Categorii
Sport Uncategorized

O scurtă poveste despre fotbal. Despre fotbalul ”mic”

Ceahlaul-FC-BtII-1.jpg
Ieri (21 septembrie), pe o zi frumoasă, numai bună pentru fotbal, m-am decis să străbat 130 km (dus) și să văd (live !!!!) un meci de Liga 3 a.
La ora 16,45 eram ”instalat” pe frumoasa arenă din Piatra Neamț la jocul ”Ceahlăul” – ”Aerostar” Bacău.
Până să înceapă jocul am avut plăcerea să-i revăd și să conversez cu vreo patru-cinci oameni de fotbal (foști și actuali), printre care Tony Heleșteanu, prof Toader Șteț, Valentin Avădanei, Cristi ”Katy” Atomulesei, Daniel Munteanu (Onești),etc. În tribune nu multă lume. Așteptările au fost mult mai mari. Meciul a început frumos, fără tatonări lungi. Presupun că echipele se cunoșteau, ca potențial. Primul sfert aparține oaspeților, care și deschid tabela prin Vraciu, la o bâlbâială a fundașilor pe marginea lui 6 metri. Era min 10.
Gazdele echilibrează, oarecum, jocul, dar sunt deficitare la faza de construcție organizată. Atacă dezlânat. Pe ansamblu a fost un joc plăcut, cu ceva faze și ocazii la ambele porți și cu un penalty ratat de gazde prin min 75-76.
În loc de 1-1, tabela a indicat 0 -2, căci același ”atacant-vulpoi” (Vraciu) driblează doi fundași (naivi), pe partea stângă (paralel cu linia de fund) și înscrie (min 88) cu un șut năpraznic la colțul lung, cu toată opoziția portarului Alex Barna, care (cred) că a fost cel mai bun om al gazdelor în acest meci.
Văzând acest meci (primul din acest an) mi-am dat seama că nivelul calitativ la care se joacă este peste nivelul ultimilor trei-patru ani.
Excursia mi-a priit foarte tare. Am trăit frumos la stadion.
Am plecat (totuși) de la P.Neamț cu un gust amar.
În primul ”11” al gazdelor au evoluat 5 (cinci) !!!! jucători (nu am zis fotbaliști) de culoare !!!!!! Ori la P.Neamț există, de peste 16 ani, un ”Centru de copii și juniori” foarte bun și productiv. Sunt 18 antrenori calificați. Sau erau.
Ceva nu este în regulă.
Ceva este putred.   Tasse  Băluță

ceah b.jpg   Cu o zi înainte de joc, antrenorul echipei CSM Ceahlăul, Ştefan Stoica a prefaţat astfel confruntarea cu Aerostar: „Va fi un joc frumos, un joc care mie-mi place. Şi jucătorilor le-am spus din prima zi şi o să le spun mereu: degeaba ne antrenăm toată săptămîna, dacă nu reuşim să luăm cele trei puncte cînd vine meciul de etapă. Meciul e o sărbătoare de care trebuie să ne bucurăm. Ei sînt neînvinşi în campionat, dar, repet, diferenţa între echipe nu este aşa de mare, se poate cîştiga oricare dintre meciuri. Băieţii noştrii văd că în fiecare zi se fac tot mai puternici, încep şi tinerii noştri să înţeleagă că Ceahlăul este o echipă cu tradiţie care tinde spre primele locuri. Cu o victorie în meciul direct, am trece înaintea lor. La fotbal asta e frumos. Aerostar este însă o echipă puternică, o echipă care joacă fotbal, are şi cîţiva jucători cu experienţă. Cred însă că e la îndemîna noastră, cu un joc bun şi cu o luptă aşa cum trebuie să cîştigăm. Au patru jucători în faţă destul de periculoşi, însă cred că băieţii noştri au viteză destul de bună, au capacitate de efort şi deja s-au creat nişte automatisme. Sincer, nu- mi este teamă de acest joc. Aerostar are un lot destul de bun, vine din Liga 2, au jucători, pot să facă modificări, dar, fără să jignesc pe nimeni, nu jucăm cu Barcelona; jucăm cu o echipă din aceeaşi categorie şi noi sîntem Ceahlăul“  (CSM – Aerostar, un meci de ”care pe care”,   articol apărut în ziarul Monitorul de Neamț și Roman)

ȘI ”O DEDICAȚIE SPECIALĂ”  PENTRU  TASSE BĂLUȚĂ ( ÎNFOCAT ”RAPIDIST” ONEȘTEAN)…DE PE  SITE-UL LIGA 2 PROSPORT.RO

 

Rapid  București a câştigat azi 22 septembrie cu 3-2 meciul de pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, în Regie, în etapa a 8-a a Ligii 2, iar echipa lui Daniel Pancu a egalat inclusiv a doua clasată din eşalonul secund, UTA. Tot 16 puncte au şi SCM Gloria şi CS Mioveni.

