Categorii
Educatie si Invatamant Uncategorized

De la cei mici la cei mari:,,Let’s Do It, Romania!”

n com a.jpg

După  ce  începutul noului an școlar  2019 – 2020 a fost unul cu o surpriză deosebit de plăcută la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”, prin prezența la festivitatea de deschidere  a unui grup de absolvenți – care  sunt convinși că  amintirile cele mai frumoase le au de la această instituție – au  venit și alte lucruri deosebite ! Elevii Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” (director, prof. Sorina Elena Ganea, director adjunct Cătălin Bucur), au fost întâmpinați în prima zi a noului an școlar și au făcut cunoștință cu ”Clasa Florilor Matematice”, știut fiind faptul că ”aici matematica  nu dăunează sportului și reciproc”.

Prof. Andreea Calapod, consilier educativ  la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” ne-a vorbit  despre  participarea elevilor de aici la  ”cel mai mare proiect de   implicare socială  organizat în România – <<Let’s Do It, Romania!>>. Din 2010 şi până în prezent, acest proiect a reuşit să aducă peste 1,5 milioane de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională, iar printre ei se află și elevii colegiului nostru. Coordonați de domnii profesori Dogaru Ana-Maria, Ganea Emil, Paic Mihaela și Trandafir Tabita, elevii noștri au demarat această acțiune de ecologizare în municipiul  Onești,  pe malul râului Cașin.  Astfel, un număr de 18 elevi , <<  de la cei mai mici la  cei mari>>  (de la clasele  a II a și până la a XII a), au strâns peste 45 saci  cu deșeuri și gunoaie.  În această  acțiune, cuprinși de   un mare élan și entuziasm tineresc, ei au ecologizat malul râului Cașin pe o distanță dce aproape un kilometru (de la podul de pe  șoseaua de variantă a Oneștiului și până în zona Moldova, unde  se află piramida și blocul K, de pe b-dul Republicii) și au reușit ca să strângă peste 450  kilograme de gunoaie!”

n com c.jpg

Odată cu  sincere felicitări pentru participanții la această acțiune  credem că este timpul ca să reflectăm  la faptul  de ce sunt atât de multe locuri ”înecate în gunoaie”, de ce natura este cuprinsă de deșeuri ? Aceste  situații se întâlnesc atât în zonele urbane  cât și în cele rurale  și este nevoie  să  păstrăm și să protejăm spațiile verzi pentru a ne bucura de  un mediu sănătos., acest lucru trebuind ca să fie  un scop comun pozitiv.      Ion Moraru

n com b.jpg

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s