Categorii
Cultura Uncategorized

Invitație la Festivalul ”Mândru-i satul dintre munți”

MANDRU-I s a.jpg

O invitație din tot sufletul, pentru a fi alături de ea la  momentul unei mari împliniri  vine de la  solista de muzică populară Petronela Radu:”Dragi prieteni, fani, elevi, părinți ,prieteni sau mai puțin prieteni..mie imi sunteti toți la fel de dragi… și vă fac o mărturisire…  De doi ani incerc să organizez un concurs festival  <<Mândru-i satul dintre  munți>>.. M-am izbit de rea vointă, de oameni care m-ar fi ajutat dar nu aveau puterea necesară de decizie, de oameni neinteresați și neiubitori de folclor și tradiții..

M-am zbătut, m-am revoltat, am acuzat și am plâns… eram în stare să mă iau cu Dumnezeu de piept pentru cauza mea… de…. sunt din zodia  Capricorn … În acest an am reușit cu ajutorul câtorva oameni cu suflet, oameni care au înțeles cu câtă pasiune si ardoare îmi doresc acest Festival… Un Festival Concurs deschis artiştilor amatori, solişti vocali din toată țara cu vârste între 6 şi 25 ani.

Îi aştept pe tinerii talentaţi şi pasionaţi de folclorul românesc, să ne calce pragul şi să ne cunoască comuna Dofteana şi istoria ei, iar pe dumneavoastră să nu lipsiţi de la întâlnirea cu tinereţea, cu cântecul popular din toate zonele etnofolclorice şi cu artiştii de mâine ai scenei româneşti. Multumesc Silvana Rîciu – Oficial, Nicusor Ionită  și comunei Dofteana,

Sunt sigură că va fi cel mai reușit Festival Concurs ! ”

Menționăm că  numele  acestui festival ”Mândru-i satul dintre munți” este dat de  un cântec de  popular de  mare succes lansat și interpretat de  solista   Petronela Radu (în foto 2). Ea este nu numai o mesageră a folclorului de pe aceste meleaguri! Cu o deosebită  dăruire și dorință  de a  ne păstra  frumosul tezaur folcloric și tradițiile populare  PETRONELA RADU A FORMAT  ANSAMBLURI  FOLCLORICE PENTRU  COPII,  SPRIJININDU-I  ÎN  PROMOVAREA  ARTISTICĂ ,  PRIN PARTICIPAREA  LA NUMEROASE  CONCURSURI ȘI  PRIN PREZENȚA  LOR  LA  REALIZAREA  DE EMISIUNI  TV.

petro r a.jpg

În cadrul Festivalului  ”Mândru-i satul dintre munți”  pe scenă vor urca  peste 35  de tineri interpreți de muzică populară, 10 soliști  de muzică ușoară, grupurile  vocale ”Gospodarii de la Dofteana”, ”Brâu bârsăneștean”, ansamblurile ”Bujoreii de la Hăghiac”, ”Zestrea”, ”Păunașii”. Festivalul de la Dofteana propune publicului spectator și alte surprize (participarea unor formații de dans modern).

FESTIVALUL „MÂNDRU-I SATUL DINTRE MUNȚI”,  ediția a I a va avea loc SÂMBĂTĂ  28 SEPTEMBRIE 2019 de la ora 09:00 la CASA  DE  CULTURĂ din DOFTEANA, JUD.BACĂU.

Amprenta  de  Onești

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s