SCM Gloria a deschis scorul în Regie după doar zece minute, când Dragoş Huiban a finalizat o deviere cu capul a lui Alexandru. Însă avantajul buzoienilor nu a rezistat mult, fiindcă Cătălin Hlistei a egalat în minutul 18, după ce Sefer a centrat în faţa porţii din dreapta careului. Apoi, ritmul de joc s-a menţinut unul alert până la pauză, însă niciuna dintre echipe nu a mai avut vreo ocazie de a marca.

În partea secundă, Valentin Munteanu (52) a profitat de o degajare lungă a propriului portar, a depăşit doi fundaşi şi a finalizat din faţa lui Tătaru. Însă, din nou rapidiştii, împinşi din spate de o galerie spectaculoasă, au avut puterea să egaleze rapid. Marian Drăghiceanu (58), abia introdus pe teren, a transformat o lovitură liberă din faţa careului. Şi ofensiva a continuat, iar răsplata a venit din piciorul lui Antonio Sefer, care a pus latul, simplu, din 5 metri, după o incursiune a lui Labeau în stânga.

S-a terminat 3-2 pentru Rapid, iar giuleştenii le-a egalat pe UTA, SCM Gloria Buzău şi CS Mioveni, însă rămân în spatele acestor formaţii, deoarece au un golaveraj inferior. Plutonul echipelor cu 16 puncte se ocupă locurile 2-5.

 

Declarații înainte de meci

 

 Daniel Pancu, antrenor Rapid: ”Ne aşteaptă un joc complicat. E, din ce am văzut eu, cea mai bună sau, dacă nu cea mai bună, cu siguranţă o echipă foarte bine antrenată. E prima echipă de până acum pe care o analizez şi are agresivitate în treimea adversarului, fac un presing agresiv şi avansat. Pe lângă antrenor au şi jucători buni şi foarte buni în componenţă. Şi, pe lângă toate aceste lucruri, au un mare avantaj, faptul că joacă fără presiune, pentru că, în momentul de faţă, nu au drept de promovare. Obiectivul lor e evitarea retrogradării, plus, probabil, pe lângă motivaţia personală de a evolua cât mai bine, jucătorii au bonusuri sau ce au, sunt lucruri mai puţin importante. Deci, ne aşteaptă cam cel mai dificil joc de până acum, dar ne prind pe noi într-un moment bun spre foarte bun. Venim după un joc reuşit la Piteşti”.

Antrenorul Rapidului spune că perioada în care le mai putea găsi scuze jucătorilor săi a trecut, astfel că de acum nu mai au nicio explicaţie în cazul în care nu câştigă. Inclusiv în privinţa sa. ”I-am condiţionat cinci-şase etape. Au trecut şi, în acest moment, nu mai avem absolut nicio scuză, nici măcar starea gazonului. S-a terminat cu scuzele. Începând cu mine şi continuând cu ei, starea gazonului nu mai contează, indiferent de suprafaţa pe care jucăm, locul în care jucăm, Rapid îşi impune stilul”

 

 Ilie Stan, antrenor SCM Gloria Buzău:”Am lucrat foarte mult la antrenamentele pe care le-am avut şi i-am simţit pe jucători mult mai motivaţi şi sper ca această motivaţie să o transferăm la meciul cu Rapid şi să fim mult mai lucizi. Clar jucăm, suntem agresivi, avem atitudine, dar avem probleme la luciditate. Ne trebuie mai mult calm şi personalitate în a decide ultima fază, ultimul şut la poartă, ultima pasă. În ultimele trei zile înainte de joc le-am dat jucătorilor un program mai flexibil, să stea puţin cu familiile şi apoi să se gândească la meciul de duminică. Sunt sigur că toţi îşi dau seama de importanţa acestui joc, mai ales că avem meci împotriva unei echipe de tradiţie, Rapid Bucureşti. Şi, nu în ultimul rând, pentru noi, pentru a continua această serie bună pe care o avem şi vrem să acumulăm cât mai multe puncte. Să venim cu punct sau puncte din această deplasare”

 

AMPRENTA DE ONEȘTI

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s