Categorii
Evenimente Uncategorized

”Tinerețea își spune cuvântul!”

1 m moi a.jpg

Mult – așteptatul concurs Miss & Mister Colegiul Național ”Grigore Moisil” din Onești a fost ceea ce și-au dorit atât organizatorii dar și spectatorii – un spectacol electrizant, care a avut loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor! După cum au menționat și prezentatorii Ionuț Hîrjanu și Costina Crăciun ”tinerii de la Colegiul Național Grigore Moisil au preluat din energia festivalurilor Neversea și Untold și au prezentat o frumoasă poveste modernă – Electrowave”. Bucurându-se de o puternică echipă de organizare (formată din elevi ai claselor a XII a și având sprijinul profesorilor Maria Stanciu – director, Cristina Buzatu, Virginia Brăescu – consilier educativ, Constantin Jupenschi, Loredana Hanganu și Carmen Melinte), concursul – spectacol a început într-un joc de lumini și efecte speciale. Concurenții – opt tineri și opt adolescente –toți din clasa a IX a a Colegiului Național ”Grigore Moisil” au fost nerăbdători să urce pe scenă după cum și juriul acestui concurs (format din profesorii Cristina Romandaș, Virginia Brăescu, Livia Enache și din reprezentanți ai sponsorilor și ai elevilor colegiului), a fost aplaudat pentru sarcina pe care și-a asumat-o. Proba ținutei de zi a fost una a …emoțiilor, pe un fond muzical continuu concurenții au făcut cunoștință cu publicul convinși fiind în această încercare că ”viața trebuie trăită cu gândul la prezent și cu speranțe pentru viitor” –după cum a mărturisit unul din protagoniștii acestui concurs. Într-un ”respiro” până la desfășurarea probei de dans pe scenă s-au aflat două din vedetele muzicii de la Colegiul Național ”Grigore Moisil”. Este vorba de Andrada Bratovianu și Cătălina Neghină, soliste de muzică ușoară gata de a aborda – dincolo de cântecele copilăriei – melodii mai profunde și mai îndrăznețe.

1 m moi b.jpg

Cu mult suspans concurenții au trecut și de proba – surpriză, la care …o surpriză a fost dată de faptul că toți au avut tricouri inscripționate la fel! Pe lângă provocarea de a răspunde întrebării ”ce ar face dacă ar fi președintele țării pentru o zi?”, ei au avut de înfruntat o ” cursă în saci”, să reproducă anumite expresii, să ghicească prin pipăit mai multe lucruri . Susținerea ”probei talentelor artistice” a fost prefațată de ”o șarjă” a umorului, cu multe poante și glume cu care Andrei Panțîru i-a înveselit pe spectatori. Dacă la revelația găsirii unei comori a adresat îndemnul ”hai să o îngropăm!”, în aceeași notă umoristică Andrei Panțîru a lansat și îndemnul de ”a lupta împotriva alcoolului cu tărie!” Dar iată și cum au cucerit concurenții atât juriul cât și pe spectatori la proba etalării aptitudinilor artistice: Daniil Marețchi ne-a dovedit , cu refrenul ”cu căștile pe cap / mergi singură pe drum / și-ai vrea ca cineva să fie / lângă tine acum”, că la chitară nu se mai cântă numai muzică folk; Bianca Bourceanu a oferit tuturor o surpriză grafică, realizând un desen în frumoase culori iar Luca Pârjol și-a folosit tot talentul pentru… un moment de iluzionism. Claudiu Tînjală și Ilinca Vișoiu au adus în spectacolul – concurs ritmurile de dans, ce au făcut ca să strălucească în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Onești sute de luminițe ale telefoanelor mobile iar Mara Cîrciu a interpretat o romantică melodie. Pe scena acestei instituții a avut loc și cel mai emoționant moment artistic al serii prin prezentarea de către concurenții Antonia Bohălțeanu și George Cimbru a unui ”adevărat poem coregrafic”. Ei au evoluat în umbra unei pânze albe întinse de-a lungul scenei declarând că bucuria în suflet vine după tristețe, cum ”după ploaie soarele răsare / și câmpul va fi iarăși plin de flori!” La această probă concurenții au surprins publicul cu talentul coregrafic (Alexandra Pleșu dar și Georgiana Răican și Dragoș Belceanu), cu savoarea de a prezenta scenete umoristice (Tudor Bobeică, Antonia Botez și Matei Șerban precum și cu adaptarea contemporană a unor poezii (Raul Roman). Un moment deosebit s-a constituit și improvizația live de beatbox (o formă de percuție vocală prin care sunt imitate bătăile tobei și alte sunete), ce a fost reușită de elevul Cosmin Baicu.

Proba ținutei de seară a accentuat rafinamentul și eleganța concurenților, care au pășit lent pe scenă în aplauzele puternice ale publicului spectator. Nici deliberarea juriului nu a fost una ușoară, acordându-se mai multe premii speciale. Astfel Miss & Mister Popularitate au fost desemnați Alexandra Pleșu și George Cimbru, Miss & Mister Eleganță – Mara Cîrciu și Rareș Belceanu iar Miss & Mister Spontaneitate – Ilinca Vișoi și Daniile Marețchi (elev din Republica Moldova ce își continuă studiile la colegiul oneștean). Au mai primit premii speciale: Miss & Mister Rafinament – Antonia Botez și Claudiu Tânjală, Miss & Mister Naturalețe – Antonia Bohălțeanu și Matei Șerban, Miss & Mister Creativitate – Bianca Băurceanu și Luca Pârjol, Miss & Mister Originalitate – Georgiana Răican și George Cimbru. Alexandra Pleșu și Raul Roman au fost desemnați Miss & Mister Fotogenie iar Denisa Tărlungeanu și Tudor Bobeică au primit titlul Miss & Mister Carismă. Câștigătorii primelor locuri au fost: Bianca Bourceanu și Raul Roman – premiul 3, Ilinca Vișoiu și Claudiu Tînjală – premiul 2 iar premiul 1 și titlurile de Miss & Mister Colegiul Național ”Grigore Moisil” Onești au revenit concurenților Antonia Bohălțeanu și George Cimbru. Este demn de remarcat faptul că Antonia Bohălțeanu își dorește să facă o carieră în poliție, cunoscând că ”unde-i lege nu-i tocmeală”, fapt pentru care dă dovadă de multă perseverență iar George Cimbru este mare pasionat de … fotbal și istorie!

 ” Tinerețea își spune cuvântul! A fost un concurs foarte frumos, bine organizat de către colectivele claselor a XII a. Felicit pe toți concurenții, boboci ai Colegiului Național Grigore Moisil! Au fost minunați”

Prof. Maria Stanciu, director al Colegiului Național ”Grigore Moisil” Onești

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s