Categorii
Politica Uncategorized

Rezultatele alegerilor din Onești și Târgu Ocna

După orele amiezii de duminică 10 noiembrie puține lucruri din municipiul Onești dădeau de înțeles că are loc primul tur al alegerilor prezidențiale pentru desemnarea președintelui României. Astfel, orașul părea cuprins de forfota unei zile obișnuite, cu același trafic (și cu îndelunga așteptare) de la podul de peste râul Trotuș, aflat de mai multe luni în lucrări de reabilitare și modernizare.

În partea de jos a Oneștiului, unde s-au aflat nu mai puțin de opt secții de votare, au început ca să sosească în ritm constant mai mulți oameni la vot după ora 15. Cu toate acestea procentul în care oneștenii și-au exprimat opțiunea votului abia depășea 25 la sută, un procent de 27,6 la sută înregistrându-se la secțiile amplasate la Școala Gimnazială ”George Călinescu” (ea fiind amplasată în mijlocul unui cartier de blocuri – Calea Mărășești).

Aici în pofida opiniei ”încetățenite” că primii la vot sunt pensionariii, mai mulți tineri au fost cei care au votat la ora 7.00 la deschiderea secțiilor de votare! La una din secțiile de votare amenajate în Sala de Sport a Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” a fost remarcat faptul că la ora 15 votase aici 357 cetățeni din totalul de 1362 înscriși în listele permanente. Este de evidențiat că aici și-au exprimat votul alegători care locuiesc la peste 2 kilometri distanță (de pe căile Slănicului și Bacăului), de secția de votare. Atât la secțiile de votare de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” cât și de la Școala Gimnazială ”George Călinescu” au fost înregistrate în jur de câte 30 voturi pe listele suplimentare.

În nota obișnuită a desfășurării alegerilor la Onești, la secțiile amenajate în cadrul Liceului Tehnologic ”Petru Poni”, un număr mai mare de alegători s-au înregistrat duminică după săvârșirea slujbei religioase. De asemenea, aici au fost oneșteni – cu vârsta în jur de 50 ani – care au așteptat în zorii dimineții deschiderea secției de votare. Menționăm că în municipiul Onești nu au fost înregistrate nereguli la exprimarea votului în primul tur al alegerilor prezidențiale.on  8.jpg

La primul tur al alegerilor pentru desemnarea președintelui României un număr de 5342 oneșteni au ales pe Klaus Iohannis, candidatul Partidului Național Liberal la această funcție, ce a obținut astfel 29.9 la sută din numărul total de voturi exprimate. Viorica Dăncilă, fost prim – ministru al României, care a candidat pentru Partidul Social Democrat a fost votată de un număr de 4092 oneșteni (22.95 la sută). Un rezultat bun în municipiul Onești (16.45 la sută) a fost obținut de Dan Barna, candidat al Alianței USR PLUS, el fiind votat de 2853 oneșteni. Acest  procent – 16.45 la sută – este unul deosebit pentru USR Onești  prin faptul că arată un plus de 3.67  la sută  față de  rezultatul  obținut  de candidatul Dan Barna la nivelul județului Bacău (procentul aici fiind de 12.78 la sută).

”Surprinzător” pentru alegătorii din municipiul Onești (prin faptul că acest candidat nu a fost în municipiu în campania electorală și nu a avut loc nici o acțiune electorală în sprijinul său), a fost procentul de 15.18 la sută care a reprezentat numărul voturilor exprimate pentru candidatul Mircea Diaconu, ce a fost sprijinit în campania electorală de ALDE și PRO România. Menționăm că prezența la vot în municipiul Onești a fost 42.13 la sută.

Și în orașul Târgu Ocna candidatul PNL Klaus Iohannis a avut cel mai mare număr de voturi – 1878 (în procent de 37.11 la sută), el fiind urmat de Viorica Dăncilă (candidat al PSD), care a fost votată de 1151 târg-ocneni (în procent de 22.75 la sută). Dan Barna a fost votat la secțiile de votare din Târgu Ocna de 713 alegători ( 14. 09 la sută) iar Mircea Diaconu de 493 alegători (în procent de 9.74 la sută).       Amprenta de Onești

Publicitate

Un răspuns la “Rezultatele alegerilor din Onești și Târgu Ocna”

Deși nu sunt înregimentat politic, după acest tur I, sunt într-o mare nedumerire. Și o să explic dilema.
1. Oneștiul este o localitate a pensionarilor.
2. Oneștiul este socotit, de către mulți oficiali de pe la București, oraș ”roșu”, adică dominat de PSD.
Acest lucru (ca poreclă) cred că se trage de la Victor Hrebenciuc, Iacubov, A: Șerban sau E.Lemnaru. Adică ”tătucii” acestei localități. Foști.
Păi dacă orașul este ”roșu”, cum naiba se face că la aceste alegeri PNL-ul este învingător ?
2853 de votanți oneșteni au pus ștampila pe Dan Barna !!!!!! Un ins care nici măcar nu știe unde este Oneștiul pe hartă. Oneștenii de unde-l știu ???
Eu cred și, sunt convins că nu cetățenii-votanți sunt vinovați de eșecul PSD-ului.
Aloooo, domnilor administratori ai ”cetății” și ai PSD-ului, nu mai dormiți, bate-ți din poartă”n poartă, căci cetățenii normali la cap sunt indignați, că la tot pasul, râd niște hahalere de la PD&PNL de ei.

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s