”Am ajuns la concluzia că nu ar fi rău să facem o propunere pentru a da în administrarea unui ONG Adăpostul de câini din Onești”, a declarat primarul Nicolae Gnatiuc. El a mai menționat că ”în cazul în care cineva dorește să preia – pe o perioadă de timp – Adăpostul de câini trebuie să susțină gestionarea acestuia fără a avea vre-un sprijin de la Consiliul Local Onești! Singura teamă pe care o am este că numărul câinilor din Onești ar putea fi mult mai mare!” .
Este de menționat faptul că această declarație a edilului – șef al municipiului Onești a survenit după ce a fost luat în dezbatere proiectul inițiat de consilierii locali Elena Pașcu Apăvăloaie și Ciprian Zarzu (ambii, de la PNL) pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 35 / 27 februarie 2019. Aceasta se referă la Regulamentul de organizare și funcționare al Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân al municipiului Onești, care a fost puternic contestat de ONG-urile a căror activitate este în domeniul protecției animalelor. Făcând câteva precizări asupra proiectului primarul Oneștiului Nicolae Gnatiuc a menționat că ”pentru a treia oară sunt puse pe tapet aceste lucruri, prin care am fi nevoiți să angajăm muncitori la Adăpostul de câini pentru zilele de sâmbătă și duminică! Cheltuielile sunt foarte mari cu acest adăpost!”
După dezbaterea proiectului menționat, la votarea pentru aprobarea acestuia ”mașina de vot PSD-istă” din Consiliul Local Onești a fost împotrivă, astfel că proiectul a căzut! În proiectul inițiat de cei doi consilieri liberali se solicita ca ”accesul publicului la Adăpostul de câini din Onești să fie zilnic, de la orele 12 – 14 (de luni și până vineri) și după un program stabilit pentru sâmbătă și duminică. De asemenea, se solicita abrogarea articolului prin care este interzisă fotografierea și filmarea la Adăpostul de câini din Onești.
# # Cele peste 700 de accesări – în doar două zile – ale articolului scris de profesorul Aristotel Pilipăuțeanu, legat de apariția volumului ”O istorie a Oneștiului. Restituiri (1458 – 1921)”, ce are ca autori pe Bogdan F. Romandaș, Vasile Jenică Apostol și Vilică Munteanu au adus un dar pentru acest site! Astfel ”Amprenta de Onești” este încântată de foto-montajul ”Top 30 castele și conace mai puțin cunoscute din România” – darul minunat oferit de blogerul Andreea Marin! Aceste imagini merită ca să fie văzute!
Vom reveni, pe parcursul acestei veri, cu încă un articol asupra volumului ”O istorie a Oneștiului. Restituiri (1458 – 1921)”
TOP 30 castele si conace mai putin cunoscute din Romania

30. Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Padure
29. Magna Curia (Castelul Bethlen) din Deva
28. Conacul Apafi din Malâncrav
27. Castelul Mikó din Miercurea Ciuc
26. Castelul Martha Bibescu (Posada) din Comarnic
25. Conacul Domnitei Ralu din Chisorani
24. Castelul Brukenthal din Avrig
23. Conacul Alexandrescu din Guranda
22. Castelul Brâncoveanu din Sâmbata de Sus
21. Castelul Zichy din Poiana Florilor
20. Castelul Tepes din Bucuresti
19. Castelul Purgly din Sofronea
18. Castelul Daniel din Talisoara
17. Castelul Goga (Boncza) din Ciucea
16. Castelul Degenfeld-Schomburg din Balc
15. Castelul Béldy din Jibou
14. Castelul Iulia Hasdeu din Câmpina
13. Castelul Bánffy din Sâncrai
12. Conacul Schilling (Inczédy) din Corneni
11. Castelul Sturdza din Miclauseni
10. Castelul Rosu (Cantacuzino-Pascanu-Waldenburg) din Lilieci
9. Castelul Béldy-Mikes din Ozun
8. Castelul Foisor din Sinaia
7. Castelul regal de vânatoare din Lapusna
6. Castelul Károlyi din Carei
5. Castelul Bethlen din Bahnea
4. Conacul Cantacuzino-Pascanu din Popesti
3. Conacul Bratianu din Stefanesti
2. Castelul Cantacuzino din Busteni
1. Castelul Bethlen din Arcalia
Un răspuns la “Primarul Oneștiului este dispus să dea adăpostul de câini în administrare unui ONG”
Gelu Belcescu:Totul ori nimic..BANUL SI IAR BANUL…
ApreciazăApreciază