Categorii
Cultura Uncategorized

”Cavalcadă” de activități la ”Nocturna Bibliotecii”, la Onești

Bib on.jpg

 Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din Onești este cuprinsă de farmecul plăcut  al organizării unui eveniment de anvergură. Este vorba despre o nouă ediție a ”Nocturnei Bibliotecii”, un prilej deosebit pentru oneșteni de a se bucura (azi 1 noiembrie) de o seară specială.  Pornind de la celebra expresie ”Carpe  diem” (”Trăiește clipa”), organizatorii acestei manifestări  propun  sub motto-ul ”Carte diem” numeroase activități.

Astfel, începând cu ora 16 Esplanada Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti”  este gazdă a unei noi ediții a ”Librăriei de criză”, ce se constituie  ca un bun prilej de a completa bibliotecile personale prin alegerea celor mai interesante cărți. ”Ștafeta lecturii”, ”Povești la gura sobei”, construcții din cărți, desene pe calculator și vernisarea mai multor expoziții tematice sunt câteva din activitățile ce vor avea loc  în cadrul ”Nocturnei Bibliotecii”.

Și scena  din aula bibliotecii oneștene va fi luată cu asalt  de Trupa de teatru ”Alfa” ( participantă la mai multe concursuri  naționale, unde a  fost  câștigătoare a numeroase premii) și de  cei care urmează ineditul ”atelier de dansuri populare” – elevii de la școlile oneștene  care au deprins aici frumusețea sârbelor și a horelor tradiționale fiind la primul lor spectacol.

  Este  de evidențiat și vernisajul unei expoziții  organizate de Asociația ”Prospectorii Istoriei”, în cadrul căreia sunt prezentate obiecte descoperite  (”fiecare cu povestea sa”), de către membrii acestei asociații pe linia frontului din Primul Război Mondial din județul Bacău. Între acestea  menționăm:  un  sfeșnic ce a aparținut unui preot militar,  ”cartușiere” ale  soldaților din armata austro – ungară,  ladă de muniție (găsită la o adâncime de 80 centimetri), paftale, obiecte lucrate de ostași în tranșee.

 Nu vor lipsi de la ”Nocturna Bibliotecii” nici concertele! De la ora 19.00 este programat un concert de pian, ce va fi susținut de Ștefania Vasiliu Olaru și Doru Sascău iar de la ora 22.00 iubitorii lucrărilor interpretate la chitară au prilejul de a se bucura de un recital susținut de  Stan Zamfirescu (ales cel mai bun chitarist român la Festivalul de Chitară de la Sinaia). Menționăm că ”Nocturna bibliotecii”  va  mai cuprinde  o expoziție cu cele mai noi apariții editoriale  de la Editura ”Magic Print”, un atelier ”face painting” (pictură pe față) și activități pentru copii la ”Clubul lui Mickey”.

 ”Prin  ediția din acest an   «Nocturna Bibliotecii» – manifestare care este organizată de Primăria, Consiliul Local Onești și de  Biblioteca Municipală «Radu Rosetti», dorim să descoperim  noi dimensiuni ale lecturii și CARTEA  ca mijloc autentic de dezvoltare și susținere a creativității și inovației”

Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti”  din Onești 

afis 12.jpg
Publicitate

Un răspuns la “”Cavalcadă” de activități la ”Nocturna Bibliotecii”, la Onești”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s