Categorii
Diverse Uncategorized

Demersuri pentru o alternativă de circulație de la Onești la Bacău

pod on a.jpg

La ședința Consiliului Local Onești, desfășurată zilele trecute, a revenit în actualitate o problemă stringentă, care nemulțumește mulți oameni.

O dată cu aprobarea devizului general actualizat și a indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru obiectivul de investiții „Reabilitare pod pe DN 11 KM 129+831 peste râul Trotuș la Onești” consilierii locali au luat în dezbatere nu numai situația lucrărilor executate până la acest moment la acest obiectiv dar și problemele legate de circulația din zonă. Elena Pașcu Apăvăloaie, consilier local al PNL, a menționat:

„Împreună cu colegii din PNL dorim ca să facem demersuri la Consiliul Județean Bacău pentru repararea DJ Onești – Gura Văii – Răcăciuni, ca aceasta să devină o variantă ocolitoare pentru a ajunge la Bacău, în perioada în care la podul de peste Trotuș se fac lucrări de reabilitare. Această chestiune ar fi oportună, să se facă în regim de urgență, fiind de reparat și asfaltat o distanță de doar 11 kilometri.

Dacă va începe școala, elevii din cartierul Slobozia precum și cei care învață la instituții din Onești trebuie să ajungă la școală în timp util! Varianta alternativă Onești – Gura Văii – Răcăciuni – Bacău are o distanță rezonabilă (61 km) față de Onești – Tuta – Brătești – Bacău, unde sunt 75 km, Onești – Adjud – Bacău (98 km) și Onești – Tg. Ocna – Moinești – Bacău (94 km)”. Prin faptul că prin Onești, pe podul de peste râul Trotuș (unde acum, datorită executării lucrărilor de reabilitare, se circulă pe o singură bandă), trec zilnic peste 5700 de autovehicule, Elena Pașcu Apăvăloaie a făcut și un calcul inedit. Ea a calculat timpul de așteptare al șoferilor pe întreaga perioadă de execuție a lucrărilor la pod (ce a fost considerată din iunie 2019 până în aprilie 2020) și acesta însumează … 147 ani!

Legat de efectuarea acestor lucrări a mai fost semnalat un aspect: firmele oneștene ce își desfășoară activitatea în zona podului peste râul Trotuș și-au redus în mod semnificativ cifra de afaceri de la începerea lucrărilor!  Foto Claudiu  Ștefănescu

on pod c.jpgon pod b.jpg

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s