Categorii
Politica Uncategorized

Schimbări în bine la Onești

c l o a.jpg

Alocarea  sumei de 9,35 milioane lei Unității Administrativ – Teritoriale Onești ca urmare a  rectificării bugetare  aprobate  în ședința Guvernului României  din ziua de 14 octombrie aduce  mai multe  schimbări  în bine pe meleagurile oneștene. În urma unei întâlniri de lucru (în foto) a primarului municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, cu  directori ai instituțiilor de învățământ, din sănătate și servicii publice  a fost stabilit ca această sumă (de 9,35 milioane lei) să fie  direcționată  pentru asigurarea cofinanțării  proiectelor europene  aflate  în derulare, demararea de noi investiții  în infrastructura rutieră și pietonală  și de utilități publice.

”Vom  asigura  cofinanțarea  proiectelor europene  <<Reabilitare Școala Gimnazială Ghiță Mocanu>> și  <<Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței Magnolia>> precum și   la proiectul  <<Dotare  infrastructură  ambulatoriu integrat în cadrul Spitalului Municipal Onești>>. La această mare instituție sanitară dorim să efectuăm reparații capitale  și lucrări de modernizare și eficientizare energetică. Un alt proiect european pe care îl derulăm  se numește  <<Soluții informatice  integrate pentru simplificarea procedurilor administrative  și reducerea birocrației la nivelul municipiului Onești>>. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL 2) avem  finanțate proiectele: <<Reabilitare  Grădinița nr. 14>>  și  Reabilitare  pod pe DN 11 peste râul Trotuș”, a declarat primarul municipiului Onești, Nicolae  Gnatiuc.

El a mai menționat că  în municipiul Onești se derulează  un proiect cu finanțare de la Consiliul Județean Bacău (”Reabilitare sediu Ambulanță Onești și reabilitarea  atelierelor  mecanic și electric”) și un altul finanțat de Ministerul Sănătății (”Modernizare – reconfigurare stația centrală de sterilizare și dotare cu  echipamente  specifice”).

Vești bune  sunt și în ceea ce privește  reabilitarea infrastructurii  rutiere și pietonale  din municipiul Onești. În acest sens primarul Nicolae Gnatiuc a precizat:”Din această toamnă și continuând  anul viitor vom reabilita zona deteriorată a drumului  către comuna Buciumi (aproximativ  7 500 metri pătrați , pentru care s-a estimat că se vor folosi  1400 tone de asfalt)  precum și o porțiune de drum către localitatea Caraclău. Proiectele  investiționale  legate de  infrastructura pietonală  prevăd reabilitarea  trotuarelor de pe Calea Mărășești  până  la sensul giratoriu de la gară.  Totodată, ne vom îndrepta atenția asupra proiectului  <<Extindere  rețea de gaze naturale în cartier Slobozia>> (proiect  de care vor putea beneficia  peste 600 de familii  din zonă). De asemenea, și în acest an , în luna decembrie, organizăm  <<Gala învățământului și sportului oneștean>>, la care vom premia performanța tinerilor în educație și sport”.    Ion Moraru

 

Publicitate

Un răspuns la “Schimbări în bine la Onești”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s