Categorii
Sport Uncategorized

SPORT Spre culmile succesului

1 ten a.jpg

Să vorbim de performanța la tenis realizată de David Ionuț Macovei. Născut la 19 iulie 2006 în orașul Comănești, el este un  pasionat jucător de tenis, remarcându-se la competițiile  la care este prezent. David Ionuț Macovei  (în foto, primul din stânga), a început ca să practice  acest frumos sport la Tenis Club Comănești. Dacă în urmă cu patru ani el participa la ”Cupa Adjud”, în 2016 fiind  și pe  ”tabloul”  întrecerilor de la ”Cupa Tecuci” și ”Cupa Bucuriei” de la Focșani, prin  prezența  la multe concursuri  naționale de tenis  acest jucător a progresat, urcând spre culmile succeselor.  A rămas ca o amintire frumoasă și participarea sa la Tenis 10 – Cupa Sabus Roman, unde  a ocupat locul 3 iar Simona Bălan, de la TCM Roman (organizatoare a competiției) menționa: ” A fost o adevărată atmosferă de turneu, cu aplauze, strigăte de bucurie şi, nu în ultimul rând, de plânsetele celor supăraţi de scorul obţinut. Fiecare diplomă obţinută de micii tenismeni prin participarea la turneele Tenis 10 reprezintă meritul lor suprem că au putut să ajungă să poată juca cele mai frumoase meciuri de tenis”.

La începutul lunii martie  a acestui an David Ionuț Macovei, transferat de la CSM Moinești la ACS Orhideea Club Piatra Neamț, a fost preluat de către  antrenorul oneștean Marian Chirilă (în fotografia 2) .

1 ten mar a.jpg Într-o perioadă  de timp relativ scurtă, de doar 7 luni, el a a reușit o performanță  deosebită! În urma desfășurării Campionatului Național Intercluburi pe echipe dublu, competiție care a avut loc la București la începutul lunii august, David Ionuț Macovei a devenit vicecampion național cu echipa ACS Orhideea Piatra Neamț, la categoria 14 ani.   Este de menționat faptul că  acest club  a asigurat  integral deplasarea  jucătorilor  ce au participat la puternica  întrecere din capitală. Într-o  confruntare la care  au participat echipe din București, Ploiești și din alte orașe ale țării ACS Orhideea Piatra Neamț  având în teren jucătorii Albert Chibulcutean, David Ionuț Macovei, Catrinel Onciulescu, Alexia Adăscăliței  (căpitan nejucător fiind Mihaela Luiuz), a obținut  locul 2 prin victoriile cu 3 – 0 în fața tenismenilor de la ATC Elite Tenis Pantelimon și  2 – 1 cu ACS  Academia de Tenis  Herăstrău, devenind vicecampioană. Titlul de campioni ai României a revenit tenismenilor de la Dinamo București. ”Să nu uităm că  în tenis o medalie la Campionatele Naționale, indiferent că se dispută meciuri  la probe individuale  sau  echipe , se obține foarte greu, tenisul fiind diferit de alte sporturi”, a declarat  antrenorul Marian Chirilă,  el fiind și reprezentantul  județean în Colegiul Național al Antrenorilor CNA – FRT. El  a mai declarat că ”această medalie nu putea fi obținută  fără  colaborarea strânsă  pe care o am cu  președintele ACS Orhideea Piatra Neamț, domnul Marius Caia”.

Despre  jucătorul de tenis David Ionuț Macovei  antrenorul Marian Chirilă a menționat faptul că acesta a obținut mai multe  succese  sportive în acest an: locul 1 la  Trofeul DJTS Brăila (la 30 martie), la Trofeul ”METCON” Adjud (la 25 mai, la o altă întrecere din acest oraș  vrâncean, în ziua de 28 septembrie  clasându-se pe locul 2) și la  Cupa ”Orhideea” (la 21 septembrie). De asemenea, în palmaresul acestui an David  Ionuț Macovei mai are  locul 3 la simplu  și locul 2 la dublu mixt la Cupa Primăria Onești – Vrancart  (ce a avut loc în ziua de 4 mai), locul 3 la categoria 16 ani la Cupa ”Select Interconti” (desfășurată în 8 iunie la Suceava) , locul 2 la Cupa ”Kymstar” (organizată în orașul Piatra Neamț în luna august). În prezent în clasamentul Federației Române de Tenis David Ionuț Macovei se află pe locul 51 cu un număr de 1869 puncte.   Ion Moraru

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s