Categorii
Reportaj Uncategorized

O seară a frumuseții și talentului

as a.jpg

Tinerețe, exuberanță, veselie și frumusețe – acestea au fost ”reperele” Concursului ”Miss & Mister Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi” din Onești, desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate. În dorința de a cuceri laurii acestui concurs (organizat de elevii claselor a XII a A 1 și a XII a B 2, coordonați de profesorii diriginți Diana Arghire și Lăcrămioara Pricopie), pe scenă au urcat 7 băieți și 7 fete. Profesorii Oana – Paula Zaharia (director adjunct al Colegiului Asachi), Adina Roman, Mihaela Predoiu, Camelia – Beatrice Savin, Margareta Zahra (responsabilă a Comisiei activități cultural – artistice), Diana Nicoleta Berescu și Ioan Virgil Șorgot au constituit juriul, ce a evidențiat prin notele acordate întreaga strădanie a concurenților de a străluci în această frumoasă seară a frumuseții.

La desfășurarea probei ținutei de zi publicul a putut face cunoștință cu cele 7 perechi de concurenți, fiecare dintre aceștia pășind cu sfială și cu multe emoții pe scenă. Cuprinși de gândul ”cum este câștigătorul ideal al titlurilor de Miss & Mister?” – înalt (ă), elegant (ă) – este de remarcat faptul că participanții la acest concurs au arătat că sunt foarte atrași de sport! Astfel, fiind iubitori ai fotbalului și baschetului dar și practicanți ai altor sporturi (kickboxing, box și karate), tinerii concurenți de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” visează să devină militari, comandanți de armată, medici ori manageri și oameni de afaceri în timp ce fetele care au concurat își doresc să fie stewardese, medic veterinar, design vestimentar și de ce nu… polițiste!

Dincolo de emoțiile concurenților, acest concurs a fost și locul de întâlnire ale tinerelor talente artistice ale Văii Trotușului, Jasmine Socaci (elevă la Colegiul Național ”Costache Negri” din Târgu Ocna) fiind o voce cunoscută în zonă, ea bucurând acum publicul cu interpretarea unui cover și a unei compoziții proprii. După acest frumos moment muzical în scenă au intrat din nou concurenții, la proba dovedirii aptitudinilor artistice. Bianca Georgiana Caramalău a prezentat un dans modern, pe un colaj muzical iar concurenta Carmen Ioana Boca a dat glas melodiei ”Cântă cucu-n Bucovina”. La acest moment sublim a impresionat și concurentul Alexandru Teodor Mitroiu – care a pregătit un dans contemporan alături de sora sa, Alexandra. Dansul a fost pe scenă și la evoluția concurentei Mihaela Nechita Cristea (prezentă cu un dans modern ”de stradă” împreună cu Diana Alexandra Mican). În ritmurile valsului s-a avântat concurentul Ștefan Baltaru (având ca parteneră pe scenă pe Elena Vrânceanu) iar Raluca Elena Bucur a împărtășit marea sa pasiune pentru artă … desenând! Concurenții s-au bucurat de aplauze călduroase la prezentarea mai multor scenete comice (”Testul de inteligență”, cu Adrian Aurelian Axinte și Leonard Florin Guruiță, ”În gară” – scenetă de Puiu Călinescu, la care au fost protagoniști Demian Boroș și Dario Dumitru Marcel Berilă, alte momente vesele aducând în scenă pe concurentele Alexia Ilona Drăgoi și Iulia Cosmina Dohotaru. În aceeași notă a veseliei concurenții Miruna Raluca Eghet și Răzvan Nicolae Lazăr ”au pus în gardă” spectatorii cu ceea ce se întâmplă când se interpun două convorbiri telefonice!

Pasiunea pentru teatru a elevilor Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Onești este de admirat întrucât la această instituție profesorii Ana – Mirela Băncilă și Raluca Gâdioi Călinescu ”țin aprinsă flacăra pentru arta scenei” prin activitatea și prezența la numeroase manifestări culturale a Trupei ”IRIS”. Astfel și la acest concurs, într-o distribuție cu elevii – actori Callu Mihai, Andrieș Sabrina, Iordache Andrei, Moise Paul, Vatamanu Andreea, Popa Bianca, Dinu Paula, Matei Cristi, Cozneac Evelyn, Avădanii Bianca și Chiru Mălina, trupa de teatru ”IRIS” (sub coordonarea prof. Ana – Mirela Băncilă și Raluca Gâdioi Călinescu), a prezentat sceneta ”Un magician senzațional”.

Și Ansamblul de cântece și dansuri populare ”Plaiuri oneștene”, ce activează la acest colegiu fiind coordonat de prof. Mirela Motea și Adina Volmer, a ridicat sala în picioare! ”La înălțime” au fost solista Bianca Elena Curtuia dar și dansatorii, ce au dansat pe ritmurile melodiei ”Un trandafir crește la firida mea”.

Proba ținutei de seară a fost decisivă în acordarea premiilor acestui palpitant concurs de frumusețe. După deliberarea juriului cu titlul Miss Naturalețe a fost desemnată concurenta Mihaela Nechita Cristea iar Ștefan Baltaru este cel care se bucură de titlul Mister Naturalețe. Iulia – Cosmina Dohotaru și Leonard Florin Guruiță sunt concurenții desemnați de juriu Miss & Mister Originalitate iar titlurile Miss & Mister Spontaneitate au revenit concurenților Raluca Elena Bucur și Răzvan Nicolae Lazăr. Miss Eleganță a fost desemnată Alexia Ilona Drăgoi iar Demian Boroș – Mister Eleganță. Pe podiumul acestui concurs de frumusețe au urcat Carmen Ioana Boca, Dario Dumitru Marcel Berilă (premiul III), Bianca Georgiana Caramalău și Adrian Aurelian Axinte I (premiul II). Marii câștigători ai Concursului Miss & Mister Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Onești – 2019 sunt Miruna Raluca Eghet și Alexandru Teodor Mitroiu. Ea – Miruna Raluca, este o mare pasionată de călătorii, ce preferă ca timpul liber să-l petreacă cu prietenii iar Alexandru Teodor Mitroiu este un sportiv perseverent (ce se antrenează lovind sacul de box dar și la kick boxing), el dorindu-și să devină militar, cu tot ceea ce ține de armată! Ion Moraru

”A fost un concurs în care clasele organizatoare s-au implicat trup și suflet iar rezultatele muncii lor au fost pe măsură, dovadă fiind publicul extrem de numeros care a ținut să vină și să-și încurajeze favoriții”.
Prof. Margareta Zahra, Responsabil Comisie activități cultural – artistice la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s