Categorii
Sport Uncategorized

RĂSFOIND PRESA STRĂINĂ O Barca minimă!

seg a f.jpg

Leo Messi (stânga) sărbătorește cu Arthur primul gol al lui Barça împotriva Slaviei de la Praga. / EFE

Cu puțin fotbal și multă suferință, Barcelona a luat victoria la Praga împotriva lui Slavia, într-un joc care a început cu un Leo Messi ceva ”abătut” timpuriu, dar care s-a complicat odată cu trecerea minutelor. Triumful  de la Praga practic  îi oferă conducerii grupului și echipei FC Barcelona  șansa de a evolua în runda următoare a  ediției 2019 – 2020  a Ligii Campionilor,  deși fotbalul catalanilor  lasă multe îndoieli, atât în ​​creație, cât și în zona defensivă. Din nou Marc André Ter Stegen a fost decisiv cu performanțele sale în prima repriză. Barcelona a început meciul știind cum este rivalul, o echipă fizică, dură și cu multă prezență în atac. Având în vedere acest lucru, Valverde a aranjat o linie de presiune foarte avansată,  în care  ”trident” Messi, Luis Suarez și Griezmann  au fost foarte activi.

Catalanii au fost surprinși și practic  ”au adus profit” în prima acțiune pe care au avut-o. Un ”jaf” (”o recuperare” al lui Messi, o combinație cu Arthur, întoarcerea acestuia asupra lui Leo și cu ”o lovitură de top” în minutul 3, a adus Barca în avantaj.  Cu toate problemele pe care le-au avut catalanii în ultima vreme ca ”vizitatori în Europa”, se părea că Valverde a lovit cheia. Echipa sa a fost conectată la tensiunea meciului și a dominat situația în fața unei  Slavia  ”necunoscute”, care nu știa unde ”să conducă dinții”  către  catalani.

Dar, de atâtea ori, Barça a permis rivalului să crească! ”Mijlocul” său a dispărut, atacanții săi n-au avut nicio prezență, iar jocul a devenit  ”un venit și un altul”, în cadrul ideal pentru echipa  din Europa Centrală,  care a acumulat mai mulți kilometric decât în alte partide disputate. Boril, în minutul 20, l-a testat pentru prima dată pe Ter Stegen, care, ca și alte ori  la meciurile în deplasare, a fost din nou decisiv și, în atac, Barcelona a oferit doar proiecții din dreapta lui Semedo. Înainte de jumătate de oră, catalanii  s-au remarcat cu două lovituri (Lenglet și Luis Suarez) și până la pauză, cele mai bune opțiuni au fost pentru echipa lui Jindrich Trpisovsky,  o  luptă neobosită în teren.

Ter Stegen ”s-a îmbrăcat ca Salvador” cu două intervenții practic consecutive, prima după o lovitură apropiată de Masopust, a doua după o lovitură de Olayinka. Erorile medulare,  pe  care nici Arthur, nici De Jong nu au avut grijă  ca să nu se mai repete și inacțiunea lui Griezmann au fost ”o placă turnantă” pentru jucătorii de la Barcelona, ​​care încă vedeau cum Masopust a avut   în picior stabilirea  egalității  ”în ultima suflare” a primei reprize. Inerția  acestei partide  a  adus egalitatea și a fost nevoie de Slavia doar de  cinci minute din a doua repriză pentru a o obține, după o acțiune în care banda Boril a avut mai multă decizie decât perechea centrală a Barcelonei (1-1, min.50).

Un triumf al recuperării

Chiar și Stanciu,  fotbalist român de la Slavia, la 26 de ani, a reușit să-și depășească echipa! Acțiunea  de atac a acestuia  ”a trezit pe Barça”, care a avut norocul de a marca al doilea  gol  în următoarea acțiune pe care a avut-o: o joacă  în care  Messi  a fost faultat și la executarea loviturii același  Messi ”a servit” iar mingea a fost deviată de Suarez și mai târziu de Olayinka în poartă  ( autogol, 1-2, min. 57). Dar excesul de testosteron, insuficient  în tribunele stadionului din Praga, i-a rănit pe cehi, care au pierdut controlul, iar Barcelona a început să se simtă din ce în ce mai confortabilă. Apariția  (din nou) a lui Messi pe scenă a fost decisivă. Cei ”zece azulgrani” (în tricouri albastru – stracojiu, culoarea echipamentului la FC Barcelona), nu au reușit  să înscrie în  minutul  68 și nici Suarez, într-o acțiune  singur, numai cu portarul Kolar al Slavei.

