Categorii
Evenimente Uncategorized

La Târgu Ocna s-a inaugurat primul teren sintetic de sport

teren tg ocna a.jpg

Bucurie mare pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 din Târgu Ocna, unde zilele trecute a fost inaugurat un teren sintetic  de sport! La acest eveniment au fost prezenți Nuțu Costache (viceprimarul orașului Târgu Ocna), Aurelian Ciubotaru (city – managerul acestui oraș), Mara Matei (manager de proiect la ONG-ul ”Terre des Hommes”), Marian Damoc (Investment Manager la  ONG-ul menționat), prof. Emil Ganea (inspector  teritorial al ISJ Bacău) și alți invitați. Înconjurată de  elevii  acestei școli dar și de numeroșii oaspeți (au participat la acest eveniment și un  sobor de preoți din orașul – stațiune de la poalele Măgurii), prof. Elena Voicu , director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Tg. Ocna, a declarat: ”Este un eveniment deosebit inaugurarea acestui teren sportiv. Să ne ajute Dumnezeu ca  să ne bucurăm  de  ceea ce am primit azi în dar, să reziste în timp!”  Nuțu Costache , viceprimarul orașului Târgu Ocna, care a adus și vestea  că din primăvara anului viitor Școala Gimnazială nr. 1  va intra într-un proces de reabilitare”, a considerat că ”realizarea acestui proiect de către Fundația <<Terre des Hommes>> cu implicarea autorităților  locale este un proiect ce ne onorează. Mă gândesc cu plăcere  la cei ce vor folosi acest teren și sper ca de aici  să plece valori care să ne reprezinte  pe plan național”. Îndemnându-i  pe elevii  acestei școli la sport și la mișcare prof. Emil Ganea, reprezentant al  ISJ Bacău, și-a exprimat dorința ”renașterii spiritului fotbalistic în orașul Târgu Ocna! Să vă bucurați de victorii și să fiți cei mai buni!”

În ropotul aplauzelor ce nu au contenit a fost așteptată să ia cuvântul Mara Matei,  manager de proiect la ”Terre des Hommes”. După ce a amintit că această fundație  activează la București din anul 1996, de doi ani fiind și la Bacău, ea a menționat:”A fost provocator și ne bucurăm de finalizarea acestui teren sportiv!”

Săvârșirea unei slujbe religioase  de sfințire a acestui teren  a fost urmată de tăierea panglicii de inaugurare de către oficialitățile prezente, menționându-se faptul că au acces la modernul teren copiii de toate vârstele din orașul Târgu Ocna. Înainte de începerea unei palpitante competiții  de hexatlon  pe noul teren profesoara Camelia Atănăsoaie, care împreună cu prof. Doina Ursu ”țin aprinsă flacăra  sportului” la această școală, a declarat:”Sper într-o bună colaborare cu Consiliul Local Târgu Ocna. Invit  la fayr – play   pe participanții la întreceri sportive  și să țină cont că și în sport  mintea face diferența!”

Bucuroși că au un teren de sport minunat  elevii de la această școală din Târgu Ocna (aflată aproape de malul Trotușului, pe drumul  ce se îndreaptă spre Parcul Măgura), au prezentat și un moment artistic, cu muzică folk și  dansuri moderne. ”Completând”  cunoscuta cugetare  latină ”mens sana in corpore sano” (”minte  sănătoasă în corp sănătos”) în ”anima sana in corpore sano” (”suflet sănătos în corp sănătos”), preotul Silviu Neicu  a menționat:”Școala Nr. 1 este  un partener direct al Bisericii Precista din Târgu Ocna. Indiferent de  presiunile ce vin din diverse medii  biserica își are rolul său în școală!” În cuvântul său el a  reliefat și un fapt deosebit:  după organizarea  de către această biserică a  primei ediții a Cupei Precista la fotbal, la ediția a II a  va fi cuprins și terenul inaugurat acum!

Menționăm că  acest  teren sportiv sintetic de la Școala Gimnazială nr. 1 din Târgu Ocna  este singurul teren modern din  oraș și a fost realizat  în colaborare cu  Consiliul Local de aici  de către  Fundația ”Terre des Hommes”. Demn de remarcat este faptul că  această  fundație se  mândrește cu mai multe asemenea realizări în județul Bacău.    Ion Moraru

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s