Categorii
Politica Uncategorized

”Proiecte sensibile” pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Onești

on cl a.jpg

Ședința Consiliului Local Onești de azi 28 mai, de la ora 14 are pe ordinea de zi un număr de 18 proiecte de hotărâre, ce au ajuns în mapa aleșilor locali. Între aceste proiecte menționăm pe cele privitoare la stabilirea costurilor medii anuale pentru finanţarea serviciilor sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului şi ale persoanei adulte cu handicap, precum şi a contribuţiei Consiliului Local Oneşti, în anul 2019, aprobarea scoaterii la licitaţie publică, în vederea închirierii a unui spaţiu situat în clădirea Grădiniţei cu program prelungit nr. 12 din municipiu și darea în administrare a unor bunuri achiziționate prin Proiectul Regio către unitățile de învățământ din localitate, pentru care au fost achiziționate.

Câteva dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a acestei ședințe deja trezesc suspiciuni în rândul consilierilor locali oneșteni și este vorba de proiectul privind aprobarea asocierii Municipiului Onești cu ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV RALLY SPIRIT Oneşti în vederea cofinanţării “Raliului Moldovei 2019” și de cel privind acordarea unui sprijin financiar de la bugetul local pentru unitățiile de cult apartinând cultelor religioase recunoscute din România. Aceste ”proiecte sensibile” se află pe ordinea de zi după ce nu cu mult timp în urmă în municipiul de pe Trotuș, în plenul ședinței Consiliului Local se vorbea de accesarea unui credit în valoare de 10 000 000 lei ( peste 2 000 000 euro), ideea nefiind abandonată (”în acest sens urmând să se ia o hotărâre după un model – cadru”, după cum a menționat secretarul municipiului Onești, juristul Daniel Spânu). La inițiativa primarului Nicolae Gnatiuc consilierii locali mai au în dezbatere ”un proiect sensibil” – cel privind aprobarea Planurilor de amplasament și delimitare a imobilelor cu propunerea de dezmembrare și alipire a unor imobile constituite din teren cu și fără constucții aparținând municipiului Onești, în vederea reconfigurarii parcelelor destinate concesionării / inchirierii / dare în folosință. Un fapt deosebit pentru această ședință îl constituie proiectul inițiat de consilierii locali Elena Pașcu Apăvăloaie și Ciprian Zarzu (ambii, de la PNL) pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 35 / 27 februarie 2019 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân al municipiului Onești (ce a fost contestat de ONG-uri a căror activitate este în domeniul protecției animalelor).

Valorificarea prin vânzare a unor bunuri scoase din funcţiune aparţinând domeniului privat al municipiului, aprobarea concesionării și închirierii unor bunuri imobile aparținând acestei localități dar și actualizarea componenței Comisiei Tehnice de Organizare și Siguranță a Circulației Rutiere în Onești sunt alte proiecte aflate pe ordinea de zi. De asemenea, se vor dezbate și vota Proiectul de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public de interes local al municipiului Onești, pentru unele imobile constituite din terenuri cu și fără construcții situate în intravilan, aprobarea modelului – cadru de contracte de concesiune şi închiriere pentru bunuri proprietate publică a Municipiului Oneşti. Este de menționat faptul că în această ședință se va da un răspuns privind soluționarea plângerii prealabile ce a fost formulată împotriva Hotărârii Consiliului Local nr. 64 din 10 aprilie 2019 privind aprobarea accesării de către municipiul Onești a unui credit in valoare de 10.000.000 lei în vederea realizării unor investiții publice de interes local.

 

ULTIMA ORĂ!

 

 DUPĂ REZULTATUL DEZASTRUOS DE LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE ALE PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT (DIN 26 MAI), PRIMARUL ONEȘTIULUI, NICOLAE GNATIUC  CERE  IEȘIREA  ACESTUI PARTID DE LA GUVERNARE!

 

Consider însă că, prin votul sancţiune din 26 mai, românii, din ţară sau din diaspora, anulează rezultatul alegerilor din 2016 şi transmit mesajul că poate a sosit momentul că un alt guvern ar trebui să conducă şi rezolve problemele acestei ţări!

Drept urmare a sosit momentul ca PSD să strângă rândurile, să se iniţieze o dezbatere în toate forurile partidului despre viitorul politic al PSD, intrarea în opoziţie fiind o opţiune ce trebuie analizată cu atenţie!

O opoziţie de stânga, puternică, veritabilă, este ceea ce are nevoie România astăzi!

Vă asigur că voi continua proiectele pentru Oneşti şi pentru oneşteni!    NICOLAE GNATIUC, PRIMARUL MUNICIPIULUI ONEȘTI

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s