Categorii
Politica Uncategorized

Încă un pas pentru normalizarea activității Consiliului Local Onești

c l on a

Odată cu desfășurarea ședinței Consiliului Local Onești de azi 26 august (de la ora 14.00) în municipiul de pe Trotuș se completează numărul consilierilor locali, în dezbaterea acestora fiind și reorganizarea a două comisii pe domenii de specialitate. Prin acest fapt se face încă un pas pentru normalizarea activității Consiliului Local Onești, după completarea numărului de consilieri rămânând ca la o ședință viitoare să fie ales viceprimarul municipiului. Astfel, ședința de azi va debuta cu validarea în funcția de consilier local a domnului Ioan Gabriel Azoiței , care s-a aflat pe lista de candidați al ALDE la alegerile locale din iunie 2016. Ioan Gabriel Azoiței o înlocuiește în funcția de consilier local pe Mihaela Geaboc Bădic (fost primar în comuna Helegiu, timp de trei mandate, între 2004 – 2016), acesteia fiindu-i retras sprijinul politic în urmă cu două luni.

Pe ordinea de zi a acestei ședințe ordinare a Consiliului Local Onești se află proiectul de hotărâre privind aprobarea listei solicitanților eligibili în vederea emiterii atestatelor de administrator de condominii în municipiu, a listei cu transportatorii serviciilor de transport în regim de taxi (persoane fizice / societăți comerciale) declarați câștigători la atribuirea de autorizații din această lună. Tot în domeniul transporturilor se va supune dezbaterii consilierilor locali modificarea Hotărârii privind aprobarea Regulamentului de organizare și executare a serviciului de transport în regim de taxi și în regim de închiriere în municipiu și două proiecte privind aprobarea delegării gestiunii Serviciului public de transport local de persoane prin contract de concesiune pe două trasee. Este vorba de traseul 3 (Cartier TCR – Chimcomplex – Biserica ridicată de Ștefan cel Mare de la Borzești – B-dul Oituz – Piață – Cartierul TCR) și traseul 4 (Stația ”La Capucini” – B-dul Republicii – Calea Mărășești – Slobozia Nouă – Slobozia Veche și retur).

Un proiect important aflat pe ordinea de zi a acestei ședințe se referă la desemnarea reprezentanților Consiliului Local Onești în consiliile de administrație și în comisiile pentru Evaluarea și Asigurarea Calității din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiu. Rezilierea unui contract de concesiune și aprobarea planului de amplasament și delimitare a unui imobil cu propunerea de dezmembrare (din incinta Spitalului Municipal Onești) precum și alocarea din bugetul local al municipiului a sumelor necesare pentru acoperirea diferențelor dintre nivelul taxei colectate la bugetul local reprezentând taxa de salubritate și cel al facturii emise de operator pentru prestarea serviciului de salubrizare sunt alte proiecte asupra cărora trebuie să decidă consilierii locali.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței se mai află proiectele de hotărâre privind aprobarea organigramei și statutului de funcții pentru aparatul permanent al Consiliului Local, aparatul de specialitate al primarului precum și pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local din ianuarie 2019 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual al instituțiilor / serviciilor publice din subordinea Consiliului Local. În încheierea acestei ședințe se vor analiza probleme de interes local (diverse) din municipiul Onești.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s