Categorii
Politica Uncategorized

”Undă verde”, cu optimism, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare la strada Salinei din Târgu Ocna

Stefan-Silochi a

de

Ion Moraru

   Consilierii locali ai orașului – stațiune de sub Măgura au luat cunoștință de Raportul Corpului de control din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu ocazia verificării realizării obiectivului de investiții ”Reabilitare străzi oraș Târgu Ocna”. În cadrul acestui obiectiv este cuprinsă reabilitarea străzilor Vasile Alecsandri, Ștefan Constantinescu, Gura Slănic, Coasta Măgurii, Avram Iancu (la care lucrările au fost finalizate în proporție de sută la sută) precum și Poet Ion Grămadă, Pârâul Vâlcica (unde lucrările nu au fost începute).

Cuprinsă în acest proiect este și strada Salinei, care ”a declanșat” efectuarea acestui control, în urma unei vizite inopinante din ziua de 16 mai a Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Daniel Suciu, ce a fost însoțit la Târgu Ocna de senatorul Dragoș Benea (acum europarlamentar) și de Sorin Brașoveanu (președintele Consiliului Județean Bacău). În prezent la strada Salinei lucrările sunt realizate în proporție de 52 la sută, aici fiind de executat lucrări de reabilitare pe o lungime de 433 metri liniari. Prezentând acest raport primarul orașului Târgu Ocna, Ștefan Șilochi (în foto), a declarat:”Reabilitarea celor opt străzi prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) este în grafic, lucrările de la strada Salinei reprezentând 10 la sută din graficul PNDL. Suntem în grafic și cu constructorii, care în aceste zile de august revin la zona de lucru.

Au fost suspiciuni și s-a efectuat unul din cele mai dure și profesioniste controale. Împreună cu reprezentanții Primăriei Târgu Ocna, cu dirigintele de șantier și constructorii echipa de control a măsurat toate străzile cuprinse în acest program, s-au făcut analize asupra lucrărilor efectuate. Potrivit situației prezentate nu a fost depășită valoarea ofertată, diferențele de cantități în minus acoperind valoarea diferențelor de cantități suplimentare. S-a constatat că am făcut un lucru bun pe strada Salinei, eliminând drenurile, după ce s-au făcut lucrări suplimentare, observându-se că apele subterane au scurgerea împiedicată de zidul pârâului Vâlcica. Acum se discută altfel după efectuarea acestui raport, care a evidențiat că lucrările executate sunt de calitate!”

Este de remarcat faptul că echipa Corpului de control din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice ce a fost prezentă la Târgu Ocna pentru a verifica realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitare străzi oraș Târgu Ocna” a propus ca măsură ”intabularea în cartea funciară a străzilor aferente investiției”. Asupra acestei situații primarul Târgu – Ocnei, Ștefan Șilochi, a declarat:”S-a constatat o suprapunere pe o suprafață de 3819 metri pătrați (intabularea fiind în favoarea Companiei Naționale Salrom – Sucursala Salina Târgu Ocna) și o întabulare pe suprafața de 193 metri pătrați – concesionar fiind CFR SA – Regionala de Căi Ferate Galați). Cu reprezentanții acestor două societăți au avut loc primele întâlniri.”

Edilul – șef al orașului Târgu Ocna, Ștefan Șilochi a făcut precizări și asupra găsirii sumelor necesare pentru a se încheia lucrările de reabilitare și a menționat:”Având în vedere că autoritatea locală nu poate susține financiar finalizarea lucrărilor de reabilitare la strada Salinei, pentru obținerea sumelor necesare acestor lucrări am înaintat adrese către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului de Finanțe, Consiliului Județean Bacău și Asociației Orașelor din România. Nu cred că un proiect prin PNDL care mai are 10 la sută din lucrări neefectuate nu va fi finalizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s