Categorii
Evenimente Uncategorized

O nouă fabrică la Onești

smar 4.jpg

De peste două săptămâni la Onești funcționează o nouă fabrică de producție. Ea se află pe  Calea Adjudului, nr. 157 (la ieșirea din  cartierul Borzești spre satul Rădeana și a fost inaugurată  la 24 septembrie. Deschiderea oficială a noii locații de  producție Smartwood (unul din liderii mondiali în producția și vânzarea bețișoarelor pentru înghețată și cafea) a fost un prilej de bucurie atât pentru oneștenii aflați în căutarea unui loc de muncă și investitori cât și pentru autoritățile locale oneștene. Festivitatea de deschidere  s-a desfășurat în prezența primarului municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, la acest eveniment fiind prezenți  domnii Frederic Debacker, Președintele  Grupului Smartwood, Florin Brazdău, General Manager Smartwood România, consilieri locali și alți invitați. Este de menționat faptul că locația unde se află această  nouă fabrică a fost de-a lungul ultimelor decenii  bază de recepție a producției agricole (în perioada comunistă)  iar  în anii de după evenimentele din 1989 aici a funcționat o linie de  fabricație a parchetului.

În freamătul deschiderii oficiale acest moment a fost trăit cu mare bucurie atât de  invitații din  bordul companiei cât și de angajați și de colegi ai lor de la locația din Timișoara a Smartwood. ”Suntem încântați de ceea ce am găsit aici! Am ajuns la acest moment al deschiderii destul de repede și dorim ca această firmă să contribuie la dezvoltarea locală. Am avut oportunitatea să lucrăm împreună, am avut și sprijinul  colegilor din Timișoara și am primit sprijin și de la Guvernul României! Sunt sigur că va fi un  proiect de succes”, a declarat Florin Brazdău, General Manager.

smar 5.jpg

În cuvântul său  Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești  și-a exprimat convingerea că  firma cu noua locație de producție  a făcut o alegere bună în contextul cu ce se va întâmpla  în municipiu în viitor. În acest sens Nicolae Gnatiuc a declarat:”Autostrada care va lega Oneștiul de  Transilvania va da multiple oportunități de dezvoltare  a zonei. Sunteți a doua companie care a investit în municipiul Onești în ultimii trei ani. Prima companie – Autoliv România  a angajat 500 de muncitori din zonă iar  dumneavoastră ați creat până în prezent câteva  zeci de locuri de muncă! Acest fapt  îmi dă speranța că lucrurile merg  bine.”

Edilul – șef al Oneștiului  a urat mult succes în  activitate  acestei noi fabrici și și-a exprimat speranța că ”în mod sigur oneștenii nu vor dezamăgi, pentru că sunt oameni ce  își doresc bunăstarea societății”.

Un gest plin de  onoare a făcut Frederic Debacker, Președintele  Grupului Smartwood, care a invitat în preajma sa  muncitorii de la  această locație de producție, oferindu-i primarului municipiului Onești o plachetă și un set de bețișoare  pentru înghețată și cafea. ”Oneștiul a  avut o industrie  foarte mare și vom încerca să  aprindem aici o flacără a acesteia”, a declarat Frederic Debacker, cu sufletul deschis spre România ( de a cărei frumusețe a fost uimit, văzând-o din avion – după cum a mărturisit în cuvântul său). În cadrul festivității de deschidere a fost făcut și un tur de fabrică, evidențiindu-se faptul că  întregul proces de fabricație este automatizat. Menționăm că la Smartwood Onești (unde s-a început montarea utilajelor în primele luni ale acestui an) vor fi instalate până în anul 2021 șapte linii de prelucrare  automată, cu patru linii de  sortare și ambalare automate.    Amprenta  de Onești

smar 6.jpg

*Ultima  oră

Este de bine!

Promovarea, în municipiul Onești, a unui anunț de angajare  de către locația de  producție Smartwood a făcut ca numeroși oneșteni să își dorească să lucreze  în cadrul acestei firme! Este de menționat că  ea aduce o nouă viziune  – benefică – în privința bonus-urilor oferite angajaților, ce poate fi un exemplu și pentru alte societăți comerciale  oneștene aflate  în căutare  de forță de muncă.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s