De câteva zile ”a căzut cortina” peste sezonul competițional al Ligii a IV a la fotbal (Seria Valea Trotușului), lăsând loc unei ”vacanțe învolburate”! Aceasta deoarece în ultimele etape s-au înregistrat mai multe evenimente ce au atras atenția iubitorilor fotbalului din zonă. Despre etapa a XII a (desfășurată în zilele de 8 – 9 noiembrie), am putea spune că a avut loc asemeni celor anterioare, fiind consemnate trei victorii în deplasare ( Măgura Cașin a învins cu 1 – 0 la Căiuți, C S Dofteana a câștigat categoric cu 5 – 2 pe terenul echipei Viitorul Urechești și A S Bârsănești a obținut victoria la Măgirești cu scorul 5 – 3). Paradoxal ”meciul cu cântec” a fost la Mănăstirea Cașin, unde Bradul (”lanterna roșie”, ce a cucerit acum primul său punct în clasament) și Gloria Zemeș – în foto chiar pe terenul de pe Luncă, la M. Cașin- au încheiat întâlnirea la egalitate (3 – 3), dar finalul a fost cu … apostrofarea de către gazde a echipei de arbitri! Fotbaliștii de la Viitorul Curița au jucat pe teren propriu cu Uzu Dărmănești (echipă în care evoluează ex- divizionarul Ligii a I a, Adrian Gheorghiu- ce a fost în teren aproape 70 de minute, fără a se evidenția în mod deosebit!) Viitorul Curița (echipă sponsorizată de intreprinzătorul ”Da Bacco” Mihai Fudulache, ce a deschis recent un magazin pentru plantațiile viticole și pomicole din zona Vrancei, la Focșani), a învins cu 3 – 1, consolindându-și poziția de lider al clasamentului. Partida dintre Voința Oituz și CSM Moinești a fost amânată.
Etapa a XIII a adus altceva! Iată întâi rezultatele înregistrate: Bradul Mănăstirea Cașin – Voința Oituz 0 – 6, Uzu Dărmănești – CSM Moinești 3 – 1, Gloria Zemeș – Viitorul Urechești 6 – 1, C S Dofteana – A S Căiuți 6 – 2, A S Bârsănești – Viitorul Curița 2 – 2 iar la întâlnirea Măgura Cașin – Vulturul Măgirești oaspeții nu s-au prezentat! ”Evenimentul de coșmar” al acestei etape a fost dat de … arbitrajul brigăzii de arbitri de la meciul A S Bârsănești – Viitorul Curița, asupra căruia liderul Seriei Valea Trotușului a prezentat un punct de vedere din care menționăm:” Dorim să felicităm echipa gazdă, condusă de Vlad Grigore, pentru dăruire și comportament exemplar. Chiar dacă am avut 4 bare, nu am reușit victoria datorită arbitrajului ostil de care am avut parte din partea brigăzii condusă de Hanga. Dacă verificați in istoricul meciurilor disputate de echipa noastră, 95% din punctele pierdute au avut la centrul unul dintre cei 2 arbitri, Hanga și Benea ! Dacă pe toată durata meciului acesta a fluierat dezamăgitor, a acordat căpitanului nostru cartonaș galben fără motiv în repriza a I a, la o fază in care jucătorul nostru, George Șchiopu a fost faultat in careu, arbitru Hanga a acordat cartonaș roșu direct jucătorului nostru pentru proteste ! Echipa Viitorul, jucători, sponsori, suporteri și toți ceilalți implicați la această echipă nu au fost niciodată violenți, certăreți sau agresivi față de brigăzile de arbitri, dar intotdeauna am beneficiat din partea celor 2, de arbitraje ostile, rău intenționate. Nu suntem de acord cu ceea ce s-a intâmplat la meciul de la Mănăstirea Casin, când brigada de arbitri a fost agresată, molestată, însă de cele mai multe ori, brigăzile dezavantajează flagrant anumite echipe.”
După cum am aflat de la antrenorul coordonator al Viitorului Curița, Costică Ene, ”s-a înaintat la AJF Bacău o cerere de recuzare a celor doi arbitri menționați, pentru a nu risca faptul ca în viitoarele etape în care există posibilitatea ca cei doi să arbitreze pe Viitorul Curița, să existe incidente violente îndtreptate către ei”.
”La căderea cortinei”, în ultima etapă a Ligii a IV a, Seria Valea Trotușului, s-au înregistrat rezultatele: Voința Oituz – CS Uzu Dărmănești 5 – 1, CSM Moinești – A S Bârsănești 3 – 1, A S Căiuți – Gloria Zemeș 2 – 6, Viitorul Curița – Măgura Cașin 5 – 1, Vulturul Măgirești – CS Dofteana 5 – 5, Viitorul Urechești – Bradul Mănăstirea Cașin 4 – 2. În clasament, Viitorul Curița pe primul loc cu 35 puncte, Voința Oituz , locul 2 cu 30 puncte (ambele echipe mai având de disputat câte un meci) , CSM Moinești pe locul 3 cu 29 puncte ( moineștenii – cu două jocuri restante, fiind la egalitate cu Gloria Zemeș).
* Iubitorii fotbalului din Onești au trăit un moment de mare tristețe în această toamnă, la mijlocul lunii octombrie, când s-a stins din viață profesorul Petre Ciobanu (în foto 2). După cum ne-a declarat prof. Florin Rădulescu, director al Clubului Sportiv Școlar Onești ”profesorul Petre Ciobanu a venit în municipiul Onești în anul 1976 și a activat peste 40 de ani pentru performanță sportivă la Secția Fotbal a Clubului Sportiv Municipal. Costel și Daniel Munteanu, Gafița, Bândar sunt câțiva din fotbaliștii pe care i-a descoperit și i-a lansat profesorul Petre Ciobanu. Dintre foștii săi elevi care au ajuns profesori menționăm pe Daniel Dițu, Ionuț Turturică și Dumitru Chiriac. Profesorul Petre Ciobanu, care a activat o perioadă și la actualul Colegiu Național Dimitrie Cantemir, a fost președintele Comisiei de Juniori la Asociația Județeană de Fotbal Bacău”.
”A plecat dintre noi dar nu și din inimile celor ce l-au cunoscut. Și nu sunt puțini. Venit prin repartiție la Onești, profesorul Petrică Ciobanu s-a evidențiat, în cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Onești – catedra de fotbal, ca un adevărat descoperitor și șlefuitor de talente în această frumoasă disciplină sportivă. Absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport București, cu durata de studiu de cinci ani, prof. Petrică Ciobanu s-a remarcat și pe partea de pedagogie și educație, formând caractere sănătoase din rândul sutelor de elevi ce i-au trecut <<prin mână>> de-a lungul celor 55 de ani de carieră. Dumnezeu să îl odihnească în liniște și pace!” – sunt cuvintele unui iubitor al fotbalului din municipiul Onești, întristat de această pierdere. Între sutele de mesaje de condolianțe exprimate la trecerea sa în eternitate profesorul Petre Ciobanu este evocat cu mare compasiune, fiind mărturisit și un fapt deosebit de omenie și de prețuire, că ” a fost ca un tată pentru mulți tineri”, ce au deprins tainele fotbalului la CSS Onești. La acest moment trist venim cu o fotografie inedită din colecția Onești Expres, după disputarea, în august 2013 a ”Cupei Stejarul” la fotbal. Amprenta de Onești