Categorii
Sport Uncategorized

SPORT Prietenie și fericire la Cupa Hikaru

hik b.jpg

Sâmbătă 2 noiembrie Sala  Municipală din Parcul Sportiv CAROM al Oneștiului a găzduit pentru prima dată o competiție deosebită, a unui sport deosebit: “Cupa Hikaru”! Aceasta a fost organizată de Clubul Sportiv Hikaru din Bacău, care are în rândurile sale  și din municipiul Onești numeroși iubitori de  KATA (procedeu de luptă cu un adversar  imaginar)  și KOBUDO (procedeu de luptă cu arme – cu un baston lung). Competiția a adunat la start peste  300 de sportivi  de la 7 cluburi de karate Isshinryu din zona Moldovei ( din județele Bacău, Botoșani, Iași și Suceava). Dacă  Sala Municipală  a fost asemeni ”unui  stup”,  bucuria sportivilor de a evolua într-o astfel de competiție  fiind transmisă susținătorilor lor – colegi, părinți și bunici – a fost de admirat festivitatea de  deschidere a întrecerii! Cine își poate închipui  ceva mai frumos la o astfel de competiție ca momentul  defilării sportivilor participanți cu  emblema  cluburilor pe care le-au reprezentat și  intonarea, într-o astfel de atmosferă a Imnului Național ”Deșteaptă-te Române”! Să menționăm că iubitorii acestui sport au vârste cuprinse de la … 5 ani și până la … 50 ani (seniorii), în  obișnuința  acestor performeri, ei declarând că sunt ”de la Centura Albă și până la Centura Neagră!”

Mai multe amănunte despre această competiție sportivă am aflat de la  tânăra Andreea Mazilu, Sensei Centura Neagră 2 DAN, care ne-a declarat:” Este cea de-a treia ediție a Cupei Hikaru și prima pe care o desfășurăm la Onești. Am organizat  această competiție aici deoarece  avem sportivi care se pregătesc la Sala de Sport a Liceului Tehnologic Petru Poni, unde sperăm  ca să fie din ce în ce mai mulți.”

Este de evidențiat faptul că  la această competiție au participat sportivi care au un palmares  deosebit de bogat  pe plan nu numai național dar și mondial. Cu multă  bucurie din calitatea de organizator și de președinte a Clubului Sportiv Hikaru dar și de … vicecampioană mondială,  Andreea Mazilu ne-a împărtășit  că aici sunt prezenți  campionii mondiali Mădălina Pătrășcan, Dănuț Năstasă, Alexandru Enache, Elena Mazilu, Maria Bortoc și vicecampionul mondial Andrei Mazilu.

Bucuria cea mai mare pe care ne-a comunicat-o Sensei Centura Neagră 2 DAN Andreea Mazilu este că ”și Oneștiul are un campion mondial la Karate, Luis Catalani, titlu pe care l-a obținut la Campionatul Mondial de Karate Isshinryi, desfășurat în  zilele de 24 – 28  iulie la Londra, unde au fost prezenți în jur de 400  jucători din  42 de țări”. Dacă în karate toată frumusețea este  în mișcările ce arată lovituri cu mâinile, cu  coatele și cu picioarele dar și cu palmele și genunchii, la Londra, la această puternică întrecere  care  s-a desfășurat pentru prima oară în Europa, sportivii români au fost alături de  cei din  Anglia, Chile, India, Italia, Danemarca, SUA, Suedia și din alte țări. ”Deși are doar 10 ani  oneșteanul Luis Catalani a cucerit la Londra primul loc la KATA, locul 3 la KUMITE și a fost singurul  sportiv din Europa ce a obținut Cupa pentru Grand Champions”, a  mai menționat Andreea Mazilu, președinte al Clubului Sportiv Hikaru Bacău.

hik a.jpg

Bucuria de a întâlni  pe acest campion al Oneștiului a fost una deosebită. El ne-a mărturisit că este ”elev la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești,  învățătoare fiind  Olivia Maria Ghiuș. Îmi place foarte mult acest sport iar la Londra nu a fost  foarte frumos, nici greu, nici  ușor…”  Alături de  Luis Catalani, trăind maxim emoțiile  fiecărei mișcări a acestui frumos sport – Karate, se află mama sa Nicoleta Laura Niculiță, care a făcut parte din Comitetul de organizare a Cupei Hikaru.  Luis Catalani s-a numărat  printre câștigătorii  acestei ediții a competiției, el obținând primul loc atât la Kata cât și la Kobudo dar și Cupa pentru cel mai bun sportiv în cele două probe . Pe podiumul de premiere  al acestei frumoase competiții din municipiul Onești au mai urcat:Alina Rotaru – locul 2 Kata, Ștefania Iordache – locul 2 Kata, Giorgiana Lupu – locul 3 Kata, Maria Poienaru – locul 3 Kata, Sebastian Pavel –  locul 3 Kata și Amalia Babașa  – locul 3 Kata.

Apreciind  buna organizare a acestei întreceri sportive , faptul că ea s-a bucurat de prietenie  și  fericire pentru  toți participanții, Andreea Mazilu, Sensei Centura Neagră 2 DAN,  a declarat:”Sperăm ca și o ediție viitoare a Cupei Hikaru să o organizăm în municipiul Onești! ” Ea a menționat că împreună cu toți iubitorii  de karate de la Clubul Hikaru din Bacău (ce se călăuzește în activitatea sa  după  vorba celebră a lui Bruce Lee ”Înțelepciunea îți va da putere dar caracterul îți va da respect”), începe pregătirile  pentru Cupa Mondială din  anul 2021, care se va desfășura în India.

* Cum  (niciodată) nimic nu este întâmplător, cu toată prețuirea să ”întoarcem” o filă  INEDITĂ din frumoasa Carte a vieții! În ziua de 13 noiembrie  și-au aniversat  împlinirea unui  nou an  Nicoleta Laura Niculiță  și  Luis Catalani! Fapt pentru care  pe această pagină din Cartea vieții a fost încrustat mesajul : ”Tu ești cel mai prețios DAR pe care viața mi l-a oferit de ziua mea! LA MULȚI ANI iubirea mea! Să ajungi departe, acolo unde vrei tu, să fii fericit… Eu voi fi lângă tine și te voi sprijini totdeauna! Te iubesc infinit!”         Ion  Moraru

hik c.jpg

AMPRENTA DE ONEȘTI  – CE CONTINUĂ  ONEȘTI EXPRES, CEA MAI CITITĂ  PUBLICAȚIE  DE PE VALEA TROTUȘULUI, ÎNFIINȚATĂ ÎN ANUL 2004 – SE APROPIE DE  PUBLICAREA   ARTICOLULUI  CU  NUMĂRUL 300!

 MENȚIONĂM  CĂ  SITE-UL AMPRENTA  DE ONEȘTI  ÎNCURAJEAZĂ   IDEILE  DE  AFACERI  DAR  ȘI  PUNEREA LOR ÎN PRACTICĂ. PRIN  ARTICOLE  DE  PROMOVARE SUNT  FĂCUTE  CUNOSCUTE  MANIFESTĂRI EXPOZIȚIONALE ȘI  DIVERSE  EVENIMENTE CARE  AU LOC ÎN  MUNICIPIUL  ONEȘTI ȘI  ÎN LOCALITĂȚI  DE PE VALEA  TROTUȘULUI.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s