Categorii
Sport Uncategorized

Turneul Internațional ”Escalade Backgammon Open”, la Poiana Brașov

esc a.jpg

Doar câteva zile ne mai desparte de începerea Turneului Internațional ”Escalade  Backgammon Open”, programat a se desfășura între 18 – 20 octombrie  în cea mai frumoasă stațiune montană a României, la Poiana Brașov. În organizarea acestei competiții s-au implicat foarte mult oneștenii Florin  Alexandru Boboc și Mihai Cătălin Arminia, de la Asociația de Backgammon ”Star” Onești, ei dând un nivel calitativ superior pentru desfășurarea întrecerilor atât de îndrăgitului ”sport al zarurilor”.

Astfel, acum la mijlocul lunii octombrie  însorita stațiune montană  de la poalele muntelui Postăvaru – Poiana Brașov (aflată la altitudinea de 1020 metri) adună la ”Escalade  Backgammon Open” în jur de 70 jucători din 7 țări (Belgia, Bulgaria, Cipru de Nord, Marea Britanie, Republica Moldova, România și  Turcia). ”Vor fi prezenți 14 jucători străini, unii dintre ei cu rezultate notabile, doi selecționeri ai echipelor naționale și organizatorul unui turneu foarte puternic de backgammon. Și-au anunțat participarea  toți jucătorii  din echipa națională a României care au fost prezenți în acest an la Campionatul Mondial de Backgammon de la Budva – Muntenegru. La această competiție  participă și 6 jucători români din diaspora. Dorim ca  întrecerea de la Poiana Brașov să fie un nou început pentru  backgammonul românesc”, ne-a declarat Florin Alexandru Boboc.

Categoriile de participare la  ”Escalade  Backgammon Open” sunt :Masters, Dublă consultare, Super Jackpot, Speedgammon și Minijackpoturi. Primele meciuri ale acestei întreceri vor avea loc  vineri 18 octombrie , la ora 13.30 iar festivitatea de premiere  este programată duminică 20  octombrie, la ora 18.00. Dacă Poiana Brașov este  renumită pentru peisajele montane deosebit de frumoase (acum, în toamnă totul în jur  fiind de o mai mare încântare) dar și pentru  condițiile de excepție oferite, este de remarcat faptul că și la  Escalade Hotel (unde se va desfășura acest turneu internațional) , dotările sunt la înălțime! Hotelul dispune de piscină interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, de mese de biliard, terenuri pentru  jocuri de tenis de câmp  precum și de locuri de joacă pentru copii.

În așteptarea  începerii Turneului Internațional ”Escalade  Backgammon Open” evidențiem faptul că  această competiție are loc după  ce în zilele de 22 și 23 septembrie a avut loc la București prima ediție a ”Backgammon Masters Avarding Body” (BMAB) – România. Despre  această premieră în backgammon ne bucurăm să menționăm câteva  opinii și impresii deoarece mai mult  decât în sport ”la Concursul BMAB nu rezultatele au primat ci  PR (performance  rate)! Au  fost 36 de meciuri, fiecare cu frumusețea lui, acestea arătând că avem 5 (cinci) jucători în Top  mondial 100! Ei sunt: Virgil Tudose, Stelian Iancu, Mihai Cătălin Arminia, Sergiu Malis și Dorel Leon.  Toți vor fi prezenți la prima ediție a turneului internațional  <<Escalade  Backgammon Open>>, de la Poiana Brașov, lor  alăturându-se și Cătălin Ionuț Bucur, cel care a jucat  legat la ochi la ultima ediție a U K Open, în semn de respect pentru  adversarul său, nevăzător”. Acestei declarații a lui Florin Alexandru Boboc îi alăturăm o mențiune a  unui puternic jucător român  de backgammon, Florin Popa. ”România  va câștiga prestigiu  datorită  acestei întreceri, felicitări organizatorilor și jucătorilor, care se vede că  s-au pregătit cum trebuie! Impresionant, Virgil Tudose  a fost foarte aproape să obțină  direct titlul de Grand Master!”, a mărturisit Florin Popa. ”Constat că se conturează un pluton de jucători de elită, un fel de GALACTICI, unii dintre ei unși cu toate alifiile… E un fapt pozitiv, iată, ne afirmăm și noi, românii, la TABLE-Backgammon sau la Tenis individual feminin , dacă în alte domenii, puțintel mai importante, nu putem sau nu ni se permite să ridicăm capul!”, este o altă opinie despre  această competiție la care li s-a urat organizatorilor ” Să vă țină entuziasmul ăsta mereu!”

O urare sinceră ”în rezonanță” cu backgammonul adresează ”Amprenta de Onești” tuturor participanților  înscriși la  competiția care va avea loc la Poiana Brașov: ”baftă la zar și decizii ușoare!”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s