”Culmea jocului” a fost  același Messi, care cu siguranță ”a risipit” una dintre cele mai ușoare  ocazii ale carierei sale în min. 75, iar în final, fără Busquets – rănit – cu Dembélé – care a intrat  în locul lui  Griezmann – și cu Arturo Vidal, partida s-a  încheiat, fără nici o modificare a scorului.

Această egalitate din final de la Slavia (Sparta)  Praga a fost mult mai strânsă decât  lupta Barcelonei împotriva oricărui adversar. Disperatul Valverde  a văzut cum echipa lui dă viață în plus unui rival curajos, care cu siguranță a meritat mai mult, și care a ratat o mare oportunitate de a învinge reprezentantul atotputernic spaniel – FC Barcelona.

Victoria catalanilor,  este  doar un triumf , cu nimic lucid, ce le permite să se califice  în faza următoare. Un alt lucru este jocul!

SLAVIA PRAGA 1-2 FC BARCELONA

PRAGA SLAVIA: Kolar; Coufal, Kudela, Hovorka, Boril; Soucek, Sevcik; Masopust (van Buren, min. 76) Stanciu (Husbauer, min. 76), Zeleny (Tecl, min. 46); și Olayinka.

FC BARCELONA: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Arthur (Rakitic, min. 84), Busquets (Arturo Vidal, min. 78), din Jong; Messi, Suárez și Griezmann (Dembélé, min. 69).

Goleš

0-1, min. 3: Messi.
1-1, min. 50: Boril.
1-2, min. 57: Olayinka, autogol.

ARBITRU LA CENTRU: Bobby Madden (Scoția). El a arătat cartonaș galben lui Jordi Alba (min. 35), Masopust (min. 56), Boril (min. 64), Olayinka (min. 71), Sevcik (min. 76) și Dembélé (min. 90 + 4).

STADIONUL  Practic plin, aproximativ 20.000 de spectatori au urmărit acest meci pe Eden Arena din Praga.

Articol apărut în  ziarul  El Adelantado de Segovia

slavia a.JPG

INFORMAȚIA –  ÎN TIMP REAL

Rezultate la  Turul II al alegerilor prezidențiale  în localități  de  pe Valea Trotușului

Turul doi al alegerilor  pentru desemnarea  președintelui României, desfășurat duminică 24 noiembrie, l-au dat  și în orașele  de pe valea Trotușului pe Klaus Iohannis învingător  imbatabil al acestui tur de scrutin. La  secțiile de votare din municipiul Onești un număr de 10  573 voturi au fost pentru  Klaus Iohannis, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al României în timp ce pentru Viorica Dăncilă (candidat al Partidului Social Democrat la aceeași funcție), au votat  7293  oneșteni.  În procente Klaus Iohannis  a obținut  59.17 la sută iar Viorica Dăncilă  40.83 la sută.

În orașul Târgu Ocna  3342 voturi (64.47 la sută) au revenit  lui Klaus Iohannis iar Viorica Dăncilă a obținut 1842 voturi (35.53 la sută). Iată și procentele obținute de cei doi candidați și în alte orașe de pe valea Trotușului și din această zonă a județului Bacău: la  Comănești Klaus Iohannis a  reușit  să fie pe primul loc în opțiunea alegătorilor, cu un procent de  59.6 la sută, în timp ce  procentul de alegere a candidatei Viorica Dăncilă a fost de 40.4 la sută, la Dărmănești – 62.5 la sută Klaus Iohannis și 37.5 la sută Viorica Dăncilă  iar la Moinești  diferența între cei doi candidați a fost de peste 20 de procente (Klaus Iohannis – 60.5 la sută iar Viorica Dăncilă -39.5 la sută). La Slănic Moldova s-a înregistrat cel mai mare procent de alegere al candidatului PNL Klaus Iohannis la funcția de președinte al României –  72.48  în timp ce Viorica Dăncilă a obținut  doar 27.51 la sută.   Ion Moraru

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s