Categorii
Cultura Uncategorized

”Zilele Culturii Călinesciene”, Ediția LI (a 51 – a)

afis 4.jpg

Primăria Municipiului Oneşti, Consiliul Local, Fundația Națională George Călinescu și Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” vă invită să participați la cea de-a 51-a ediţie a Zilelor Culturii Călinesciene, colocviu cultural de tradiţie, desfăşurat în Municipiul Onești, ce va avea loc în perioada 27-28 septembrie 2019. Această manifestare se va desfășura la  sediul Fundației Naționale ”George Călinescu” (de pe B-dul Belvedere) și  la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti”
Programul lucrărilor cuprinde conferințe ale unor personalităţi de marcă ale lumii culturale româneşti. De asemenea, vor avea loc sesiuni de comunicări pe teme de literatură și artă contemporană, recitaluri de poezie în lectura autorilor, recital de muzică clasică la acordeon, întâlniri cu artiști români consacrați.

Și un concert  pe măsură

Vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 19.00, în cadrul ZILELOR CULTURII CĂLINESCIENE, vă invităm la un recital extraordinar la acordeon,în premieră în Onești.
Fernando Mihalache este unul dintre puținii interpreți români ai acordeonului care au reușit să pătrundă pe scenele de concert. A obţinut titlul de doctor în muzică la Universitatea Natională de Muzică Bucureşti în anul 2011 Calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezența sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues& More,“The Sound of Spring”, etc. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “ Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în 2009. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele “Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon şi vibrafon), unic în România. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”.
Un program inedit, deosebit de antrenant, se va constitui într-o călătorie prin mai multe secole de muzică de la Bach la Piazzolla.afis 5.jpg

În program opusuri de: J. S. Bach, W. A. Mozart, G. Fr. Handel, J. Haydn, Fr. Chopin, P. I. Ceaikovski, A. Dvorak, E. Lecuona, M. Legrand, E. Doga, A. Piazzolla, R. Galliano, vor fi interpretate la acordeon. Intrarea este liberă!

Biblioteca   Municipală ”Radu Rosetti”  Onești

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s