Categorii
Diverse Uncategorized

Ziua Crucii Roșii Române sărbătorită la Comănești

1 C R b

Cu ocazia sărbătoririi a 143 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române, miercuri 3 iulie și joi 4 iulie 2019, Subfiliala Comănești a organizat o serie de activități menite sa promoveze importanța implicării acesteia în viața comunității locale în diferite aspecte mai puțin plăcute cum ar fi acordarea primului ajutor unei persoane în caz de risc vital, inundații, incendii sau alunecări de teren cu urmări deosebit de grave pentru famiile sinistrate. Astfel cu sprijinul Primăriei Orașului Comănești, voluntari ai Crucii Roșii Bacău – Subfiliala Comănești au organizat o campanie de testare a sănătății populație prin care persoane prezente în târgul săptămânal, trecători prin centrul orașului și angajați din CAR Prietenia și CAR Progresul CFR Comănești, au fost testați gratuit prin măsurarea tensiunii arteriale și măsurarea glicemiei, cu recomandări dupa caz pentru a menține un stil de viată sănătos. S-a continuat campania „Banca de alimente” prin care s-au strâns peste 50 de kg. de alimente de bază, fructe și dulciuri ce au fost distribuite în aceeași zi la 10 familii nevoiașe. Bunăvoința persoanelor s-a regăsit prin donațiile de alimente dar și prin bani, cu care s-a reușit dotarea subfilialei cu un nou glucometru cu 150 de teste aferente și a unui aparat de măsurare a tensiunii arteriale. Campania încheiată la finalul zilei de 4 iulie a avut beneficiari peste 90 de persoane care fie au primit alimente, fie s-au testat gratuit pentru depistarea diabetului sau a bolilor de inimă.  Echipa Subfilialei  Comănești de Cruce Roșie condusă de Jitaru Narcis – președinte și Banu Carmen – coordonator de voluntari, a sărbătorit cu pizza și suc succesul campaniei și au promis că vor continua să fie alături de comunitate.

Context

Ziua de 4 iulie a fost pentru Crucea Roşie Română o zi de sărbătoare. Acum 143 de ani, în 1876, în incinta Spitalului Colțea din București, la iniţiativa mai multor personalități ale vremii a luat  ființă Societatea Națională de Cruce Roșie Română. De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie Română şi-a oferit sprijinul ori de câte ori ţara s-a confruntat cu situaţii de război, epidemii sau dezastre. Întreaga activitate se bazează pe voluntariatul a peste 7000 de persoane de pe tot teritoriul țării, fiind singura organizație umanitară cu o rețea funcțională de filiale și subfiliale în fiecare județ. Una dintre cele mai active filiale de Cruce Roșie este filiala Bacău, prima din România care a înființat primul serviciu privat de ambulanță. Activitatea filialei este bogată și datorită prezenței pe zona Văii Trotușului a Subfilialei Comănești, care a luat ființă în anul 2012, la inițiativa unor tineri voluntari și a autorităților locale. Astfel de atunci s-au organizat acțiuni umanitare multiple pentru persoane cu risc social sau fizic, campanii umanitare, intervenții în situații de incendii de case, alunecări de teren, inundații, prezente des în această zonă, cursuri de prim ajutor pentru elevi dar și pentru adulți sau angajați din sectorul public sau privat, cursuri de igienă, îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice sau bolnave, strângeri de fonduri sau alimente pentru distribuții la familiile nevoiașe, campanii de testare a sănătății populație, oferirea de prim ajutor în activități sportive sau manifestări publice, etc..

Cea mai importantă activitate cu impact național este „Tabăra de Pregătire a Voluntarilor în caz de Dezastru” , care de 5 ani se desfășoară la Galion – Comănești, cu implicarea a peste 70 de voluntari din țară, a Primăriei Comănești și a altor instituții. Programul este specific pregătirii voluntarilor pentru intervenția în caz de fie el cutremur, inundații, incendii sau pur și simplu aflarea unei persoane într-o situație de risc vital ce necesită prim ajutor.  Narcis Jitaru, Comănești

1 C R a

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s