Dacă sunt ”petreceri surpriză”, fără îndoială că sunt și lucruri frumoase care să bucure prietenii, familiile, oamenii minunați (de care auzim că sunt… din ce în ce mai greu de găsit!) Ca un cadou oferit tuturor publicăm de pe rețeaua WordPresscom, partener internațional al site-ului Amprenta de Onești un articol deosebit, pentru care avem cuvinte de mulțumire dar și de mare admirație. Potrivit Philosophyofgoodnews, iată ce a scris un profesor universitar american pentru ”sufletul nostru românesc” și pentru marile valori ale acestui pământ binecuvântat!
Mihai Eminescu s-a întors! El este întotdeauna gata să se întoarcă! Când sufletul este la locul potrivit și funcționează, suntem gata să-i întâmpinăm pe magi înapoi! Unul dintre acei magicieni este Mihai Eminescu. ”Nașul limbii române moderne”. Mihai Eminescu a fost numit cu mai multe nume precum „Shakespeare românesc” și „Ultimul romantic”. Cred că a fost „doar” simplu Mihai Eminescu, cel care a subliniat frumusețea și durerea, duritatea și flerul și pasiunea de a fi român. Evidențând toate acele sentimente, Mihai Eminescu ne permite să avem răspuns la toate temerile noastre despre ce este viața, cine suntem și care este scopul ca noi să fim aici! Acest răspuns este „doar” un singur cuvânt! Dragoste!
A scris despre iubire fără a analiza, despre iubire fără a defini. Doar Iubirea așa cum o simțim fiecare dintre noi. El o simte mereu! A scris ca să simți că sufletul iubirii este curat și ”funcționează la frecvența Iubirii”. Puteți întreba: ” Care este frecvența Iubirii?” Ei bine, citiți poeziile lui Eminescu. Cuvintele sunt combinate într-un fel de a-ți transforma sufletul în modul iubirii pure. Am putea spune că Mihai Eminescu a fost ”precursorul antrenorilor în viața modernă”!
Au trecut doi ani de la vizita pe care am făcut-o în orașul său natal (la Botoșani) și în Parcul Copou de la Iași, unde am avut prima „întâlnire” cu el și cu Veronica Micle.
Mihai Eminescu, născut Mihail Eminovici la Botoșani, la aproximativ 100 km de Iași, ca unul dintre cei unsprezece copii ai lui Georghe Eminovici și Raluca Iurascu. Dacă suntem de acord că un bărbat se formează până în adolescență, există două evenimente care au marcat viața tânărului, curios, român, cu mintea deschisă, Mihai Eminescu!
Întâi a fost moartea învățătorului și a tatălui său prieten Aron Pumnul, care s-a întâmplat să fie lângă el, iar în al doilea – prima sa iubire , Casandra Elena din Ipotești. El s-a exprimat despre aceste două lucruri scriind poezii.
„La moartea lui Aron Pumnul” (la moartea lui Aron Pumnuls) pe care îl semnează ca ”M.Eminoviciu, privatist”. Despre al doilea moment (iubirea pentru Elena), acesta a fost redenumit „De-as avea” („aș fi avut”?) Și care a fost publicată în review-ul „Familia” și semnat ca Mihai Eminescu. Avea 16 ani.
Restul este de analizat pentru istorici, lingviști, critici de poezie.
Am dori să trezim, să intensificăm sentimentele cititorilor noștri, făcându-i astfel să creadă în ei înșiși în abilitățile lor în umanitatea lor profundă, trezind pasiune pentru viață, pasiune pentru iubire.
Și Mihai Eminescu ca poet, la fel de vizionar ca ființa umană, este exact persoana de la care putem învăța cât de important este să fii tu însuși așa cum a spus în poezia ”Glossa”, în 1883:
”Viitorul și trecutul
Sunt a filei două fețe,
Vede-n capăt începutul
Cine știe să le-nvețe;
Tot ce-a fost ori o să fie
În prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zădărnicie
Te întreabă și socoate.”
Sunt partea de adevăr a aceleiași pagini! ”Un nou început va începe cu sfârșitul, când știi să înveți de la vârstă ”
Sunt destul de sigur că toți bărbații au cunoscut femei ce se numesc Elena, Casandra, Veronica, Mariana, Liliana, Ionela, Gabriela, Mihaela sau Stella… Precum și femeile au avut ca prieteni un Mihai, Ioan, David, Ionuț, Gabriel, Dragoș, Valentin, Darko, Ștefan, Vasile… Toate și toți au făcut o impresie puternică în unele momente din viața noastră, influențându-ne astfel viitorul nostrum, fără ca noi să ne dăm seama de cele mai multe ori. Și toți reacționăm la acele sentimente puternice!
