Categorii
Evenimente Uncategorized

”Bursa locurilor de muncă de la Onești s-a dovedit un succes!”

burs c.jpg

”Bursa locurilor de muncă” organizată vineri 26 iulie de Asociația Împreună pentru viitor Bacău și Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă a adus speranța găsirii unui loc de muncă pentru peste 350 de  oameni. Ei au trecut pragul Sălii de Sport a Liceului Tehnologic ”Petru Poni” din  Onești (unde a avut loc această acțiune, organizarea fiind una deosebită), cunoscând oferta angajatorilor, afișată în apropiere. Doritorii aflați în căutarea unui loc de muncă s-au bucurat întâlnind  reprezentanții a 53 de firme, la care s-au putut interesa  despre condițiile  de muncă oferite. Astfel,  veniți din Onești, Tg. Ocna, Dărmănești, Comănești, de la Urechești, Gura Văii, Livezi, Mănăstirea Cașin și din multe alte localități, ei și-au putut  depune CV-ul, având speranța de a găsi job-ul visat.

La deschiderea Bursei locurilor de muncă de la Onești prof. Paula Rusu (membru  nou al Asociației Împreună pentru viitor Bacău), a prezentat  acest ONG  care  s-a implicat în construcția a două case pentru familii nevoiașe – la Bârsănești și Dofteana, precum și în mai multe campanii umanitare și de plantare  de copaci. Ea a felicitat pe toți  cei care  au dat curs invitației de a fi prezenți la acest eveniment și a urat succes în găsirea unui loc de muncă. ”Felicit  participarea  din partea angajatorilor și a  celor care caută un loc de muncă, între ei  tinerii fiind într-o proporție mare! Sperăm ca pentru cei ce doresc să se angajeze, această bursă să aducă  încheierea unui contract de muncă”, a menționat Mihaela Nicolcea, reprezentant  din Onești al Agenției Județene  pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău. Ea a declarat că ”AJOFM se preocupă permanent și  sprijină  tinerii și persoanele care caută un loc de muncă prin cele două burse anuale pe care le organizează – Bursa generală din luna aprilie și Bursa absolvenților, din octombrie”.

Este de menționat faptul că încă de la deschidere ”Bursa locurilor de muncă” de la Onești s-a bucurat de un interes major, locul de desfășurare a acesteia cunoscând ”freamătul unui stup”.  Astfel, în prima jumătate de oră peste 150 de persoane s-au prezentat direct angajatorilor, dornici să afla cât mai multe lucruri despre oferta  celor 750 locuri  de muncă disponibile în societățile comerciale ale Oneștiului cât și a celor aflate în  apropierea acestui municipiu. Daniel Mănăilă, reprezentant pe zona Moldovei a unui important lanț de   magazine (”Penny Market” – ce are 260 magazine în țară, din care în zona Moldovei 47) , a declarat: ”Această bursă a avut un real succes. Am strâns peste 50 CV-uri, ceea ce este mai mult decât OK! Toți vor fi contactați  în vederea stabilirii unui interviu. Avem speranțe ca locurile de muncă ce le avem disponibile să se ocupe în imediata  perioadă, deoarece  unii dintre doritori se pliază pe cerințele noastre! Felicit pe cei care s-au implicat în organizarea Bursei locurilor de muncă de  la Onești, se vede că poate fi un exemplu pentru cele care urmează!” El a remarcat faptul că ”Bursa locurilor de muncă de la Onești a fost la nivelul unor acțiuni similare de la Brașov și Iași ori poate chiar mai sus, întrecându-le pe cele de la Roman și din alte localități, la care am participat”.

