Categorii
Evenimente Uncategorized

O ședință decisivă la Consiliul Local Onești

Consiliul Local Onești este convocat pentru azi, 30 septembrie într-o ședință ordinară, care se anunță decisivă pentru comunitatea locală atât prin proiectele de hotărâre luate în dezbatere cât și prin faptul că vor fi analizate două situații critice din municipiul de pe Trotuș. Este vorba de ”criza apei” prin care au trecut nu cu mult timp în urmă locuitorii Oneștiului dar și de stadiul execuției lucrărilor de reabilitare la podul de peste Trotuș, unde se circulă greu, după lungi așteptări ale conducătorilor auto și pasagerilor aflați în trafic.

Este de remarcat faptul că ordinea de zi a acestei ședințe este deschisă de validarea în funcția de consilier local a domnului Preda Marin (după demisia din rândul consilierilor locali ai Partidului Social Democrat a doamnei Alina Herghelegiu) și de alegerea viceprimarului municipiului Onești. Acest eveniment survine deoarece de la începutul lunii iulie Laura Abageru ( fost consilier local al ALDE), și-a dat demisia din funcția de viceprimar, după pronunțarea de către instanță a unei sentințe definitive prin care i s-a interzis acesteia dreptul de a ocupa o funcție publică pe durata a doi ani.

În atenția consilierilor locali oneșteni se află actualizarea unor comisii (pentru știință, protecție socială, învățământ, culte, tineret, sport și agrement, sănătate și conservarea monumentelor precum și a comisiei locale de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din municipiu). De asemenea, vor fi aprobate lista de prioritate în vederea repartizării, prin închiriere a locuințelor de serviciu aflate în proprietatea municipiului Onești, costul mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează creșa și vor fi desemnați reprezentanții Consiliului Local în comisia de evaluare a ofertanților pentru concesionarea bunurilor imobile ce aparțin domeniului public și privat al municipiului Onești.

Aprobarea valorificării prin vânzare a unor bunuri scoase din funcțiune aparținând domeniului privat al municipiului, a cheltuielilor pentru organizarea unor activități cultural – artistice și desemnarea reprezentanților locali în consiliile de administrație a unităților de învățământ preuniversitar din Onești pentru anul școlar 2019 – 2020 sunt alte proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a acestei ședințe.

Ea vine și cu ceva nou pentru transparența decizională la nivelul comunității oneștene. Astfel, la inițiativa primarului Nicolae Gnatiuc se vor stabili limitele maxime în cadrul cărora se pot aproba și efectua cheltuieli pentru acțiunile de protocol organizate de municipiul Onești și va fi aprobat Regulamentul privind efectuarea deplasărilor în străinătate și decontarea cheltuielilor aferente.

Tot pentru transparența decizională în administrația publică pentru ședința ordinară de azi 30 septembrie mai este o noutate: ea va începe la ora 17.00 dând posibilitatea celor interesați să participe la dezbaterile proiectelor autorității deliberative aflate pe ordinea de zi.

O  dimineață frumoasă  de la Onești!

on d d a.jpgfoto DAN DIMA 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s