Categorii
Politica Uncategorized

ALDE (re) intră pe ”terenul politicii”, la Onești

1 on a.jpg

Ședința ordinară a Consiliului Local Onești din ultima zi a lunii iulie – de la ora 14.00, la sediul Primăriei municipiului – aduce  un lucru nou pentru ALDE. Acest partid a rămas  fără nici un consilier în Consiliul Local Onești, după evenimentele care au avut loc în ultimul timp în municipiul de pe Trotuș. Astfel, la începutul lunii iunie Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) i-a retras sprijinul politic consilierei locale Mihaela Geaboc Bădic iar cu câteva săptămâni în urmă Laura Abageru și-a dat demisia din funcțiile de viceprimar al Oneștiului și consilier local (ea fiind pe lista de consilieri locali ai aceluiași partid – ALDE). Este de menționat faptul că Laura Abageru și-a dat demisia după ce instanța (Curtea de Apel Bacău), a hotărât  prin sentință definitivă  ”pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică pe o durată de doi ani”. Această sentință a venit  după un șir lung de procese, ea fiind acuzată de luare de mită în vremea în care a lucrat ca asistent medical la Spitalul Municipal Onești .

  Lucrul nou pe care îl aduce această ședință ordinară (din 31 iulie), este validarea mandatului de consilier în cadrul Consiliului Local Onești al domnului  Ionuț Hozoi, înscris în lista de candidați al ALDE din iunie 2016. Această validare a fost înscrisă în ordinea de zi a Ședinței Consiliului Local Onești după ce  s-a luat act de încetarea funcției de consilier local a Laurei Abageru (care a demisionat). Astfel ALDE ”reintră în terenul politicii” la Onești, în Consiliul Local, unde  sunt  de urmărit și demersurile pentru ca municipiul să aibă un alt viceprimar. 

La sfârșitul colaborării

  La ultima ședință ordinară a Consiliului Local Onești (din luna iunie), la care a participat  în funcția de consilier local  al ALDE, Mihaela Geaboc Bădic  a avut o atitudine  hotărâtă legată de   soluționarea unei plângeri  prealabile, formulată de o parte din locuitorii  cartierului TCR. Ei  sunt nemulțumiți de faptul că  le sunt afectate  locuințele și suprafețele de teren din jurul acestora, avându-se în vedere reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din cartier, pentru care RAJA și-a asumat  realizarea multor  lucrări printr-un  proiect  important. În timp ce  primarul municipiului Onești,  Nicolae Gnatiuc  a cerut  ca această plângere  ”să fie respinsă ca nefondată”, Mihaela Geaboc Bădic a replicat:” ,,Trebuie avut în vedere că lucrurile stau altfel decât spuneți dvs. Terenurile pe care vreți să le includeți în domeniul public, nu sunt în administrarea Unității Administrativ – Teritoriale (UAT) Onești, așa cum precizați în proiectul de hotărâre. Și mă refer la terenul individualizat – curti – construcții, care este în administrarea oamenilor. Precizați că unele trasee intersectează construcția efectivă? Cum să întabulăm terenul? Facem expropriere pentru cauza de utilitate publică? Rezolvăm o problemă și creăm alte 5? Și dacă sunt rețele noi, până se rezolvă situația juridică, de ce nu stabilim acele trasee la limita  gospodăriilor?  Ce ne impiedică? Până acum spuneați că nu putem avea inventarul traseelor că nu vor cei de la RAJA să ne spună și acum descoperim traseele pe sub casele oamenilor?”

  La ședința la care a anunțat că nu mai are sprijinul politic al ALDE Mihaela Geaboc Bădic a făcut mai multe referiri la activitatea sa în funcția de consilier local și a avut ”un cuvânt” și pentru PSD-iștii din Onești. Ea a declarat:”Am fost cel mai chinuit consilier local. Mi-ați făcut plângeri peste tot, Poliție, Parchet, ANI. Am fost într-o alianță (PSD – ALDE) pe care mi-am asumat-o! Am avut o poziție neutră doar atunci  când am avut rezerve de legalitate, nu de dragul de a fi împotrivă! Colegilor consilieri le urez succes! Dacă cei de la PSD au  circumstanțe atenuante, trebuie să susțină  deciziile primarului, ceilalți nu prea… Domnului primar îi spun că  Oneștiul nu este o societate privată, să o conducă discreționar iar dacă  are impresia că lucrurile  merg bine, să întrebe orice cetățean de pe stradă”. Menționăm că  această declarație a (fostei  consiliere ALDE) Mihaela Geaboc Bădic este cuprinsă și în Procesul verbal de ședință, din  luna iunie.       Amprenta de Onești

Publicitate

Un răspuns la “ALDE (re) intră pe ”terenul politicii”, la Onești”

Domnilor, dacă primarul ”care este” poate fi catalogat (uneori sau mai adeseori) ca fiind un ciufut, trebuie să recunoaștem că ”asistenta” ce ocupa funcția de vice a fost o mare greșeală de la început. Greșeala de a ocupa funcția respectivă. Nu numai că nu avea chemare, dar nu avea/are nici capacitatea de a ocupa o asemenea funcție. Ea se ocupa cu orice. Numai cu problemele comunității nu se ocupa. Ex. Zilnic urmărea, prin interpuși, ce fac unii angajați ai Spitalului Municipal care au ”deranjat-o” pe dânsa (nu domnia sa !!!) înainte de a fi vice. Zilnic scria sms-uri, de iritare și batjocură, unei cetățene din Onești a cărui bărbat (soț) era amantul doamnei Coșa de la Bacău. Doamna de la Bacău era, se pare, șefa ”asistentei” . Pe linie politică. Am punctat aici doar două lucruri din preocupările principale ale ”doamnei asistente”.

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s