După ce începutul noului an școlar 2019 – 2020 a fost unul cu o surpriză deosebit de plăcută la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”, prin prezența la festivitatea de deschidere a unui grup de absolvenți – care sunt convinși că amintirile cele mai frumoase le au de la această instituție – au venit și alte lucruri deosebite ! Elevii Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” (director, prof. Sorina Elena Ganea, director adjunct Cătălin Bucur), au fost întâmpinați în prima zi a noului an școlar și au făcut cunoștință cu ”Clasa Florilor Matematice”, știut fiind faptul că ”aici matematica nu dăunează sportului și reciproc”.
Prof. Andreea Calapod, consilier educativ la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” ne-a vorbit despre participarea elevilor de aici la ”cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România – <<Let’s Do It, Romania!>>. Din 2010 şi până în prezent, acest proiect a reuşit să aducă peste 1,5 milioane de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională, iar printre ei se află și elevii colegiului nostru. Coordonați de domnii profesori Dogaru Ana-Maria, Ganea Emil, Paic Mihaela și Trandafir Tabita, elevii noștri au demarat această acțiune de ecologizare în municipiul Onești, pe malul râului Cașin. Astfel, un număr de 18 elevi , << de la cei mai mici la cei mari>> (de la clasele a II a și până la a XII a), au strâns peste 45 saci cu deșeuri și gunoaie. În această acțiune, cuprinși de un mare élan și entuziasm tineresc, ei au ecologizat malul râului Cașin pe o distanță dce aproape un kilometru (de la podul de pe șoseaua de variantă a Oneștiului și până în zona Moldova, unde se află piramida și blocul K, de pe b-dul Republicii) și au reușit ca să strângă peste 450 kilograme de gunoaie!”
Odată cu sincere felicitări pentru participanții la această acțiune credem că este timpul ca să reflectăm la faptul de ce sunt atât de multe locuri ”înecate în gunoaie”, de ce natura este cuprinsă de deșeuri ? Aceste situații se întâlnesc atât în zonele urbane cât și în cele rurale și este nevoie să păstrăm și să protejăm spațiile verzi pentru a ne bucura de un mediu sănătos., acest lucru trebuind ca să fie un scop comun pozitiv. Ion Moraru