Categorii
Reportaj Uncategorized

Pasiune, talent și inițiativă

diana a.jpg

Într-un spațiu generos, din fața căruia ne bucură toate roadele toamnei, la parterul unui bloc din  municipiul Onești, în cartierul Mal,  se află  Atelierul  de bijuterie contemporană ”Midee Concept”. Aici trudește  o echipă  deosebită, plină de élan tineresc, fiind  formată din trei onesteni.   Echipa este coordonată de Diana Ciobanu, ale cărei lucrări au fost prezente recent la  prima ediție a Săptămânii bijuteriilor din Milano, prin intermediul Scolii de bijuterie contemporana Assamblage.

Tinerii de la acest atelier (Florentina Grigore, Victor Geaman și Diana Ciobanu), doresc să ofere  cele mai trainice și frumoase bucurii  iubitorilor  produselor unicat din aur și argint, dând o semnificație deosebită bijuteriilor.  ”Am deschis acest  atelier printr-un proiect finanțat (START – UP NATION), în valoare de 44 000 euro. Această sumă a fost investită numai în utilaje și scule de mână, pe care le folosim pentru turnare, laminare, topitorie și confecționare bijuterii. În municipiul  Onești nu mai sunt astfel de ateliere, aici fiecare produs  lucrat manual, fiind unicat”, ne-a declarat  oneșteanca Diana Ciobanu, menționând că ”atelierul  este  un concept nou,  pentru  că aici se poate vedea cum lucrăm! Aici ne întoarcem la natură și simplitate  și   făurim   lucruri sensibile  ale simțirii”.

Dintr-o vitrină bucură privirea  vizitatorilor zeci de bijuterii unicate. Aici se fac și  recondiționări de bijuterii iar comenzile se realizează în 2 – 3 zile lucrătoare.  ”Nu ne dorim produse de serie ci vrem ca acestea să fie cât mai autentice. Bijuteriile sunt lucrate manual, fiind inspirate de natură, valorile brandului  fiind  simplitatea, autenticitatea. Practic, ne-am dorit ca atelierul  să arate cât mai industrial, fiind combinat cu  elemente moderne. Prin tot ceea ce facem vrem să ne întoarcem la valorile simple. Lucrăm foarte mult cu  unelte de mână și fiecare membru al echipei noastre aduce valoare brandului prin ideile autentice și îndemânarea sa. Oamenii văd  ca este un plus să aibă o bijuterie diferita ! Ei preferă inovația și  au o  garanție lucrului bine facut”, ne-a declarat Diana Ciobanu, care de 12 ani are pasiunea pentru  a realiza lucruri manuale.

Atingând reverberațiile  unui suflet dăruit pentru cei din jur, ea ne-a declarat la modul sublim că  Atelierul de  bijuterie contemporană  ”Midee  Concept” din cartierul Mal al Oneștiului (aflat pe strada Dobrogeanu Gherea, la numărul 6), este deschis la orice formă de parteneriat și colaborare iar  aici este așteptat orice tânăr care are idei novatoare și vrea să lucreze în acest domeniu.   Ion  Moraru

diana b.jpg

 

”Sunt unul din tinerii care au ales ca să facă ceva pentru  orașul lor. Oneștiul acum este  un oraș în care lucrurile merg din ce în ce mai greu și eu doresc tocmai să încurajez tinerii să nu plece din țară, să se reîntoarcă  în locurile natale și să își aducă contribuția lor la dezvoltarea acestora! Acum, datorită internetului se pot face  foarte multe lucruri!  Vreau să nu se uite meseriile acestea vechi – ale meșterilor, și noi, care suntem tineri, să le dăm mai departe și să le reinventăm!”

 Diana Ciobanu , Atelierul  de bijuterie contemporană ”Midee Concept” din  Onești

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s