Categorii
Sport Uncategorized

„Gentleman’s Tennis Cup”, Onești 2019

roly 1.jpg

În fiecare început de toamnă, spre mijlocul lunii septembrie, grație unui perseverent organizator –  profesorul și antrenorul Roland Șorodoc, Oneștiul devine gazdă  a unei competiții  sportive  mult – așteptate de ”veteranii” tenisului. Este vorba de turneul   „Gentleman’s Tennis Cup”,  o  întrecere  la care  Internațional Tennis Federation (ITF, Federația Internațională de Tenis) a acordat criteriul de eligibilitate  Gradul 3. Este de menționat faptul că  această competiție (care a ajuns la ediția a 10 –a!), este singura din Onești cu statut internațional, meciurile având loc ”outdoor” (în aer liber)., fiind prezenți pe terenurile din Onești  Și frumusețea acestor meciuri a fost una pe măsură, așa cum au așteptat iubitorii tenisului din Onești, care au urmărit  ore în șir  lupta dintre  ”veteranii” acestui sport.

Înscrierile au avut loc la mai multe categorii de vârstă)., fiind prezenți pe terenurile din Onești  tenismeni cu un renume deosebit în rândul  veteranilor (Dragoș Șerbănescu, Vasile Vespan,  Csaba Nemeth, Mihai Geantă, Dumitru Coman, Laurențiu Bucur, Roland Șorodoc,  Cornel Florean și alții).

Fără a prezenta ”tabloul întreg” al acestei întreceri iată și câteva rezultate înregistrate la „Gentleman’s Tennis Cup”: la categoria + 40 (unde au fost două grupe), a învins cu 7 – 6 (5), 7 – 5 pe Laszlo Balint  și cu  6 – 3, 6 – 0 pe Ciprian  Daniel Adam iar Dragoș Constantin Coman a dispus  cu  6 – 1, 6 – 2 de Gabriel Moisescu. La această categorie a  participat și oneșteanul  Constantin Covoran (care a fost învins în meciurile pe care le-a disputat). La categoria 50 ani, în prim plan  s-au aflat tenismenii Cornel Florean și Roland Șorodoc (meciul dintre ei încheindu-se cu scorul 6 – 4,  4 – 6 , 6 -3). Astfel în duelul dat între acești tenismeni ( între ei fiind o rivalitate puternică și la competițiile sportive ale veteranilor ) Cornel Florean a ocupat primul loc  iar Roland Șorodoc s-a clasat pe locul 2. Palpitante au fost și meciurile de dublu de la categoria 50 ani,  în care Roland Șorodoc a făcut  pereche cu Csaba Nemeth. Acest cuplu a mers până în finală, în semifinală întrecând ”în urma unui tenis în forță”, de toată frumusețea, perechea Daniel Bucătaru / Virgil Străistaru. În finală victoria a revenit tenismenilor Laurențiu Bucur / Adrian Mihălcioiu, după un meci foarte disputat, care s-a încheiat cu scorul 6 – 2,  6 – 7 (4), 10 – 7.  Despre învingătorii de la această categorie putem spune că Laurențiu  Bucur  este un tenismen din București, fost component al echipei de Cupa Davis a României iar Adrian Mihălcioiu (lider al Sin dicatului Liber al Navigatorilor din Constanța) are în palmaresul său și câștigarea la ”Gentleman’s Tennis Cup” de la Onești (ediția din 2014) a primului loc. Și la categoria 60 ani, dublu masculin semifinalele și finala au fost foarte disputate. Perechea Ioan Hodre / Albin Mimler a întrecut în semifinală cu  5 – 7, 7 – 5, 11 – 9 pe  Cristian Caragea / Mihai Geantă (nimeni altul decât… directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița, cu peste 100 de competiții la care a fost prezent!). Învingătorii acestui meci și-au adjudecat și finala, pe care au jucat-o  cu Alexandru  Ioan / Busuioc Mazilu (6 – 3, 6 – 2). Ioan Hodre  este și învingătorul  de la simplu 60 ani, el întrecând cu  6 – 2, 6 – 1 pe Vasile Pavel.

roly 2.jpg

Alte finale, alți învingători de la acest turneu de la Onești: Dragoș Șerbănescu, la categoria 40 ani a cucerit primul loc după victoria cu 6 – 4, 6 – 3 obținută în fața lui Dragoș Dumitru Constantin; Laurențiu Bucur  a fost câștigătorul categoriei 55 ani ( 3 – 6, 6 – 2, 6 – 0  într-o finală viu disputată cu Csaba Nemeth – performerul multor premii la turneul organizat la Onești) ; la categoria 65 ani pe primul loc s-a impus Ștefan Popescu  iar la  70 ani  bucureșteanul Vasile Vespan a învins în finală pe Ioan Popa (cu 7 – 5, 6 – 4) . Menționăm că această competiție oneșteană a adus și frumusețea meciurilor  de tenis de la dublu mixt, învingători fiind  Ioana Ghervase și Laurențiu Bucur, care au întrecut cu 6-0, 6-1 pe Anca Drăgan  /  Ciprian Adam și cu 6 – 1,  6 – 1 pe Camelia Mihalachi / Adrian Mihălcioiu, în sistemul de joc ”fiecare cu fiecare”.

Adunând an de an multe ”nume sonore” ale tenismenilor veterani pe terenurile  de la Baza sportivă a municipiului Onești competiția ”Gentleman’s Tennis Cup” organizată de  Roland Șorodoc și-a cucerit un puternic renume, ea fiind în sufletul participanților  alături de întrecerile similare de la Mamaia, Zalău, Târgu Mureș, Focșani și din alte localități.    Ion Moraru

roly 3

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s