Categorii
Cultura Uncategorized

Cu bucuria succesului la Festivalul ”Stea pe portativ”

stea p b.jpg

Oneștenii iubitori ai folclorului  dar și a muzicii ușoare au  avut prilejul de a urmări sâmbătă 21 septembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor  un festival  deosebit, îmbucurător atât pentru concurenți cât și pentru  publicul spectator. Este vorba de  Festivalul – concurs de muzică ușoară și populară ”Stea pe  portativ”, ce a ajuns la ediția a II a și care a avut ca președinte de juriu pe Simona Florescu Dichiseanu (cunoscută interpretă de muzică ușoară, soția  actorului Ion Dichiseanu). Este de menționat faptul că  la acest festival – concurs oneștean au fost prezenți  concurenți din mai multe județe ale țării (Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Galați, Suceava, Vaslui, Vrancea) precum și  trei ansambluri  folclorice (”Păltinașii” din Paltin – jud. Vrancea, ”Pădurețul” din com. Oșești – jud. Vaslui și ”Cununița satului” din Liești – jud. Galați). Programul acestui festival a cuprins, în cadrul unui frumos  spectacol,  peste 50 de momente artistice în care concurenții și-au etalat calitățile vocale  dar și acuratețea interpretării, cu o prezență scenică la înălțime.

Bucuria participanților la acest festival a fost una deosebită și la festivitatea de premiere. Cele trei trofee de la Festivalul – concurs ”Stea pe portativ” au revenit concurenților Andrei Corodeanu (din Botoșani, la muzică ușoară), Mălina Iustina Lazăr (din Bacău, ea  cucerind și  juriul dar și publicul spectator cu interpretarea unei doine) și Ansamblului folcloric ”Păltinașii” din Paltin Vrancea. Condus de prof. Ionel Tătaru (care este și directorul Școlii Gimnaziale din  Paltin), acest ansamblu a strălucit prin prezentarea unei suite de dansuri vrâncenești dar și prin grupul de fluierași și a unui grup vocal. Un premiu inedit  – ”al tinereții și popularității” a fost acordat de organizatorii festivalului gemenelor Elena și Teodora Tudose (în foto 2), din comuna Cașin, a căror evoluție a fost aplaudată cu  multă căldură de către spectatori.

”Am ascultat multe melodii, am văzut interpreți foarte buni, ceea ce înseamnă că avem  multe talente  nedescoperite”, a declarat la finalul festivalului Simona Florescu Dichiseanu. Ea a adresat și un sfat pentru concurenți, care îi poate ajuta  mult în viitor:”Să fiți atenți la interpretarea cântecelor, aceasta  vă pune în evidență vocea! Și apoi să interpretați cântece potrivite pentru vârsta voastră! Cântecele și mesajul transmis sunt foarte importante! Este  un  drum lung până  ajungi un nume cunoscut  în  muzică…”

Menționăm că  alături  de Simona Florescu Dichiseanu din juriul Festivalului – concurs ”Stea pe portativ” de la Onești (în foto)  au mai făcut parte Vasi Cărăbuț (realizator de emisiuni  folclorice la TV, cu numeroase surprize atât pentru invitații din platou cât și pentru telespectatori), Violeta Popa (interpretă de folclor din jud. Galați), Simona Vlad (de la Asociația ”Cantores Animae”), în fotografie fiind și președinta acestei asociații, Lucica Mușat. Festivalul ”Stea pe portativ” a fost prezentat de  Robert George Aparaschivei, ce a lansat în urmă cu mai puțin de un an la Magazinul ”Muzica” din București,  CD-ul  cu melodii spaniole ”Como Agredecer” – ”Cum să mulțumesc”.

Prin  faptul că a adus la Onești (oraș ce a depășit cu greu ”o criză a apei potabile” de mai multe zile), concurenți din multe zone ale țării, ce au oferit tot ce e mai frumos pentru iubitorii muzicii, Festivalul – Concurs ”Stea pe portativ” se înscrie ca o reușită. Vorba unui spectator :” când  interesul pentru cultură al autorităților locale a scăzut foarte mult , acest  festival oneștean, cu un juriu de excepție, a atins zenitul!”       Ion Moraru

stea p c.jpg

 

AU CUCERIT PREMIUL I LA FESTIVALUL – CONCURS ”STEA PE PORTATIV”  ONEȘTI,  21 SEPTEMBRIE  2019

 

Categoria 6 – 9 ani: Andreea Lazăr, Paula Corina Sârbu, Elena și Teodora Tudose, Andreea Van, Ariana Munteanu, Trinidad Stan.

Categoria 10 – 14 ani: Teodora Chelmuș, Iasmina Stavarache, Alexandra Ciornei, Alexandru Norocel, Simona Moise, Andra Zamfir, Ana Maria Dărângă, Nicoleta Violeta Micu, Jessica  Bejenaru, Maria Chelariu, Silvia Elena Păduraru.

Categoria  15 – 18 ani: Valentina Moghior, Elena Mironescu, Mădălina Jipa și Andreea Asandei.

Ansambluri artistice: ”Păltinașii” din Paltin – jud. Vrancea, ”Pădurețul” din com. Oșești – jud. Vaslui și ”Cununița satului” din Liești – jud. Galați.

Festivalul  a fost organizat de  doamna Lucica Mușat, președintă a Asociației Culturale ”Cantores Animae” din  Târgu Ocna, care  cu sufletul plin de dragoste și căldură este o prietenă dragă a tinerelor talente.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s