dă startul concursului Masters. În aceeași zi, la ora 22.30 se va efectua tragerea la sorți la Super Jackpot și se va da startul acestui concurs. În cursul zilei de sâmbătă 11 mai au loc mai multe runde  Masters urmând ca  de la ora  18  să se dea startul la Concursul Backgammon 150

Masters knock-out, optimi de finală la 11 puncte. Duminică 12 mai, de la ora 10 se va desfășura Masters knock-out, semifinale la 15 puncte și va avea loc tragerea la sorți și startul concursului Last Chance iar după finala Master 17 puncte va avea loc festivitatea de premiere.

Menționăm că Asociația de Backgammon Star (ce de la 23 aprilie 2019  este inscrisă in Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale),  așteaptă în număr cât mai mare pe iubitorii backgammon-ului la Complexul Parc Pini din Moinești, acest loc fiind ideal pentru petrecerea timpului liber cu familia.”Aerul curat, backgammon-ul și pinii negri fac din competiția de la Moinești ceva special! Dacă vremea va fi prietenoasă vom juca multe partide exact în pădure, pe terasă iar partidele vor fi transmise  LIVE”, anunță organizatorii Mihai Cătălin Arminia și Florin Alexandru Boboc, ei mulțumind tuturor pentru  încurajările și felicitările primite. ”Ne-am dat seama că suntem pe drumul cel bun și  mereu încercăm să îmbunătățim!” au mai declarat organizatorii  competiției ”Moinești Backgammon Open”.

 *UN REZULTAT DE ”ULTIMA ORĂ”, ASUPRA CĂRUIA VOM REVENI: MIHAI CĂTĂLIN ARMINIA A OCUPAT PRIMUL LOC LA  CONCURSUL LAST CHANCE DE LA  CYPRUS OPEN BACKGAMMON TOURNAMENT, EDIȚIA A 17 A! ACEASTĂ COMPETIȚIE S-A DESFĂȘURAT ÎN ZILELE DE 3 – 5 MAI LA NICOSIA.

Amprenta de Onești

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s