Categorii
Politica Uncategorized

INFORMAȚIA – ÎN TIMP REAL Prezență îmbucurătoare a alegătorilor la Onești, pentru turul II al alegerilor prezidențiale

vot ab

O zi friguroasă, cu ceață și străzi aproape pustii a cuprins municipiul Onești la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale pentru  desemnarea președintelui României. În pofida acestor lucruri, totuși oneștenii au fost la înălțime! Dacă la ora 10 în municipiul Onești  prezența la vot s-a situat peste media națională, acest fapt s-a menținut și în jurul orei 14 procentul alegătorilor din municipiul Onești care și-au exprimat votul a fost cu aproape 1.50 la sută mai mult decât la nivel  național. Și pe plan județean oneștenii au votat într-un procent mai mare, la ora 14 în municipiul Onești acest procent fiind  28.22 la sută în timp ce  la nivel de județ se înregistra 26.91 la sută.

Conform cu datele  înregistrate la ora 17.00, la Onești din cei 42 915  alegători înscriși în listele electorale și-au exprimat votul 16 438 persoane cu drept de vot. 1014 din acestea au votat pe listele suplimentare iar nu mai puțin de 201 oneșteni au solicitat urna mobilă. Astfel procentul prezenței la vot  în municipiul Onești la ora 17.30 era 38.30 la sută, puțin mai mic decât cel al prezenței alegătorilor de la nivelul județului Bacău, acest procent fiind 38.90 la sută.

Unii grăbiți, vorbind  la telefon spre secțiile de votare, alții mai chibzuiți, oneștenii s-au prezentat la secțiile de votare ”în reprize” – după cum ne-a mărturisit  un membru de la o astfel de secție  din municipiu. Dacă pensionarii au votat sub imboldul ”ne-am făcut datoria!”, salutară în municipiul Onești a fost prezența la secțiile de votare și a tinerilor. Unii au venit să voteze ”în grabă”, după ce au parcat autoturismele proprietate în apropierea secțiilor de votare, putându-se observa că o mare parte din aceste autoturisme aveau numerele de circulație înregistrate în țările Uniunii Europene. Mai mult, la Onești ”s-a votat și ca în lumea mare”, fiind alegători care  au luat și animalele de companie  până în apropierea secțiilor de votare. De asemenea, un lucru pozitiv pentru tânăra generație a fost dată de faptul că mulți oneșteni au venit să voteze însoțiți de copiii de vârstă școlară ori mai mici.

Dacă la una din aceste secții  primii oneșteni care au votat au fost … ”pensionari 65 +”, la alte secții din municipiu primii alegători au sosit după 30 de minute de la deschiderea acestora! S-a înregistrat și un exemplu deosebit de simț civic, la o secție de votare din incinta Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu” primii care au votat au fost … membrii comisiei de votare! Este de semnalat faptul că în Onești la secțiile de votare situate în centrul municipiului procentul de prezentare al alegătorilor la vot a fost mai mare  cu 1.5 – 2 procente decât la secțiile  de votare aflate în alte zone.

Dacă mai mulți consilieri locali ai Oneștiului au votat în secțiile de votare din preajma Pieței Agroalimentare ori la cele  aflate în zona Blocurile Vechi, ca un fapt îmbucurător evidențiem că la secția de votare de la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” au votat europarlamentarul Dragoș Benea și primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc. După exprimarea votului aceștia au făcut o vizită la șantierul podului de peste râul Trotuș.”La acest obiectiv finanțat și început de Guvernul PSD prin programul PNDL lucrările au înaintat în ritm susținut în această toamnă și funcție de condițiile meteo, o bandă de mers ar putea fi redată  traficului în decembrie”, a notat europarlamentarul Dragoș Benea în urma vizitei sale de la șantierul podului, pe pagina sa de pe o rețea  de socializare.   Amprenta de  Onești

 

 

 

 

Publicitate

Un răspuns la “INFORMAȚIA – ÎN TIMP REAL Prezență îmbucurătoare a alegătorilor la Onești, pentru turul II al alegerilor prezidențiale”

!014 votanți pe listele suplimentare ???
Știți ce înseamnă ? Înseamnă că peste 25 de autocare cu toate locurile ocupate (40 la număr) au trecut prin Onești în cursul zilei de duminică până la ora 17,oo. Toate au oprit aici și, oamenii din autocare foarte conștiincioși, au votat aici !!!!!! Deci turismul electoral este mai pregnant ca în trecutul apropiat.
Păi nici Tr.Băsescu (echipa lui) nu a reușit să aducă pe Valea Trotușului așa număr de votanți. Atunci când a ”trimis-o” pe EBA în Parlamentul European, la Onești au venit doar șase autocare cu ”turiști”.
Să fie oare sasu” mai tare ca ”marinaru -pervers” ????

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s