Categorii
Cultura Uncategorized

Invitație la concert

afis 16.jpg

Primăria Municipiului Oneşti, Consiliul Local Oneşti alături de Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” vă invită azi, joi 21 noiembrie, la ora 17,30 la concertul pianistului Luca Pulbere din cadrul Stagiunii muzicale. Acesta  ne propune un repertoriu din creaţia compozitorilor ruşi Alexander Scriabin, Serghei Rahmaninov şi Serghei Prokofiev. Tânărul artist  Luca Pulbere, în parcursul interpretativ, a concertat alături de Filarmonica Transilvania din Cluj Napoca, de  Orchestra Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj Napoca, precum şi de Orchestra Teatrului din Freiburg, Germania.

Concertul pianistului Luca Pulbere cuprinde  un repertoriu interesant din creația compozitorilor ruși, în care nostalgia și patosul se vor împleti cu atmosfera calmă de noiembrie.

luca p a.jpg

Luca Pulbere s-a născut în anul 1992, în Cluj, într-o familie de artişti şi a urmat cursurile Liceului de Muzică Sigismund Toduţă. Şi-a continuat studiul pianului la Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj, unde a absolvit ciclurile de licenţă şi masterat. În prezent este doctorand la aceiaşi instituţie. În anul universitar 2014-2015 a studiat în Germania, în cadrul programului Erasmus, la Hochschule für Musik Freiburg. A concertat alături de Filarmonica Transilvania din Cluj Napoca, de orchestra Academiei Gheorghe Dima, precum şi de orchestra Teatrului din Freiburg. A participat la numeroase concursuri şi festivaluri, unde a obţinut distincţii din care amintim: premiul pentru cel mai bun acompaniator la Concursul Mozart pentru duo lied (2017), premiul special al juriului la Concursul Mozart pentru duo- pian (2015), premiul II la Concursul Mozart pentru trio cu pian din Cluj Napoca (2011), premii la Olimpiada naţională de interpretare muzicală (2009, 2010, 2011), precum şi alte premii şi distincţii la concursuri naţionale de interpretare. De asemenea, a susţinut recitaluri atît pe scenele din ţară cît şi în străinătate (Germania, Franța, Italia, Elveţia). Domeniul muzicii de cameră ocupă un loc important în activitatea sa, avînd ocazia să colaboreze şi să concerteze cu muzicieni de renume. Este de menționat faptul că  pianistul Luca Pulbere  a participat la mai multe cursuri de măiestrie, colaborînd cu: Robert Levin, Andrei Gavrilov, Mihaela Ursuleasa, Petras Geniušas, Martin Hughes, Diana Ketler, Frank van der Laar, Anton Kernjak, Alan Weiss, Tobias Schaberger, Benjamin Engeli, Frédéric Aguessy, Christian Ivaldi, Philippe Bianconi.

Vă așteptăm cu muzică de calitate si suflete deschise!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s