burs b.jpg

Un proiect foarte bun

Alături de ”Penny Market” a fost și… concurența – de la magazinele ”Profi”, care adunate sunt peste 1000 în toată țara, în municipiul Onești  în luna septembrie deschizându-se un alt magazin nou ”Profi”- în zona sensului giratoriu de la gară. ”Este un proiect foarte bun pentru  angajatori dar și pentru persoanele  ce nu au un loc de muncă, ele putându-și găsi un job pe placul lor! Mă bucur că am participat la această acțiune, fiind un lucru bun să fiu de folos oamenilor”, ne-a declarat Veronica Mănăilă, reprezentanta acestei firme, cu bucuria că a adunat peste 30 de CV-uri de la persoanele dornice de încadrare în muncă. Impresii  deosebite despre  acest eveniment oneștean ne-au fost împărtășite  și de Cristi Frâncu, reprezentant al unei agenții din Bacău  de recrutare  a forței de muncă. El a evidențiat ”organizarea foarte bună! Ca și prezență  a potențialilor  angajați mă așteptam să fie așa! Am găsit aici un om de valoare pentru firma noastră!” Anca Bădan, care a reprezentat la Bursa locurilor de muncă SC Chimcomplex SA, a remarcat un fapt:”Dacă acum 5 – 6 ani la astfel de evenimente veneau  cei disponibilizați de la diverse firme, acum este altceva, au venit și   oameni care lucrează în străinătate, ce ar dori să se retragă în România! Păcat că nu au și calificările necesare!” Acest fapt  – ”criza locurilor de muncă și lipsa calificării în meseriile de pe platforma petrochimică Borzești” – a fost evidențiat și de ing. Mihai Dumitru (de la SC Chimcomplex), care a subliniat și …  lipsa maiștrilor (ce ”au și ei locul lor, la Onești ultima generație de maiștri fiind școlarizată în 1994!”)

Foarte solicitat la acest eveniment (pe care l-a considerat ”benefic, ce și-a atins obiectivul”), a fost Silviu Gagu,  de la Centrul Militar Județean Bacău, el oferind informații  tinerilor  pentru a putea urma o carieră militară. ”Este un pas și este bine ca să se organizeze mai des astfel de  activități, atât pentru angajatori cât și pentru angajați”, ne-a declarat reprezentantul Salinei Târgu Ocna  la această bursă a locurilor de muncă. Bucuria organizării acestui eveniment  de succes a fost împărtășită și de prof. Adrian Podaru, directorul Liceului Tehnologic ”Petru Poni” din Onești, care a fost gazdă a întregii desfășurări. ”Sperăm ca  toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă să își găsească de lucru. Ne bucurăm  că am putut  organiza această  bursă”, ne-a declarat prof. Adrian Podaru, directorul Liceului Tehnologic ”Petru Poni” din Onești, instituție  de învățământ care  are în prezent 500  elevi (având o creștere în ultimii trei ani cu 100 elevi).

burs a.jpg

Coordonator  alături de  Cristina Gușu, al acestui proiect Florentin Iftime ne-a declarat:”Organizarea la Onești a Bursei  locurilor de muncă, succesul de care s-a bucurat aceasta au arătat  necesitatea organizării  mai des în  municipiul  de pe Trotuș de  astfel de evenimente! Angajatorii  au cerut ca  minim de două ori pe an să organizăm Bursa locurilor de muncă! Venim astfel în sprijinul angajatorilor de a-și găsi forța de muncă necesară dar și al cetățenilor Oneștiului și a localităților apropiate  (șomeri,absolvenți, persoanele ce beneficiază de ajutor social), care sunt în  căutarea unui loc de muncă. Categoriile de vârsta ale participanților la această bursă au fost: 45,4 la sută între 18-35 ani, 35,4 la sută intre 36-50 ani și  19,2 la sută  peste 50 ani. Succesul ne-a fost confirmat și de reprezentanții societăților care la plecare, majoritatea, ne – au spus că au strâns între 20 și 50 CV-uri și ne-au mulțumit pentru modul de organizare și pentru inițiativă.  Ne-a bucurat faptul că au fost făcute angajări chiar în ziua evenimentului!  În Onești nu s-a mai organizat de 4 – 5 ani o bursă a locurilor de muncă iar aceasta s-a  dovedit un succes!” Florentin Iftime a mai menționat un lucru:”Este din ce în ce mai actual mesajul  asociației noastre – Implică-te! Indiferența nu este o soluție!”

Pe lângă faptul că organizatorii au realizat un panou cu toate ofertele de muncă disponibile, i-au ajutat pe doritori  în xeroxarea  și depunerea CV-urilor, a mai fost  un fapt deosebit la acest eveniment oneștean: un grup de tineri (persoane private de libertate din Târgu Ocna), au fost prezenți  și familiarizați cu întocmirea unui CV în vederea integrării lor în societate. În final a fost anunțat și următorul proiect al Asociației Împreună pentru  viitor Bacău: reconstrucția, pentru o familie opt copii, a  unei case  aflate în apropierea Mănăstirii Tisa Silvestri.       Ion Moraru

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s