Categorii
Evenimente Uncategorized

”Festivalul Verii” de la Onești a venit cu noutăți

f ver a.jpg

Desfășurarea în acest an a Festivalului Verii la Onești, a adus un plus de noutate. Astfel, oneștenii au apreciat prezența, pe platoul Sălii Polivalente ”Nadia Comăneci” a unei expoziții cu utilaje agricole. Inițiată de firma Agri.Shop această expoziție a oferit miilor de vizitatori prilejul de a se familiariza cu tractoare (de ultimă generație), motosape profesionale, motocultoare și cu alte utilaje agricole. Alături de acestea au putut fi văzute motocositori de fabricație recentă din Italia, mașini de tuns gazon, motopompe, aeroterme dar și generatoare electrice. Este de evidențiat faptul că pe parcursul zilelor cât a fost deschisă această expoziție în Parcul Municipal au fost cumpărate două tractoare (unul în valoare de peste 46 000 lei) precum și alte utilaje agricole. ”Totul are un început”, ne-a declarat un reprezentant al firmei organizatoare a acestei expoziții, de succesul căreia s-au bucurat mulți oneșteni și locuitori din preajma municipiului. De asemenea, vizitatorii acestei expoziții au găsit aici concentrate pentru creșterea puilor și a altor păsări din gospodării precum și numeroase oferte cu hrană pentru animalele de companie.

Ediția 2019 a ”Festivalului Verii”, ce a fost organizată de grupul de firme ”Roger & Bunghez”, a mai avut și alte lucruri noi pentru oneșteni. Prezența unui stand cu cămăși și ii cu motive populare, a altor obiecte de port popular a adunat numeroși iubitori ai tradițiilor populare și păstrători ai straielor noastre naționale. Mulți dintre aceștia, unii veniți din străinătate pentru petrecerea concediului de odihnă pe meleagurile natale, ”și-au îmbogățit garderoba”, promițând că vor arăta și oamenilor din alte țări frumusețea costumului popular românesc. De asemenea, cei care s-au aflat în Parcul Municipal pe parcursul desfășurării ”Festivalului Verii” și-au putut procura produse alimentare tradiționale, pregătite ca ”în cămara bunicii”.

Și programul artistic al acestui festival a fost unul deosebit, îmbinând momentele de muzică populară cu ritmurile muzicii ușoare. Astfel, într-o mare afluență a publicului ce a vrut să se bucure de întâlnirea cu nume cunoscute în lumea muzicii (Margareta Clipa, Fuego, Geta Postolache, Gabriela Comănici, Nicu Paleru dar și a celor cu mari șanse de afirmare – Theo Rose, Ioana Ignat, Adrian Sînă și alții), scena festivalului a fost cuprinsă în mijlocul unui adevărat amfiteatru. Au evoluat la Onești și tinerele talente locale, de pe întreaga vale a Trotușului, ”speranțe” la Asociația Culturală ”Axys Music”, cu care au obținut numeroase succese la concursurile naționale la care au participat. Remarcăm și prezența pe scenă a Grupului ”Mândre trotușene” alături de interpreta de folclor Gabriela Comănici. Dacă pentru copii acest festival a adus bucuria de a purta sute de baloane cu frumoase lumini, pentru oneșteni a fost un bun prilej de a se bucura, pe o vreme splendidă, de frumusețea unei manifestări culturale în care decența și menținerea curățeniei din Parcul Municipal au fost mai vizibile decât în anii trecuți la ”Festivalul Verii”.

fest v b.jpg

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s