Categorii
Evenimente Uncategorized

Măsuri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență Onești în ”criza apei”

sit urg a.jpg

Situația critică pe care o traversează municipiul Onești datorită faptului că s-au împlinit 4 (patru) zile de când locuitorii de aici nu beneficiază de apă potabilă (datorită unor avarii în lanț din zona orașului Târgu Ocna la conducta de aducțiune de la Barajul Valea Uzului), a fost luată în dezbaterea Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Acesta s-a întrunit la sediul Primăriei Onești azi (luni 16 septembrie), în jurul orei 9.00 și a luat mai multe decizii în sprijinul locuitorilor municipiului.

Astfel, s-a hotărât ca să fie amenajate un număr de 16 puncte de distribuire a apei menajere către populație în mai multe zone ale orașului. Vor fi amplasate puncte de distribuire a apei menajere pe străzile Viitorului, Aurora, Mercur 2, Emil Rebreanu, B-dul Oituz nr. 4 – 6, Aleea Parcului nr. 13 – 15, în parcarea de la Primăria veche.

De asemenea vor fi puncte de distribuire și în cartierul Mal, pe b-dul Oituz nr. 35, la blocul K (în zona Moldova), pe Calea Mărășești (la numerele 1, 10 și 12) dar și la biserica romano – catolică de pe strada Pajurei, în parcarea ”Jysk” și în cartierul TCR. Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Onești a hotărât ca persoanelor cu situație dificilă care sunt în evidența Direcției Generale de Asistență Socială să le fie distribuită apă potabilă.

O măsură ”curajoasă” luată de către Consiliul Local pentru Situații de Urgență din Onești este de a înainta o propunere către Instituția Prefectului Bacău de a sista cursurile la toate unitățile de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal din raza administrativ – teritorială a municipiului până la remedierea avariilor și reluarea furnizării apei în flux continuu. Între timp echipe de lucru de la CRAB execută lucrări de remediere a avariilor apărute pe raza orașului Târgu Ocna pentru repunerea în funcțiune a sistemului de alimentare cu apă. O avarie majoră a apărut în seara zilei de 15 septembrie în timp ce se încerca umplerea rezervoarelor din Târgu Ocna, pentru alimentarea acestui oraș – stațiune. Printr-un comunicat al RAJA Constanța (din dimineața zilei de luni 16 septembrie), se face cunoscut faptul că ”oneștenii vor fi informați permanent despre stadiul și evoluția lucrărilor pentru înlăturarea avariei”.

ULTIMA ORĂ

PRINTR-O DECIZIE A PREFECTURII BACĂU AU FOST SUSPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN  LOCALITĂȚILE  ONEȘTI, TÂRGU OCNA, TÂRGU TROTUȘ ȘI CAȘIN PENTRU ZIUA DE MARȚI 17 SEPTEMBRIE 2019!

scoala b.jpg 

Vocea oneștenilor

# Nicolae Gnatiuc: La fiecare comunicat al RAJA sau CRAB eram informați că furnizarea apei urma să se reia la anumite ore din zilele anterioare, însă de fiecare dată au apărut noi avarii! Astăzi comunicatele celor două companii nu mai conțin informații referitoare la ora la care s-ar putea relua furnizarea apei, așa că am decis convocarea CLSU Onești, unde s-au luat deciziile prezentate în comunicatul oficial al UAT Onești.

# Cornelia Hurmuzache De ce nu s-a lucrat sâmbătă si duminică? Când era vorba de o situație de urgență? Aveți vreo responsabilitate pentru sursele de îmbolnăvire care apar in lipsa apei?

# Laurentiu Pavelescu : Dacă de fiecare dată când se intalnește CL s-ar discuta in perspectivă și nu doar pentru soluționarea unor probleme de azi pe mâine, mă gândesc că lucrurile ar sta altfel.Luați exemplu de la gospodarii din Ardeal nu de la cei din Teleorman!

# Ionut Schineanu: Extras din Contractul cu SC CRAB SA

Pentru întreruperile care depășesc 24 de ore , operatorul este obligat să asigure, cu mijloace tehnice proprii, nevoile de apă ale utilizatorului care solicită o astfel de prestație.  De ce plătim 10 lei mc de apă? Și de ce nu ați negociat pentru noi, cum au facut alți primari din alte orase! Sunt orașe care plătesc 5 lei mc de apă.

# Razvan Martin: Cel mai bine ar fi ca toate organele competente să aducă la cunoștință faptul ca in viitor o să se intâmple cât mai des astfel de situații, deoarece conducta este foarte veche și o să cedeze din ce in ce mai des. În concluzie, nu o să mai meargă cu cârpeli și va trebui inlocuită  această conductă, altfel vom avea de suferit.

# Gabriela Simona: Domnule primar, dvs ati avut apă?????

# Nicolae Gnatiuc: Nu! Apa a fost sistată în tot orașul! Ca și ceilalți cetățeni, am adus apă din alte surse! Vă asigur că mă confrunt cu același disconfort și că încerc pe orice cale și cât mai urgent să remediez problema apei.

# Alina Ali: Cică vor să dea apa tocmai joi, pregătiți-vă! Sunt deja 4 zile consecutive fără apă, 4 ZILE, și ne aruncați același discurs diplomatic, când dvs. nu trebuia sa plecați de la fața locului până nu se rezolva problema! 4 ZILE, DOMNULE PRIMAR! Când aveți de gând să faceți ceva cu adevărat? Când o sa avem apă?

# Iuliana Aron:  Cum e posibil ca in secolul asta să nu se facă ceva mai repede??? Cum să trăiești fără apă curentă??? Trăim in epoca de piatră??? Oare chiar nu se poate face ceva in regim de urgență?? Se poate lucra 24 /24 ore 7/7 zile… Este inadmisibil ce se intamplă!

# Mariana Marcu:  Era bine dacă de sâmbătă  sau duminică incepea organizarea! Fără  supărare!

 

 Opinii culese de pe Facebook de AMPRENTA DE ONEȘTI

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s