Categorii
Evenimente

”Însemn de recunoștință”

1 mag a.jpgPentru frumos, pentru a face lucrurile dorite, un grup entuziast  de iubitori ai fotbalului din Cașin pregătesc pentru duminică  11 august, de la ora 9.00 o activitate deosebită menită a păstra mereu vie  amintirea celor care au însuflețit terenurile de fotbal (de la Baston, din Țărnică și de peste apa Cașinului) din această comună. Este vorba de activitatea ”Însemn de recunoștință”, care se va desfășura pentru al doilea an pe meleagurile cășunene la inițiativa  inginerului Gheorghe Costea, a foștilor fotbaliști Ion Cojocea Flintoacă, Daniel Văleanu, a profesorului Vicu Sbârcea. ”Această activitate are loc  pe de o parte pentru a comemora, cinsti și omagia pe iubitorii fotbalului – jucători, antrenori, suporteri înfocați care nu mai sunt printre noi iar pe de altă parte, cu bucuria de a ne revedea și a ne reaminti de vremurile când jucam și noi fotbal”, a declarat prof. Vicu Sbârcea. El a menționat că la Căminul Cultural din Cașin vor fi expuse  fotografii și documente de arhivă (putând fi văzute și legitimațiile  de care s-au bucurat cei care au intrat în terenul de joc pentru a duce mai departe frumusețea jocului de fotbal. În cadrul acestei manifestări la Biserica ”Sfântul Dumitru” se va săvârși o slujbă religioasă întru pomenirea  foștilor jucători de fotbal ai Cașinului și ai marilor lor  susținători ce au plecat ”în lumea umbrelor”.

1 mag b.jpg

Despre  prima ediție  a acestei activități deosebite, care a avut loc în urmă cu un an  inginerul Gheorghe Costea a declarat:„ Cel mai  emoționant moment  a fost cel în care  unii dintre participanți se vedeau după ani și ani de zile cu teama că nu se vor recunoaște! Nici noi, ca organizatori ai manifestării, nu credeam că  aceasta  are un asemenea impact! Toți erau marcați  de eveniment și  faptul în sine că ne-am întâlnit s-a constituit într-un moment  deosebit, mai mult decât sublim! Credem că  această activitate de comemorare și-a găsit  un loc al ei, în sufletul fiecăruia!”

Menționăm   că  întâlnirea din  urmă cu un an rămâne emblematică  prin prezența în mijlocul iubitorilor fotbalului a inginerului Ioan Ciurea, fiu al comunei Cașin care a condus ca director general  timp de mai mulți ani Institutul Național al Lemnului din București. Bucuros  că poate fi alături de  organizatorii acestei manifestări el a premiat  pe cel mai bun fotbalist din această localitate (Ginel Grădinaru), pe cel mai longeviv fotbalist al Cașinului  precum și Asociația Sportivă ”Măgura”. Având  o carieră profesională  deosebită și de mare răspundere inginerul Ioan Ciurea a ținut să fie  prezent la acest eveniment mărturisind: ” să  vă amintiți că am jucat fotbal la Cașin și că am bătut aici mingea! Nu eram jucător de fotbal dar am fost alături de Măgura Cașin!”  În răstimpul trecut de la acest emoționant eveniment , cu chipul drag al bunătății și omeniei inginerul Ioan Ciurea, fost director al Institutului Național al Lemnului București, personalitate marcantă a comunei Cașin, a trecut în veșnicie lăsând  clopotul durerii să bată în nemurire!

Întâlnirea ”Însemn de recunoștință” aduce simbolul luminii  cu  frumoasele sale pete de culoare, cu trăirea firească ce ne poate cuprinde în fiecare zi.    Ion Moraru

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s