Categorii
Educatie si Invatamant Uncategorized

O bucurie a comunității

centr ex 1.jpg

Frumusețea verii dar și a muncii împlinite  pentru  elevi și cadre didactice  este  dată, pe lângă bucuriile neasemuite  ale naturii, de   emoționantele  festivități de absolvire.  Un astfel de eveniment  a avut loc în  ziua de 10 iunie  la Aula Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti”, unde CENTRUL DE EXCELENȚĂ  din municipiul de pe Trotuș,   pentru elevii din clasele a III a și a IV, a premiat EXCELENȚA ! Astfel,  au fost premiați  elevii  acestui centru care au obținut cele mai bune rezultate la Evaluarea finală din ziua de 18 mai  dar și cadrele didactice  voluntare, ce au contribuit la  pregătirea  suplimentară  a elevilor. ”Festivitatea de premiere a elevilor care au finalizat participarea la toate activitățile Centrului de Excelență prin evaluarea  finală din 18 mai 2019 a fost una deosebită, fiind  așteptată atât de elevi cât și de cadrele  didactice. Centrul de Excelență Onești, ce funcționează la Școala Gimnazială <<Emil Racoviță>> din municipiu, este unul din cele 7 centre existente la nivel județean. Astfel de centre de excelență mai funcționează în Bacău, Comănești, Moinești și Târgu Ocna, împreună cu cel de la Onești toate fiind  coordonate  de Inspectoratul Școlar Județean  Bacău și avizate de Ministerul Educației Naționale. Scopul Centrului Județean de Excelență este de a descoperi, promova și valorifica potențialul elevilor capabili de performanță, prin pregătirea suplimentară a elevilor din clasele a III-a și a IV-a, pentru Limba și literatura română / Matematică, în fiecare zi de vineri, între orele 15.00-17.00”, ne-a declarat prof. învățământ primar Simona Elena Andrei,  coordonator  al Centrului de Excelență Onești. Ea a mai menționat:” În anul școlar 2018-2019, au frecventat activitățile centrului un număr de 102 de elevi, de la toate școlile oneștene, dar și din comunele învecinate,  ei fiind selectați pe baza unei evaluări inițiale , care a avut loc în ziua de  13 octombrie 2018. Elevii au beneficiat de pregătire suplimentară, la Limba și literatura română / Matematică, sub îndrumarea  a 32 de cadre didactice voluntare, cu experiență în promovarea excelenței. Ca în fiecare an, ne bucură dorința tot mai mare de participare, afirmare și sârguința de care dau dovadă, atât a elevilor de la toate școlile din Onești, dar și a celor din comunele învecinate, cum ar fi:Școala Gimnazială  <<Regina Maria’>> Mănăstirea Cașin, Școala Gimnazială Nr.1 Oituz, Școala Gimnazială Oituz, Școala Gimnazială Drăgugești, Școala Gimnazială Deleni și Școala Gimnazială Căiuți”.

cent exc 2.jpg

Festivitatea a fost deschisă cu precizarea că elevii premianți au reușit  să acumuleze la Evaluarea  finală din 18 mai un punctaj cuprins între 85 și 100 puncte.  Ca o strălucire a activității Centrului de excelență  de la Onești  este de evidențiat faptul că la Limba română, la clasa a IV a, din 36 de elevi ce au susținut Evaluarea finală 32 au fost premiați. Îndemnul cadrelor didactice către elevi a fost ”să vă mențineți la ștachete înalte!”

Activitatea deosebită de la Centrul de Excelență Onești (coordonat de prof. pentru învățământul primar  Simona – Elena Andrei), a fost remarcată de prof. Măndița Ciotlos, inspector  școlar pentru învățământul primar  la ISJ Bacău. Ea a declarat:”Rezultatele deosebite  obținute la Centrul de Excelență Onești  sunt  ale unei echipe și nu ale unei singure persoane. Beneficiari suntem toți, chiar comunitatea locală! Sunt convinsă că în clasa a V  a  se vor vedea aceste rezultate obținute  la Centrul de Excelență! Vă felicit pentru implicare ! Un lucru deosebit  de important este  dat de faptul că  din ce în ce mai mulți copii își doresc să participe la  activitățile  centrului!” Prof.  Măndița Ciotlos a felicitat-o pe coordonatoarea Centrului de Excelență Onești, prof. pentru învățământul primar Simona Elena Andrei, care ”împreună cu colegii ei, a depus un efort foarte mare în obținerea frumoaselor rezultate” și a menționat:”Au fost patru echipe care au lucrat suportul de curs, care au făcut  o muncă de echipă”.

centr ex 5.jpg

Festivitatea de premiere  de la biblioteca oneșteană s-a încheiat  cu acordarea de diplome cadrelor didactice voluntare  implicate în funcționarea Centrului de Excelență. Ropote de aplauze  au răsunat în moderna aulă oneșteană pentru implicarea, dăruirea și perseverența cadrelor didactice voluntare   dar și pentru  rezultatele obținute de către elevi. Aceste clipe au arătat faptul că fiecare  participant la festivitatea de premiere trăiește  o bucurie, ce  poate fi chezășia unor noi împliniri!   Ion Moraru  

centr ex 4.jpg

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s