Categorii
Evenimente Uncategorized

Bursă a locurilor de muncă la Onești

1 lic teh 2.jpg

Vineri 26 iulie în municipiul Onești va avea loc  un eveniment  așteptat de mai multă vreme, atât de cei aflați în căutarea unui loc de muncă  dar și de angajatori. Asociația Împreună pentru Viitor Bacău organizează Bursa locurilor de muncă – un  eveniment  care  va  avea loc la Liceul Tehnologic ”Petru Poni”. Coordonatorii acestui proiect (ce  se desfășoară în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bacău) sunt Cristina Gușu și Florentin Iftime. ”Prin  acest eveniment dorim  să revigorăm piața muncii din Onești, pentru ca acest oraș <<să își revină, să scape de  calvarul>> profesiilor (de operator chimist, pompagiu , ambalator produse chimice, etc) de  pe platforma petrochimică (unde mai funcționează   doar secțiile de producție de la Chimcomplex SA). Oneștiului trebuie să-i redăm  strălucirea de altădată, să oprim migrația către  exterior a  forței de muncă din zonă. Tinerii competitivi de aici pot revigora aceste meleaguri și  <<bursa>> se adresează în primul rând absolvenților de liceu, șomerilor dar și celor care beneficiază de ajutor social. De asemenea, ne adresăm și celor care au absolvit instituții de învățământ superior, aceasta fiind o posibilitate  de a se întoarce  acasă, unde să își găsească loc de muncă”, ne-a declarat Florentin Iftime.

Organizatorii acestui eveniment au fost surprinși de  interesul arătat de angajatorii din zonă, care propun  peste 600 de locuri de muncă vineri 26 iulie între orele 10.00 – 16.00 la Sala de sport  de la Liceul Tehnologic ”Petru Poni”. Despre ce job-uri au la dispoziție cei aflați în căutarea unul loc de muncă Cristina Gușu (coordonator al proiectului), ne-a declarat :”Angajatorii care ne-au contactat au oferte pentru meseriile de tinichigiu, cofetar, barman – ospătar, patiser, tâmplar universal, pentru  meseriile din construcții – dulgher, fierar betonist, buldoexcavatorist – și din industria lemnului (fasonator mecanic, tafist, mecanici utilaje). Pentru absolvenții studiilor superioare  vor fi posturi de inginer sistem la calculatoare ce dau comenzi la mașinile electrice de tricotat, inginer în domeniul instalațiilor,  inginer geolog,  inginer industria lemnului, inginer constructor, asistenți manager, inspector.  Mai sunt oferite locuri de muncă pentru meseriile  cunoscute (asistent  medical, sudor, electrician, tractorist, sortator, lăcătuș, mecanizator agricol) dar și pentru unele mai noi( topograf, silozar , operator sistem card,  agent livrator, lăcuitor, pentru activități din domeniul logisticii). Fiecare firmă va avea reprezentant la Bursa locurilor de muncă de la Onești,  pentru  cei aflați în  căutarea unui loc de muncă fiind necesar un CV ”.

La Bursa locurilor de muncă de la Onești va fi și o premieră: Centrul Militar Județean Bacău va avea un stand  pentru promovarea profesiilor militare în rândul tinerilor până în 40 ani, care doresc să îmbrățișeze cariera  militară.

1 lic teh a.jpg

* Pentru ca  Bursa locurilor de muncă de la Onești să se bucure de succesul scontat o întreagă echipă a Asociației Împreună pentru Viitor Bacău și-a adus aportul, popularizând acțiunea prin  zeci de afișe răspândite în localitățile trotușene, luându-se legătura cu zeci de angajatori, informând primăriile  din zonă despre acest eveniment. Este de remarcat faptul că la Bursa locurilor de muncă  din Onești își pot găsi job-ul dorit  din multe domenii de activitate  cei ce au calificări în diverse meserii, absolvenții studiilor universitare  și liceale dar și  persoanele care  nu au dobândit  o calificare (pentru ei fiind disponibile posturi de muncitori necalificați).

Din echipa Asociației Împreună pentru Viitor Bacău au făcut parte pentru a pregăti acest eveniment voluntarii  Paula Rusu, Dragoș Butoi, Sorin  Apreutesei, Adriana Oancea, Vasilică Ionuț, Elena Coman, Denisa Agache, Ionuț Petraru, Alexandru Marcu și Laurențiu Hemeci.  În numele  organizatorilor Florentin Iftime (coordonator împreună cu Cristina Gușu pentru acest proiect), ne-a declarat:”Obiectivul principal al Bursei locurilor de muncă de la Onești îl constituie  creșterea gradului de ocupare  al persoanelor aflate în căutarea  unui loc de muncă, prin corelarea directă a cererii cu oferta  de locuri de muncă. Astfel creăm  posibilitatea  interacțiunii directe  dintre angajatori și cei care caută un loc de muncă stabil – persoanele aflate în șomaj, cei care beneficiază de ajutor social, absolvenții de liceu”.

Menționăm că  la acest eveniment cotidianul Deșteptarea este partener media.  Ion Moraru

ÎNTRE  FIRMELE   PREZENTE LA  BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ ONEȘTI  AMINTIM:

AGRICULTORUL

ALIMON

AUTOLIV

BARLINEK

CENTRUL MILITAR BACĂU

CDI OGNIVIA  TRAVELO

CHIMCOMPLEX SA BORZEȘTI

DRAGLEN

DA  BACCO

ELECTROIND

GIRONAP

GRUP ȘERBAN

HOTEL TROTUȘ

I CREDIT

INSTALAȚII

LUX ARTIM

LA STRADA

MARDAG

MOLDOVA RENT CAR

MARISANO

MAREMOD

MELOPEEA

ORANGE

ORIFLAME

PENNY

PROFI

PROSPECȚIUNI

SALINA TG. OCNA

SMART WOOD

TRANSCARPAT

TRANSILVANIA  BROKER

TROTUȘTEX  ȘI ALTELE

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s