Categorii
Politica

Proiect în sprijinul finalizării reabilitării străzii Salina, în Târgu Ocna

salin b.jpg

 

 Pe ordinea de zi a celei mai recente  ședințe a  Consiliului Local Târgu Ocna s-a aflat o hotărâre  privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici  la proiectul  ”Reabilitare străzi” în localitate. În acest proiect, care este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Subprogramul ”Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor” figurează și reabilitarea și modernizarea străzii Salina, care face accesul la unul dintre cele mai vizitate obiective turistice  din județul Bacău, la Mina de sare. La dezbaterea acestui proiect consilierul local Gheorghe Iaru (PNL) a menționat: ”Momentan, pe strada Salinei nu se mai întâmplă nimic!  Tot ce a făcut constructorul are  și achitat! Pe lângă disconfortul oferit  locuitorilor cartierului Vâlcele, au de suferit și miile de turiști ce ajung la Salină! Ce frumos a vorbit aici, la Tg. Ocna, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu despre această stradă dar toate lucrurile s-au stins! Vine iar toamna și strada Salinei rămâne la fel!” Primarul orașului Târgu Ocna,  Ștefan Șilochi a declarat: ”Gradul  de realizare al proiectului Reabilitare străzi în orașul Târgu Ocna este de 90 la sută. Reabilitarea străzii Salina este realizată în procent de 52 la sută. La lucrările de pe această stradă au apărut probleme tehnice, cu izvoarele care trebuiau captate. Datorită Ordonanței 114 / 2018 ne mai trebuie 153 000 lei și  în atenția noastră se află și strada  Ion Grămadă, unde introducem conductă de apă. Pentru finalizarea tuturor lucrărilor  mai este necesară suma de 688 144 lei”. Inițiatorul acestui proiect de hotărâre, Ștefan Șilochi a  făcut cunoscută și situația actuală   referitoare la strada Salinei:”Înțelegerea  firmei de construcții cu președintele Consiliului Județean Bacău, la vizita acestuia în Târgu Ocna a fost ca să continue lucrările la strada Salinei. Ulterior am fost chemați la Consiliul Județean cu toată documentația  proiectului, pentru verificare. La Târgu Ocna a venit  și Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care a luat  documentele și acum așteptăm! Constructorul  a plecat de pe șantier, lăsând un grafic cum că în două luni de la aprobarea finanțării, se vor finaliza lucrările.”

 Primarul orașului Târgu Ocna Ștefan Șilochi și-a exprimat convingerea că  nu crede  că ”va rămâne nefinalizată o lucrare   ce are  finanțare făcută de Guvernul României.” El a solicitat consilierilor locali târg- ocneni să aprobe  actualizarea indicatorilor tehnico – economici, cu menționarea sumei de  688 114 lei, ce va fi căutată la alte instituții, reabilitarea străzii Salina fiind  o lucrare de maximă importanță. Proiectul a fost votat cu  unanimitate de voturi.      Ion Moraru    

salin c.jpg

Publicitate

Un răspuns la “Proiect în sprijinul finalizării reabilitării străzii Salina, în Târgu Ocna”

Tutzyik Elmera: E o porcarie ce se intampla cu aceasta strada,care nu face cinste orasului nostru.De catva ani se vorbeste de reabilitarea acesteia,insa nici pana la ora actual nu se vede o imbunatatire .Zilnic se plang turistii ca-si strica masinile.Prefera sa cheme taxiul decat sa mearga cu masina personala pana la Salina.

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s