Categorii
Cultura Uncategorized

La Borzești a fost inaugurat Centrul de Tineret

centru tin a.JPG

De puțină vreme tinerii oneșteni – voluntari, iubitori ai activităților Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti”, care participă la cercurile și atelierele ce se desfășoară în această impozantă instituție – au un motiv de bucurie. Acesta este dat de inaugurarea, în ziua de marți 21 mai, a Centrului de Tineret Borzești, care este situat la circa 600 de metri de Biserica Voievodală ridicată de Ștefan cel Mare pe meleagurile trotușene. Frumusețea acestui centru o descoperi urcând pe aleile  umbroase, pline de  amintiri din vremea în care, în apropiere aici funcționa un pitoresc  complex – Restaurantul Stejarul, acum fiind amenajate  aici câteva foișoare, în preajma falnicilor copaci, unde sunt amplasate și mai multe bănci de odihnă. Un fapt pozitiv este că la inaugurarea Centrului de Tineret Borzești au fost prezenți elevi și profesori de la instituțiile de învățământ din municipiu, directori ai acestora, consilieri locali dar și președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și senatorul Dragoș Benea (aflat în vizită de lucru).

Festivitatea de inaugurare a noului centru fost deschisă de săvârșirea unei slujbe religioase de către un sobor de preoți din municipiul Onești, în frunte cu părintele protopop Ioan Bârgăoanu.  Directorul Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti”, Ionuț Tenie a fost cel care a  moderat fiecare moment al ”intrării în circuitul cultural oneștean” al acestui nou obiectiv.”Situat pe Calea Adjudului 244 A, Centrul de Tineret Onești, ce va funcționa în  subordinea Bibliotecii Municipale, are o suprafață construită  de 240 metri pătrați și un teren aferent de  431 metri pătrați. Aici  vor avea loc activităţi precum: workshopuri, conferinţe, mese rotunde, ateliere, evenimente culturale şi educative, întâlniri cu personalităţi, serate muzicale etc, toate destinate comunităţii şi, cu precădere, publicului tânăr, cu scopul de a asigura accesul la informaţie şi să reprezinte un loc de întâlnire pentru desfăşurarea unor activităţi cultural – artistice şi educative”, a menționat Ionuț Tenie. El a arătat că ”prin înființarea acestui centru se urmărește  accesul la informație al tinerilor și implicarea acestora în acțiuni comunitare, ce au o valoare de îmbunătățire a vieții de zi cu zi. Aici tinerii pot desfășura activități de voluntariat, Centrul de tineret fiind locul ideal și pentru desfășurarea de activități social – culturale, a atelierelor de vacanță, caravane etc. Tot aici se vor derula activitățile  proiectelor în parteneriat, acest centru fiind și un spațiu de activitate alternativ pentru tinerii șomeri sau în căutarea unui loc de muncă”.

Directorul Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” Ionuț Tenie  a menționat că activitățile de la acest centru, ce se pot desfășura într-un cadru non- formal, (în zonă fiind internet wireless), se adresează celor cu vârsta între 7 și 35 ani. Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești a declarat că ”acest  centru oferă tinerilor metode alternative de învăţare, o educaţie informală care să vină completare cunoştinţelor acumulate în şcoli, să asigure accesul la informaţie şi să reprezinte un loc de întâlnire pentru desfăşurarea unor activităţi cultural – artistice şi educative. Să fie de bun augur pentru toți oneștenii și să organizăm cât mai multe evenimente pentru aceștia! ”Cu dorința de ”inaugurare într-un ceas bun” președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin  Brașoveanu  a menționat:”Iată, este o zi frumoasă, în care vedem multe  zâmbete. Acest Centru de tineret este un loc de întâlnire  în mod real, unde în parteneriat sau în asociere  se pot organiza activități diverse! Îmi doresc ca în fiecare  comunitate, măcar în mediul urban din județul Bacău să fie un asemenea centru!”

Demn de menționat este faptul că odată cu inaugurarea Centrului de Tineret Onești au mai avut loc două evenimente. Unul a fost politic – semnarea, de către președintele Consiliului Județean Bacău Sorin Brașoveanu și de primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc a Contractului de asociere pentru reabilitarea Stației de Ambulanță Onești (un proiect în valoare de 1 750 000 lei cu TVA) iar cel de-al doilea a fost unul cultural: pentru prima dată au apărut în fața publicului micii dansatori ce deprind tainele  dansului popular la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” în cadrul unui cerc coordonat de coregraful Francisc Enășel și de bibliotecara Nicoleta Sălbatecu. Tot cu prilejul inaugurării Centrului pentru Tineret a susținut un recital simfonic Cvartetul ”Remember” din Bacău. Menționăm că la activitățile ce vor fi organizate la Centrul de Tineret Onești transportul  la Borzești va fi asigurat cu microbuzul, de la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti”.    Amprenta de Onești

centru t b.jpg

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s