Frumusețea este că avem poezii ale lui Mihai Eminescu pentru a ne îmbogăți sufletul, pentru a împărtăși tot felul de sentimente pe care le-am putea întâlni și pentru a ne bucura și mai mult de dragostea pe care o simțim! Trezește-te, cititor al acestor rânduri! Alege-ți calea, orice și oricare ar putea fi și luptă pentru asta ca ființă umană. Cuvintele lui Mihai Eminescu țesute în poeziile sale sunt un instrument puternic pentru ca noi să ne trezim, să ne simțim emoțiile mai intense, dar și mai umili și să acționăm mai bine, ”cu minți frumoase”, cum cu toții suntem! Și nu vă temeți de prea multă iubire! Nu-o puneți la îndoială! În schimb trăiește acest frumos sentiment! Cu toată ființa ta!
Cât de frumos scria Mihai Eminescu!„Ți-aduci aminte cum pe atunci / Când ne primblam prin văi și lunci / Te ridicam de subsuori / De atâtea ori, de atâtea ori? / În lumea asta sunt femei /
Cu ochi ce izvorăsc scântei … / Dar, oricât ele sunt de sus, / Ca tine nu-s, ca tine nu-s!”
De la „De ce nu-mi vii” la … „De ce nu vei veni”
Chiar și atunci când ești dezamăgit, comunică-ți, exprimă-ți sinele, distruge butonul „mut”, chiar și când tristețea te cuprinde și IUBEȘTE MAI MULT! CU TOATĂ FIINȚA TA!
” Și despre soarta mea nu știu nimic, așa cum nici eu nu știu nimic!”
Scris-a Eminescu:
”Ci tu rămâi în floare ca luna lui april,
Cu ochii mari şi umezi, cu zâmbet de copil,
Din cât eşti de copilă să-ntinereşti mereu,
Şi nu mai şti de mine, că nu m-oi şti nici eu.”
Această poezie (”Despărțire” ), a fost scrisă de Eminescu în anul 1879, atunci când s-a despărțit de frumoasa Veronica Micle, soția rectorului Ștefan Micle. Eminescu și Veronica spun că relația dintre ei pare să aibă intensitatea iubirii adolescente! Philosophyofgoodnews
”AMPRENTA DE ONEȘTI” A TRECUT DE UN AN DE ACTIVITATE (ÎN ZIUA DE 29 NOIEMBRIE 2019), CU PESTE 285 ARTICOLE PUBLICATE!
”SURPRIZA” PENTRU PRIMUL SĂU AN ÎN CARE A FOST ALĂTURI DE ONEȘTENI ESTE NOUA PAGINĂ ”AMPRENTA DE ONEȘTI” ! ACEASTA ARE PÂNĂ ÎN PREZENT PESTE 3300 DE PRIETENI PE REȚEAUA FACEBOOK ȘI PE ACEASTĂ CALE MULȚUMIM CELOR CARE NE-AU AJUTAT LA CREAREA ACESTUI NOU FORMAT ȘI TUTUROR CITITORILOR!
MENȚIONĂM CĂ ARTICOLELE PUBLICATE PE SITE-UL ”AMPRENTA DE ONEȘTI” APAR ȘI ÎN GRUPURILE ”ONEȘTI SHARE” (CARE ARE PESTE 16 000 MEMBRI), ”ONEȘTIUL AZI”, ”ONEȘTI NEWS” ( FIECARE CU PESTE 1800 MEMBRI), ”ONEȘTI CITY” . PARȚIAL ARTICOLELE APAR ȘI ÎN GRUPURILE FACEBOOK VALEA TROTUȘULUI – ROMÂNIA , DIN COMĂNEȘTI (CARE ARE 29 250 MEMBRI) ȘI TG.OCNA (CU PESTE 7 900 MEMBRI) PRECUM ȘI PE PAGINA ”ONEȘTI EXPRES”.
SĂRBĂTORILE CONTINUĂ LA ”AMPRENTA DE ONEȘTI” – FIIND ÎN AȘTEPTARE APARIȚIA ARTICOLULUI CU NUMĂRUL 300! ACEST SITE POATE FI ȘI PARTENERUL PROMOVĂRII AFACERILOR DE SUCCES DIN ZONA VĂII TROTUȘULUI ȘI CHIAR ȘI A BACĂULUI (UNDE AVEM MULȚI CITITORI).
IAR CA EXEMPLIFICARE IATĂ CÂTEVA FRUMUSEȚI PE CARE LE PUTEȚI GĂSI LA ATELIERUL DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ ”MIDEE CONCEPT”, STR. DOBROGEANU – GHEREA, NR. 6 , CARTIER MAL, ONEȘTI (VEZI ARTICOLUL ”PASIUNE, TALENT ȘI INIȚIATIVĂ”, APĂRUT LA 7 DECEMBRIE ÎN ”AMPRENTA DE ONEȘTI”.