Categorii
Diverse Uncategorized

Oneștiul, împânzit de camere de luat vederi

1 cam on.jpg

Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a anunțat că ”au fost demarate activitățile din cadrul proiectului  <<Sistem de supraveghere video pentru siguranța cetățenilor municipiului Onești>>. Prin intermediul acestei investiții se vor monta 32 camere de supraveghere video în diferite locații din oraș, crescând astfel numărul acestora la peste 50 de unități. Proiectul are o perioadă de implementare de 170 de zile și este cofinanțat în totalitate de la bugetul local.” Ing. Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești a menționat că ”în prima etapă au fost montate un număr de 17 echipamente de supraveghere video, intervenind în zone cu o frecvență pietonală și rutieră ridicată. Au fost montate câte  o cameră de luat vederi pe străzile I.L. Caragiale și Ion Creangă din cartierul 6 Martie, ca urmare a devierii traficului rutier prin această zonă, după începerea lucrărilor de consolidare și modernizare a podului de peste râul Trotuș. În a doua etapă s-au instalat 9 camere de supraveghere video în cartierul TCR, în zona Gării, lângă stația de taxi și pe strada Industriilor”.

Remarcăm faptul că în cadrul acestui proiect  la intrarea în municipiul Onești dinspre Bacău, Brașov și Adjud au fost montate deja camere inteligente de luat vederi, acestea filmând non- stop traficul rutier, imaginile fiind stocate pe un hard – disk. Particularitatea acestui sistem de supraveghere cu camere inteligente de luat vederi  este dată de faptul că, la solicitările organelor competente,  dacă este introdus în acest sistem  numărul unui autovehicol care a trecut prin municipiul Onești apar imaginile  cu  mașina în cauză!

Trebuie  menționat faptul că până în luna octombrie (când se va finaliza acest proiect) vor fi montate camere de luat vederi și la  mai multe intersecții din municipiu precum și în zona Spitalului și a Primăriei.”Prin realizarea acestui proiect municipiul Onești va dispune de un sistem integrat de monitorizare video, ce se dorește a fi interconectat la un dispecerat cu activitate permanentă, având reale întrebuințări la toate nivelurile de activitate și venind în sprijinul organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, pentru prevenirea și combaterea infracționalității sau pentru furnizarea probelor juridice”, a mai menționat Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești.              Ion Moraru

 

 

 

 

 

Publicitate

3 răspunsuri la “Oneștiul, împânzit de camere de luat vederi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s