Categorii
Educatie si Invatamant Uncategorized

O alegere potrivită – Clubul Copiilor Onești

cl cop b.jpg

De fiecare dată în pragul toamnei bucuria deschiderii noului an școlar la Clubul Elevilor Onești este trăită ”la unison”  atât de  cadrele didactice  de aici și  de ”învățăcei” dar și de părinții și bunicii acestora. La  acest moment festiv curtea conacului ce  a aparținut boierului  Alecu Aslan (o frumoasă clădire cu cerdac intrată în sufletul celor care  frecventează Clubul Elevilor din Onești), a fost luată  cu asalt în lumina razelor  de soare ale dimineții. Purtați de mână și privind mirați în toate părțile ori venind cu trotinete, role și cu jucării în brațe, pentru copiii ce au  ajuns  aici  aevea  parcă ”s-a deschis o lume de vis”. Sub streașina  impozantă a conacului – unde în vremuri trecute  poposeau  caleștile boierilor dar și mari personalități ale istoriei noastre (Regele Ferdinand I și Regina Maria), copiii pot  deprinde tainele  dansului modern,  a desenului, a croirii creațiilor vestimentare, a  învățării muzicii. ”Sunt cinci cercuri de activități ce pot fi frecventate la Clubul Copiilor Onești în acest an: Dans modern,  Design vestimentar (coordonator  prof. Adriana Olteanu), Protecția Mediului – Sanitarii Pricepuți (unde elevii sunt îndrumați de prof. biolog Anca Rotaru), Desen – Pictură (coordonat de prof. Beatris Pâsoi), Muzică vocală și instrumentală (unde în acest an școlar avem ca profesori îndrumători pe  Mihaela Vasilache și Alina Coitu”, a menționat în deschiderea festivității prof. Mariana Oșteanu, coordonatoare a Cercului de dans modern de la Clubul Elevilor Onești.

Menționăm că la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la această instituție (desfășurată în ziua de 28  septembrie)  profesoara  Mariana Oșteanu a salutat prezența  profesorului Radu Ghiciușcă, de la Palatul Copiilor Bacău, ”un om care  ne-a susținut și ne susține permanent în activitatea pe care o desfășurăm”. Impresionat  de frumusețea  acestui eveniment prof. Radu Ghiciușcă a declarat:”Mă bucur să fiu din nou în mijlocul dumneavoastră, aici la Onești, într-un peisaj atât de minunat! Copiii ce vor frecventa cercurile  de aici se  bucură de sprijinul  unui colectiv didactic deosebit,  ce este recomandat de rezultatele  obținute. Sper să duceți mai departe ștafeta  Clubului Elevilor Onești în obținerea de  noi rezultate  de prestigiu! Mulțumesc părinților  ce au încredere să aducă  copii aici”.

Ceea ce a urmat la deschiderea festivă de la Clubul Elevilor Onești – Filială a Palatului Copiilor Bacău- a fost chiar ceea ce așteptau toți cei prezenți la acest eveniment. Pe prispa conacului au strălucit  obiectele realizate cu  mare migală, ce au fost  cuprinse în expoziția ”Miniaturi vestimentare”. Realizată de cei care frecventează Cercul de design vestimentar, coordonat de profesoara Adriana Olteanu, îndrăgostiții modei au primit de la aceasta sfatul ”să lucreze și să aibă răbdare – răbdare!”  Formații de dans modern au evoluat cu  zâmbetul bucuriei că sunt urmărite, în centrul atenției fiind și formația ”Clepsidra”, care a fost prezentă pentru prima oară la Concursul  național ”Meridianele Dansului”. Acest concurs  (ajuns la ediția a XVII a ), este ”emblema” cea mai puternică a Clubului Copiilor Onești,  el având loc  an de an la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu prin străduința permanentă a profesoarei Mariana Oșteanu. ”Abordăm acest an cu  o diversificare  pentru pregătirea și participarea la concursurile naționale”, a menționat prof. Mariana Oșteanu, dând imboldul de a fi prezentate acum, la deschiderea noului an școlar și dansuri de majorete  și de caracter. Elevii au vizitat și sălile de la cercurile Desen – Pictură și de la Muzică, lăsându-se cuceriți de atmosfera  de lucru de aici.  Aceste vizite și completarea fișelor de înscriere la activitățile cercurilor de la Clubul Copiilor Onești – Filială a Palatului Copiilor  Bacău  sunt cele mai evidente lucruri că au făcut o alegere potrivită cei dornici  să  se bucure de  dans modern, , de pictură – desen,  de muzică, design vestimentar și de  aflarea de noi cunoștințe despre mediul înconjurător.    Ion Moraru

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s