Categorii
Diverse Uncategorized

Onești – orașul condamnat !

* după o săptămână fără apă potabilă, azi 20 septembrie cursurile la școlile din municipiu sunt suspendate

avar b.jpg

Deși avaria din cartierul Buhoci, de la conducta de aducțiune a apei de la Barajul Valea Uzului a fost remediată în cursul serii de miercuri 18 septembrie, locuitorii municipiului Onești nu au beneficiat de apă la robinete pe parcursul zilei de joi 19 septembrie! Ei au ajuns la capătul răbdării, după ce șase zile nu a curs nici un strop de apă în locuințe iar situația a devenit greu de suportat.

Astfel, în dimineața zilei de ieri peste municipiul Onești s-a așternut tăcerea după ce miercuri (18 septembrie), în jurul prânzului RAJA menționa într-un comunicat ”asigurăm toți abonații din Onești că imediat ce avaria va fi remediată și după ce se va asigura nivelul minim de pompare din rezervorul Cuciur echipele noastre vor efectua manevrele de vane pentru reluarea alimentării cu apă a municipiului”. Reprezentanți ai Primăriei municipiului Onești au declarat că procedura de umplere a tronsoanelor golite este estimată la 12 ore după care ar urma încă 12 ore pentru acumularea apei în rezervoare, dacă fluxul este normal.

”În aceste condiții, în cazul în care parametrii actuali se mențin, municipiul Onești va fi alimentat cu apă potabilă din rezervor, după un program prestabilit, de două ori pe zi, dimineața și seara, până la refacerea stocului de apă necesar alimentării localitătii în cazul apariției unei noi avarii pe conducta de aducțiune”, se menționează într-un comunicat al RAJA din 19 septembrie. În acest comunicat se arată că ”în seara de 19.09.2019, începând cu ora 20.00 municipiul Onești va fi alimentat cu apă potabilă din rezervor, pentru aproximativ două ore”.

Cu toate că momentan a trecut ”criza apei”, oneștenii consideră că pentru disconfotul creat în aceste zile, pentru faptul că au fost și mințiți, (locuitorii orașului neștiind cum să se organizeze), cei răspunzători de situația creată trebuie să își dea demisia.”Numai cu minciuni și vorbe nu se face nimic! Cred că a venit timpul să ne trezim!”, a menționat o oneșteancă, care alături de mulți concitadini au luat atitudine față de situația prin care au trecut.

Locuitorii municipiului reproșează autorităților locale faptul că nu au atras investiții din fonduri europene pentru a rezolva situația conductei de aducțiune de la Valea Uzului (ce are o vechime de peste 45 de ani!) În timp ce pe ușile multor magazine oneștene scrie ”deschidem când va fi rezolvată problema apei în municipiu” iar de la unele fântâni ”au dispărut lanțul și căldarea”, un lucru este cert. Vineri 20 septembrie, datorită faptului că, după aproape o săptămână fără apă, sunt necesare lucrări de igienizare și curățenie în toate unitățile de învățământ din municipiul Onești, elevii nu vor veni la școală, cursurile fiind suspendate. ”Aceasta, de teama să nu apară vre-un focar de infecție! Orele pot fi recuperate!”, a menționat prof. Emil Ganea, inspector zonal la Inspectoratul Școlar Județean Bacău.       Amprenta  de Onești

ULTIMA ORĂ:

COMUNICAT  RAJA

”În dimineața zilei de 20.09.2019,  in condițiile in care parametrii se mențin la același nivel ca in prezent, municipiul Onesti va fi alimentat cu apa potabilă din rezervorul de la Statia de înmagazinare și tratare Cuciur, începând cu ora 07,00 pentru 2 ore.”

ESTE DE MENȚIONAT FAPTUL CĂ ÎN UNELE ZONE ALE MUNICIPIULUI ONEȘTI  NU A AJUNS  APA , NU A CURS NICI O PICĂTURĂ  IAR LOCUITORII   SUNT CU NERVII ÎNTINȘI LA MAXIM!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s