Categorii
Politica Uncategorized

Un proiect … ”cu contre politice”

c l on c.jpg

Ca și cum nu ar mai fi în Onești nici o problemă nerezolvată și locuitorii municipiului nu ar mai avea nici un lucru de obiectat, iată că la ședința Consiliului Local de zilele trecute a fost luată în discuție o situație ce depășește normalitatea! ”În spatele” dezbaterii Proiectului de hotărâre privind aprobarea planului de amplasament și delimitare a unui imobil cu propunerea de dezmembrare din incinta Spitalului Municipal Onești a fost o confruntare puternică de idei legate de… viitorul Morgii de la cel mai mare spital al Văii Trotușului!

Primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc a explicat cât de poate de simplu situația:”Spitalul Municipal a primit o notificare de la Direcția de Sănătate Publică Bacău solicitând ca Morga să fie scoasă din corpul principal al acestuia. Astfel, se va dezmembra o suprafață de teren care va fi trecut în domeniul public al municipiului Onești pentru construirea morgii, fiind organizată licitație publică pentru aceasta. Investitorul are obligația de a pune această clădire la dispoziția Spitalului Municipal Onești în fiecare zi lucrătoare, de luni până vineri, de la ora 8 la 16”.

Menționând că realizarea unei asemenea clădiri se afla în atenția autorităților oneștene de mai mulți ani, consilierul local Alexandru Cristea (PSRO), care timp de un an a îndeplinit funcția de viceprimar al Oneștiului cu atribuții de primar (după destituirea din funcție a primarului ales de oneșteni în 2012, Laurențiu Neghină), a declarat că ”acest proiect de hotărâre «pe ici – colo» pare suspect! «Contrele politice» trenează realizarea unor obiective! Azi putea să fie gata noua construcție!” Mai multe îndoieli au fost exprimate și de consilierul local Gheorghe Ene (PNL), el fiind derutat de acest proiect.

”Nu am înțeles forma abstractă: pentru a asigura servicii funerare lângă Spitalul Municipal, Morga nu va fi una privată! Spitalul Municipal Onești are obligația ca să asigure servicii funerare celor care mor în spital, din cauze naturale ori din alte cauze. Până la ora 16 ea va fi folosită de Spitalul Municipal, toate serviciile fiind făcute de această instituție. Dar de ce să fie și un magazin cu articole funerare acolo?”, a menționat consilierul liberal Gheorghe Ene. El a primit răspunsul că ”aceasta a fost solicitarea investitorului!”

Toate neînțelegerile au fost lămurite de Gelu Nicolcea, directorul economic al Spitalului Municipal. El a afirmat:”Morga actuală este la parterul Spitalului Municipal Onești iar accesul la aceasta este foarte greu din cauza realizării Compartimentului de Primiri Urgențe. Noi, Spitalul Municipal nu avem bani pentru a realiza această investiție și se va construi o morgă pe terenul Unității Teritorial – Administrative Onești, unde va avea sediul și compartimentul Medicină Legală.

Aici, de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00 salariați ai Spitalului Municipal vor face toate serviciile. Dar în Caietul de sarcini trebuie specificat faptul că cel care va face această construcție va da o parte din ea Spitalului Municipal pentru serviciile funerare!” Fostul primar al Oneștiului, consilierul social – democrat Emil Lemnaru (care s-a abținut la votarea acestui proiect de hotărâre), a subliniat faptul că ”este o responsabilitate mare în prezent realizarea morgii, la construcția sa în 1964 Spitalul Municipal Onești fiind construit cu sistemul ce îl are în prezent.

Este bine să rămână integral!”. O soluție viabilă pentru acest lucru, dată de Emil Lemnaru ar fi ”realizarea externalizării pentru Morga Spitalului Municipal Onești, cu susținerea Consiliului Județean Bacău”. Un răspuns prompt asupra acestei propuneri a venit de la Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești, care a menționat:” Este exclus ca această investiție să o facă Primăria și Consiliul Local Onești. Cu susținerea Consiliului Județean Bacău îmi doresc acum să finalizez Stația de Ambulanță Onești”. Acest proiect de hotărâre a fost votat cu majoritate dar diferit de către consilierii locali ai Oneștiului. Astfel, prin abținerea la vot a lui Emil Lemnaru (la fel votând și consilierii locali Ciprian Zarzu și Elena Pașcu Apăvăloaie – de la PNL), acesta a fost primul proiect de hotărâre la care aleșii social – democrați oneșteni nu au mai avut ”un singur obiectiv – votul pentru”, semn că în rândurile PSD-ului, la Onești, pot apare si alte opinii.

Publicitate

7 răspunsuri la “Un proiect … ”cu contre politice””

Irina Balan Niște consilieri locali onești și aflați în slujba cetățeanului ar fi explicat pe propriile pagini ce i-a determinat sa voteze într-un mod sau altul. Și nu aveam așteptarea asta de la liota pesedelei sau a aldistilor. Că, dacă te uiți pe paginile lor zici că-s pagini de lins primarul în dos.

Apreciază

Nikos Dzali Skourtou In General asa: Luciurile de apa sau vandut desi apartineau comunitatilor(si ar fi putut aduce bani frumosi),paduri..,case cu valoare istorica,etc.La noi daca combinat nu mai e de taiat,macar morga de vănzare sa fie.😉Totul pleaca din guvern,ordonante si alte mizerii care trebuie sa multumeasca promisiunile date sponsorilor de partid,sau pupatorilor de cur, vesnic prezenti.Veni,vindeti vinci.Suntem si vom râmâne o tara in care cârdașia politică intr u talharirea natiunii,trebuie sa îmbogățească pe cei care s alesi de un popor naiv.

Apreciază

Daria Ionescu Proiectul este in favoarea cetateanului sau il obliga sa umble dintr-o parte in alta cu mortul? Ce presupune acest proiect? Mai multe costuri? La vremurile pe care traim, am ajuns sa cheltuim la fel de mult ca si la o nunta. 🙂 Costurile pt o inmormantare sunt asa de mari, incat nici sa mori nu mai poti 🙂 Particularul poate modifica aceste preturi in functie de cum ii convine. Si cum alesii nostri aleg contractele cele mai dezavantajoase pt cetatean, spun pas. 🙂 adica nu-mi miroase-a bine. 🙂

Apreciază

Florin Trofin Inca odata se poate vedea cu ochiul liber grija autoritatilor locale fata de nimic. Incep sa cred ca baietii astia viseaza noaptea din ce in ce mai urat si ca sa nu fie singuri vin si ne spun noua ce si cum. Cealalta ipoteza ar fi ca baietii s-au mai gandit cum ar mai face ei un business la Onesti, asta fiind cel mai prolific in ultima perioada dupa ce ne-au adus pe marginea gropii. Evident ca acum ne fac vant in ea…

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s