Categorii
Evenimente Uncategorized

Au început lucrările de reabilitare și modernizare la podul peste râul Trotuș, de la Onești

 

pod 1.jpgpod 2.jpg

Printre picuri de ploaie, în dimineața zilei de 16 mai, la Onești, pe malul Trotușului, în zona podului peste acest râu, s-au aflat  viceprim- ministrul Vasile Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, parlamentarul băcăuan  Dragoș Benea (candidat al Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare din ziua de 26 mai), Sorin Brașoveanu (președintele Consiliului Județean Bacău), Nicolae Gnatiuc – primarul municipiului Onești. Ei au fost prezenți la începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare  de la acest pod, care  a intrat în atenția tuturor datorită stării grave în care se află (cu o parte a trotuarului pietonal căzută în apa Trotușului și cu alte deficiențe).

Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești  a declarat că ”lucrările de reparații și modernizare ale acestui pod se execută printr-un proiect finanțat prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). După trei luni în care a fost realizată proiectarea tuturor lucrărilor  ce trebuie executate  urmează  10 luni de lucru! De două zile  constructorii au început execuția lucrărilor la acest obiectiv, care este foarte important pentru județuil Bacău și pentru municipiul Onești întrucât face legătura dintre Moldova și Transilvania. Din data de 10 iunie vor apare restricții de tonaj pentru autovehicolele ce depășesc 7,5 tone”.

Viceprim – ministrul Vasile Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice  a menționat: ”Nu este un obiectiv de neglijat  acest pod, fiind unul  din sutele  de proiecte finanțate prin PNDL. Este un proiect la care colegii  din Bacău au muncit foarte mult și mă bucur că se lucrează! Solicit constructorilor să se  încadreze în contractul de execuție, pentru că orice  document de plată ce ajunge la acest minister este  onorat cu maximă  urgență. Media  de achitare a unei facturi nu a depășit 20 de zile!”

Pentru lucruri  durabile

”Un eveniment de acest gen  în timpul campaniei electorale  are riscurile sale dar este  un proiect de care suntem legați din aprilie 2017”, a declarat  senatorul Dragoș Benea (care este și președintele Organizației Județene Bacău a PSD). El a mai afirmat: ”Suntem aici ca să marcăm  începerea lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Trotuș, nu să facem festivism că  acest coșmar a ajuns la sfârșit! Ne menținem promisiunile făcute  și au început lucrările  de asfaltare  a drumului național de la Onești la Poiana Sărată. Sper că nu vom avea surprize  să plece muncitorii de pe șantiere! Există o temere! La Centura Bacăului  se lucrează într-un ritm infernal),  nu s-a întâmplat acest lucru!”

Răspunzând unei întrebări (”de ce nu se reabilitează podul  pentru a avea patru benzi de circulație, noile valori  ale traficului  propunând o asemenea situație?”) Dragoș Benea a menționat: ”Acest pod are o problemă de siguranță! Dacă vrem să facem lucruri durabile, să îmbunătîțim viața oneștenilor, trebuie să vorbim de realizarea autostrăzii Iași – Bacău – Brașov. O să facem public zilele următoare primul pas pentru  această autostradă, cu patru benzi! Trebuie ca să gândim obiective pe măsură și proiectul nostru pentru următorii 4 – 5 ani este această autostradă! Consider că și  regiunea Moldovei și județul Bacău au nevoie de patru benzi de circulație, pe autostrada Iași – Bacău – Brașov .”

Dacă de la oneșteni Dragoș Benea și-a cerut scuze  că ”nu a întârziat  începerea lucrărilor la podul peste râul Trotuș de dragul campaniei electorale și o să ne ținem de cuvânt să facem lucruri bune”, pentru locuitorii orașului Târgu Ocna și pentru autoritățile de aici a avut un alt mesaj:”Voi  solicita prezența unei comisii ministeriale  pentru a audita lucrările executate la strada Salinei. Cred că am luat această decizie la timp pentru că nu există o  perpectivă realistă și credibilă ca amenajarea și reabilitarea acestei străzi  să fie finalizată! Deși lucrările la această stradă – ce are 800 metri – au fost finanțate  în urmă cu patru ani, ea este impracticabilă, fiind  <<o palmă pentru administrația locală>> din Târgu Ocna!” La fel de virulent a fost și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice,  Vasile Daniel Suciu, care a menționat: ”Nu vreau să protejez sentimentele nimănui dar în termen foarte scurt  voi trimite corpul de control la Târgu Ocna! Mi se pare incredibil ca de starea critică a acestei străzi  să sufere toți vizitatorii Salinei Târgu Ocna și  locuitorii orașului.”      Ion Moraru

peis a.jpg

În zilele de 9 – 16 mai  2019  un număr de  2579 de cititori au accesat  site-ul Amprenta de Onești, fapt  îmbucurător, pentru care  mulțumim  foarte mult!

   Pe perioada  lunilor  iunie – iulie  Amprenta de Onești poate publica  Oferta  educațională  a colegiilor și  liceelor  din municipiul  Onești pentru anul școlar  2019 – 2020 !

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s